Google

CUPA SERGENTUL a rămas în judeţul Vaslui anul acesta

Written on:mai 7, 2015
Comments are closed

IMG3 netÎn perioada 1 – 3 mai a.c., în municipiul Vaslui, Asociaţia Judeţeană de Şah Vaslui şi Federaţia Română de Şah au organizat cel mai important turneu de şah din acest an, intitulat CUPA SERGENTUL.

Turneul s-a desfăşurat în sistem elveţian, 7 runde, 3 ore o partidă de şah şi a întrunit, la secţiunea seniori, peste 50 de sportivi (maeştri, candidaţi de maeştri, categoria I) din judeţele Vaslui, Neamţ, Bacău, Galaţi, Suceava, Iaşi şi Vrancea, precum şi spotivi de valoare din Ungheni şi Chişinău, R. Moldova.

Clubul Realitatea Huşi a sprijinit participarea la acest turneu a doi membri legitimaţi ai clubului, inspectorul principal de poliţie Ursan Cornel Marius şi agentul principal de poliţie Cărare Elis Ciprian, ambii poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, ITPF Iaşi.

După o acerbă luptă pentru podium, în ultima rundă s-a decis locul I, care a fost ocupat de către Ursan Cornel Marius, cu 6 puncte (5 victorii şi 2 remize, fără înfrângeri). Prestaţia poliţistului de frontieră a fost la înălţimea palmaresului propriu de medalii, cupe şi diplome obţinute de acesta în competiţii şahiste organizate la nivel local, regional, naţional şi internaţional.

Surpriza turneului a fost însă Cărare Elis Ciprian care, aflat la prima competiţie de o asemenea anvergură, a ocupat locul I, cu 4,5 puncte, la categoria neclasificaţi şi locul X în clasamentul general, obţinând astfel categoria I.

”A fost un turneu puternic, în care s-a luptat pentru medalie până în ultima rundă şi suntem bucuroşi că am reuşit obţinerea celor două premii, cupa rămânând astfel în judeţul Vaslui în acest an! ” a declarat inspectorul principal de poliţie Ursan Cornel Marius la finalul competiţiei.

Cei doi poliţişti de frontieră intenţionează ca în următoarea perioadă, împreună cu Ciobanu Ginu, angajat al Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, cu sprijinul instituţiilor de învăţământ din municipiul Huşi şi susţinerea clubului ai căror membri sunt, să înceapă iniţierea copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară din municipiu în tainele acestui minunat sport al minţii.

Sorry, the comment form is closed at this time.