Google

Dacă suntem uniți rechinii mor

Written on:februarie 21, 2021
Comments
Add One

Senatoarea Diana Șoșoacă a participat la protestul de la Mina Lupeni, unde aproximativ 80 de mineri s-au blocat în subteran în formă de protest față de întârzierile salariale. Aceasta a lansat un apel minerilor să vină în București și să protesteze pașnic în fața instituțiilor de conducere ale statului.

”De ce să nu luăm noi o aprobare şi să veniţi să protestaţi la Bucureşti? Aici, ei nu vor veni. Nu au curaj, le este frică. Ei sunt cu şoferi, cu elicoptere. Suntem o mână de parlamentari care vă susţinem. Nu cedaţi! Să se dea drumul la toate minele din ţară, pentru că există soluţii economice. Ăştia de la putere sunt nişte asasini economici! Dacă suntem uniţi, rechinii mor. Există soluţii, credeţi-mă!”, a spus Şoşoacă.

Minerii din Lupeni i-au spus senatoarei Diana Șoșoacă că nu și-au primit bonurile de masă de 11 luni, că nu își văd copiii cu săptămânile, că au soții gravide despre care nu știu cum se descurcă, că nu au vitamine, nu au echipamente de protecție, muncesc și sâmbetele și duminicile la 250 de metri sub pământ, au salarii de 1.700 de lei, se îmbolnăvesc grav în mine și în general sunt  bătaia de joc a tuturor șefilor politici.

Diana Șoșoacă a vrut să coboare în subteran dar nu a primit aprobare de la conducerea minelor. În schimb, câțiva mineri din subteran au urcat la suprafață și s-au întâlnit cu senatoarea.

„Acum, aici, trebuia să fie tot Parlamentul și tot Guvernul României. Unde sunteți, mă? Unde ești domnul președinte, iar ești la schi?”, a mai spus Diana Șoșoacă. Minerii și senatoarea l-au numit Cuțu-Cuțu pe premierul Florin Cîțu.

Leave a Comment