Google

Dacia Mare şi românii pribegi prin ţări străine

Written on:martie 6, 2017
Comments
Add One

Dragii mei moldoveni, stimaţi concetăţeni, cârcotaşul col. de la Vulturi, făcând săpături şi intervenţii, vă aduce la cunştinţă, din surse sigure, că a avut loc un sfat de taină între Regele Daciei Mari şi urmaşii săi, marii conducători ai provinciilor istorice româneşti. La ordinea zilei a fost un singur punct şi anume ce trebuie făcut ca românii să nu mai plece prin ţări străine, să stea în propria ţară, iar de plusvaloarea muncii lor să beneficieze, în primul rând, urmaşii lor, apoi ţara. Sursele mele n-au reuşit să pună mâna pe întreaga discuţie, ci doar pe o parte şi anume un fragment din discursul domnitorului Vlad Ţepeş şi altul din discursul domnitorului nostru, drag nouă, Ştefan cel Mare şi Sfânt. Promit că pe măsură ce vom obţine detalii din acest sfat de taină vă voi informa. Transparenţa, dreptatea, adevărul şi speranţa nu trebuie abandonate, trebuie să fie mereu în atenţie. Permiteţi-mi o scurtă incursiune în istorie, pentru a vă familiariza cu anumiţi termeni.

Dacia Mare a avut ca rege pe înţeleptul conducător Burebista şi religia era moneteistă, adică un singur Dumnezeu, reprezentat de preotul Deceneu. Graniţele acestui regat erau: la sud era malul Mării Negre, localitatea Sozopov, Bulgaria de astăzi şi în lungul Balcanilor până la Morava; în nord vest, de la Morava până la Dunăre şi pe Dunăre până la Bratislava; la nord, de la Bratislava, pe Carpaţii Nordici până la Nistru; de pe Nistru până la Portino şi înapoi la malul Mării Negre.

Conform surselor istorice, acest regat făcea parte din teritoriile locuite de traci care cuprindeau şi Anatolia (Turcia). După Războiul Troian, un oarecare Eneea a plecat cu parte dintre supuşi şi a ajuns în Italia, iar prin cuceriri s-ar părea că a făcut nucleul viitorului Imperiu Roman.

Ajunge cu istoria, să vedem acum pe ce a pus mâna sursa noastră, sursă de încredere.

Regele:

Azi voim să-nceapă veacul

României viitoare

Şi să-nvăţăm tot norodul

Calea dreaptă, spre votare.

Să le redăm demnitatea

De OM plin cu-nvăţătură

Sănătos, cu mintea-ntreagă

Darnic, făr’ apucătură.

Haidem să-nvăţăm norodul

Ce e munca, bunăstarea

Să nu stea cu mâna-ntinsă

Şi s-aştepte lumânarea.

I-a spune tu, măi Ţepeş

Cum gândeşti sau cum ai face

Să dai lumii-ndestulare

Nu biruri, vorbe, potroace?

Continuare în ediţia tipărită a ziarului regional Informatorul Moldovei din 8 martie 2017.

Leave a Comment