Google

De ce Moldova e mereu la coadă?

Written on:mai 4, 2022
Comments are closed

Județele Moldovei se dezvoltă după cum și-au ales conducătorii, la fel cum o corabie merge după cum este numită. Schimbarea clamată în 2020, care, de fapt, s-a concretizat în stoparea dezvoltării acestei regiuni, arată clar că Moldova este capabilă doar de „minuni”.

Moldova mai așteaptă până va intra în atenția <<centrului>>. Unii s-au „bătut” cu „ciuma roșie”, mințind că apără interesele Moldovei, doar ca să obțină avantaje personale, adică funcții la stat. Toți șefii organizațiilor așa zis civice care au protestat pentru că Moldova este fără autostrăzi sunt acum angajați la stat pe salarii imense. De la nivel central vedem și azi, ca și ieri, doar declarații că se va face. Programul Anghel Saligny încă așteaptă să fie demarat. Județul Vaslui, printr-o administrare bună, are depuse 185 de proiecte în cadrul programului Anghel Saligny. Când vor veni banii?

Vrâncenii au alungat „ciuma roșie” și sub înțeleapta guvernare liberală se dărâmă și podurile de pe drumurile județene. Dar ei spun că au o țară proprie, Țara Vrancei, adică sunt mândri, însă fără vreo bază.

La Bârlad, în județul Vaslui, înțeleapta conducere liberală e neputincioasă, dar bârlădenii au ales răul cel mai mic în 2020. Unul dintre puținele puncte de atracție din Bârlad, Grădina Zoologică e menționată prin târg pe vreo două panouri ruginite, dar ca să ajungi acolo când plouă mergi prin apă până la glezne.

De Negrești ce să mai spunem? Stă în beznă și se duce la „vale” că așa vrea primarul liberal Cristinel.

Pe moșia baronului Gheorghe Flutur se observă cătușe la orice pas. Vicepreședintele Consiliului Județean a fost legat pentru câteva zeci de mii de euro șpagă. Conducerea Serviciului de Permise și mulți alți șefi de instituții au trecut la regim sub cătușe de când a fost alungată de la conducerea județului ciuma roșie și s-au instalat galbenii la putere. Toți galbenii de la Suceava sunt hoți sau procurorii greșesc?

Că useriștii sunt niște loaze, niște hoți de cea mai joasă speță se știa, dar despre liberali se vorbea cândva de bine. Ce or fi pățit de au găsit să scoată-n față numai hoți e cam greu de spus. Oare foamea la partid e atât de mare?

Zi de zi mergem prin comunitățile din Moldova să vedem dacă se lucrează, dacă și această zonă are perspective de dezvoltare. După cum am precizat și cu alte ocazii comunitățile locale se „mișcă” în funcție de conducătorii pe care și i-au ales. La Bacău e dezastru, dar acolo e primar userist. Se bate primarul cu viceprimarul, se alungă unul pe altul din primărie, iar orașul, aflat cândva în frunte, este codaș pe toate planurile. Multe companii mari au dat bir cu fugiții din Bacău pentru că orașul se duce spre dezastru. Străzile sunt pline de gropi, parcurile sunt neîngrijite, iar gunoiul face legea pe străzile orașului și printre blocuri. Useriștii au o treabă cu gunoiul! Explicația este simplă. Din gunoi se fac foarte mulți bani. Useriștii vor bani la partid și pe persoană fizică. Mulți useriști, șefi acum, au fost cerșetori prin străinătate. Acum vor să se chivernisească și ei în România, că doar sunt la putere. Scandalul gunoaielor în orașele conduse de useriști arată că societățile care adună gunoiul au refuzat să dea șpaga cerută de loazele astea care au pozat și pozează în oameni noi în politică.

Dacă-n orașul reședință de județ e jale, prin județul Bacău mai sunt comunități care se dezvoltă independent de voința celor de la centru. Cândva Bacăul era cel mai dezvoltat oraș din Moldova. Era condus însă de „ciuma roșie” și, în opinia „revoluționarilor”, era nevoie de schimbare. Iată că schimbarea a venit și satură pe toți cei care au așteptat-o.

Sorry, the comment form is closed at this time.