Google

De ce nu am votat?

Written on:mai 28, 2014
Comments
Add One

Afi+Ö PSDPentru că ei s-au ales între ei. Pentru că tot felul de semianalfabeţi, mafioţi şi găinari şi-au cumpărat locuri pe liste şi n-am vrut să legitimez cu votul meu asemenea caracude. Pentru că poporul nu contează în statul mafiot impus din 1990 încoace. Pentru că manipularea şi minciuna depăşesc orice imaginaţie. Pentru că vremurile sunt mai grele decât în timpul comunismului. Pentru că poporul nu există, există doar masa critică de votanţi formată din captivii statului (asistaţi social, pensionari şi unii bugetari) care pot fi dirijaţi de primari şi alţi agitatori electorali precum o turmă. Pentru că votul meu nu contează în condiţiile în care candidaţii la alegerile europarlamentare n-au discutat despre teme europene ci de creşterea ajutoarelor sociale, de modernizarea unui drum etc. Altfel spus, candidaţii şi liderii politici ai momentului au spus ceea ce au vrut să audă votanţii captivi statului, nu ceea ce ar fi vrut să audă micii producători agricoli (de exemplu: subvenţii mai mari pe suprafaţa de teren, pe cap de animal etc) sau ceea ce ar fi vrut să audă micii întreprinzători (de exemplu: bani europeni mai mulţi pentru mici investiţii româneşti şi condiţii accesibile tuturor). În aşa situaţie de ce aş fi pierdut timpul să votez? Pentru că soluţii destinate celor ce muncesc nu există, există doar soluţii pentru a creşte taxele şi impozitele ca să fie bani pentru ajutoare sociale. În România anului de graţie 2014 mai bine trăieşte un asistat social decât un cetăţean care munceşte. Un asistat social are asigurare medicală fără să plătească, nu merge la serviciu, are o indemnizaţie lunară fără să presteze vreo muncă, are ajutoare de la Uniunea Europeană, ajutoare pe care le vinde tot pe băutură, iar dacă mai lucrează cu ziua din când în când îşi permite să cheltuie în folosul propriu mult mai mult decât un mic întreprinzător care trudeşte din noapte în noapte.

Să votez pentru unul care nu merge în Parlamentul European decât să-şi ridice indemnizaţia care depăşeşte 20.000 euro lunar? Să votez pentru altul care şi-a tras fonduri europene profitând de funcţia de conducere la o unitate de stat, adică e puţin penal, dar ajunge-n Parlamentul European? Să votez pentru cei care nu ştiu a vorbi şi a scrie româneşte dar îşi fac ziare în care se laudă singuri? Să votez pentru unul cu două clase mai mult ca trenul care a dat Parlamentul European pe Legislativul intern şi de acolo a ajuns după gratii, iar după ce iese de acolo va candida iarăşi? Să votez pentru alte caracude care n-au vreo treabă decât cu sexul oral pe bancheta din spate a maşinii sau pe canapeaua şefului de partid? Decât aşa mai bine deloc. Şi n-am votat că oricum votul meu nu schimba ceva. S-a ajuns la acea atmosferă de înainte de 1990, când cetăţenii spuneau: „oricum nu se schimbă nimic…” Acolo suntem astăzi. Societatea românească se învârte într-un cerc şi cale de ieşire nu există. Toţi fură sau încearcă să fure de la stat, un stat tot mai sărac şi îndatorat. Pe primul loc se situează politicienii, la distanţă mare de restul, apoi sunt alţi funcţionari ai statului, din păcate unii cu studii superioare şi cu profesii ce merită respectate. Şi atunci de ce să obosesc votând?

Rezultate mai mult decât grăitoare: USD, sub 40%, Diaconu – peste UDMR si PMP

Primele rezultate oficiale ale alegerilor europarlamentare care s-au desfăşurat duminică au fost anunţate, luni dimineaţa, de Biroul Electoral Central. După centralizarea a 93,54% din voturi, Alianta electorală PSDUNPR-PC se clasează pe primul loc, însă are sub 40%, scor anuntat de exit poll-urile de duminică seara. Sondajele laieşirea de la urne care au fost anunţate duminică seara erau comandate de televiziunile de partid: Antena 3, România tv etc… Mircea Diaconu obţinut mai multe voturi decât UDMR şi PMP.
Situaţia se prezintă astfel: PSD-UNPR-PC: 37,25%; PNL: 14,86%; PDL: 13,26%; Mircea Diaconu: 6,95%; UMDR: 6,48%; PMP: 6,24%. Ceilalţi competitori electorali s-au situat sub pragul de 5%.

Mai spunem că prezenţa la vot, trasă şi împinsă de multe „vehicule electorale” (autobuze destinate votanţilor, maşini personale conduse de unii lideri politici locali, ziare cu 50 lei în mijloc pentru alegătorii „conştiincioşi”…) a depăşit puţin 30%. Asta înseamnă că au votat, într-o proporţie covârşitoare, cetăţenii captivi statului, ceăţeni care nu-s reprezentativi pentru România. (CP)

Şi la Botoşani, europarlamentarele au dat câştig de cauză PSD

Pentru că oricât aş dori nu pot vorbi la Botoşani de o alianţă PSD-UNPR-PC. Ultimele două partiduleţe, UNPR şi PC sunt practic inexistente în judeţul Botoşani. În concluzie scorul de 41,58% obţinut în judeţul Botoşani şi cel de 37,25% câştigat la nivel naţional aparţine PSD, adică urmaşilor lui tătuca Ion Iliescu, comunistul care a blocat dezvoltarea României vreme de peste zece ani. Asta e, duhoarea comunismului continuă să persiste cu precădere în zona Moldovei! Ca şi la nivel naţional, marele pierzător al alegerilor europarlamentare este PNL, un partid care pare să nu-şi mai găsească echilibrul şi veridicitatea în faţa populaţiei. Iar, la Botoşani, actorul politic care a dat lovitura de graţie PNL este… un liberal. Pe numele său Relu Târzioru, arogantul primar al oraşului Săveni, nu a mai putut înghiţi lăcomia lui Florin }urcanu, liderul PNL Botoşani şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi a reuşit să-i aplice o corecţie cu ocazia alegerilor europarlamentare. Liberal doar pe hârtie, ca să nu-şi piardă mandatul de primar al unui oraş amărât în care nu prea a făcut nimic, Relu Târzioru a dat de vreo trei luni mâna pe faţă cu social democraţii deputatului Andrei Dolineaschi şi a început, cu diverse ocazii, să se afişeze ostentativ cu pesediştii botoşăneni. De fapt, privind „înapoi cu mânie” la oarece fotografii de arhivă, acest Târzioru simpatiza cu PSD încă de pe vremea ultimei candidaturi la preşedinţia României a lui Mircea Geoană, undeva pe la finalul anului 2009. Concluzia? În oraşul Săveni, PSD a obţinut la aceste europarlamentare 58,52% în timp ce PNL a luat… 5,7%. În judeţul Botoşani liberalii au obţinut 20,19%, la nivel naţional scorul a fost de 14,86%, în timp ce PDL a luat la Botoşani 11,18%, spre marea dezamăgire a democrat liberalului Cătălin Flutur, iar independentul actor Mircea Diaconu a obţinut la Botoşani 6,53. Şi acum urmează piticoţii politicii româneşti la Botoşani: PPDD – 3,83%, PMP (partidul lui Băsescu) – 3,39%, FC (partidul caricatură al lui Mircea Răzvan Ungureanu) – 3,31%, PRM – 3,11%, per – 1,26%. Restul e istorie, iar alde botoşănenii Mihai }âbuleac şi Cristian Roman trebuie să înveţe să mai stea la coada matrapazlâcurilor politicii româneşti. Iar liberalul Florin }urcanu să înveţe că nu poţi să le dai peste bot la toţi grămadă şi să-ţi promovezi în funcţii înalte doar neamurile! (Gabriel BALAŞA)

Leave a Comment