Google

De beti ce erau n-au mai vazut drumul!

Written on:februarie 6, 2014
Comments
Add One

etilotest1Polițiștii au întocmit dosare penale pe numele a 2 bărbați care au condus autovehicule pe drumurile publice, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

– În seara de 05.02.2014, polițiști din cadrul Biroului Rutier Huși,  în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului pe strada Huși – Stănilești, au observat un autoturism ieșit în afara părții carosabile. Efectuând verificări, aceștia au stabilit următoarele:

T. Marius, de 29 ani, din municipiul Huși, conducea un autoturism, din direcția Stănilești către Huși. Într-o curbă ușoară la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoturismul părăsind partea carosabilă.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea  de 0,58mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Huși, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

– În aceeași zi, un alt conducător auto, B. Aurelian, de 54 ani, din municipiul Vaslui, a provocat un accident de circulație, soldat doar cu pagube materiale. Deplasându-se la fața locului, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Vaslui au stabilit următoarele:

B. Aurelian conducea un autoturism pe strada Decebal, înspre strada Ceramica din municipiul Vaslui. A pătruns pe sensul opus de mers, unde a acroșat ușor o autoutilitară, care circula regulamentar. În urma testării alcoolscopice a celor 2 conducători auto, pentru conducătorul autoutilitarei rezultatul a fost negativ, iar pentru B. Aurelian a rezultat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat (polițiștii conducându-l la spital pentru stabilirea alcoolemiei).

Și în acest caz polițiștii efectuează cercetări, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (pedeapsa prevăzută fiind închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă).

Leave a Comment