Google

Cupa Podul Inalt, editia a XI-a

Written on:octombrie 4, 2014
Comments
Add One

politie premiiPe 3 octombrie a fost dat startul ediției a-XI-a a Concursului de Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă „CUPA PODUL ÎNALT”, activitate organizată cu sprijinul autorităţilor locale.

Festivitatea de deschidere a concursului interjudețean „Educație Rutieră, educație pentru viață” – CUPA „PODUL ÎNALT” 2014 a avut loc la Teatrul de Vară din municipiul Vaslui. Competiția este organizată de Primăria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui prin Şcoala nr.2 „Dimitrie Cantemir” Vaslui şi Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.

Activitatea desfăşurată în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalităţii” are drept scop prevenirea accidentelor de circulaţie în rândul minorilor, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora.

În acest an, la concurs participă echipaje de elevi din 14 judeţe ale ţării. Judeţul nostru va fi reprezentat de elevii Şcolii nr.2 „Dimitrie Cantemir” din municipiul Vaslui, care îşi vor demonstra cunoştinţele teoretice şi abilităţile practice în ceea ce priveşte educaţia rutieră.

La festivitatea de deschidere, elevii au fost întâmpinați de autoritățile locale și de polițiști, copiii fiind apreciați pentru faptul că sunt preocupați de educația rutieră, o componentă a educației în general.

Concursul este structurat pe patru probe: cunoașterea regulilor de circulație, proba de îndemânare cu bicicleta într-un poligon, proba de depanare tehnică a bicicletei și proba de respectare a regulilor de circulație de către bicicliști în parcul școală.

Festivitatea a fost urmată de seminarul cu tema „Parteneriat, poliţie – comunitate pentru un trafic rutier mai sigur”, desfășurat la Primăria municipiului Vaslui. Au fost prezentate activităţile de informare pentru elevilor, activităţi demonstrative ale patrulelor şcolare, concursurile pe teme rutiere şi proiecte derulate pentru cei mai mici participanţi la trafic. Participanții au arătat importanța educației rutiere în școli și au evidențiat rolul, amploarea și tipul activităților desfășurate în cadrul parteneriatului instituții publice – comunitate.

Premierea echipajelor câştigătoare va avea loc duminică, 5 octombrie a.c. la Teatrul de Vară din municipiul Vaslui.

Leave a Comment