Google

Cumpărăm moarte din supermarketuri?

Written on:februarie 14, 2016
Comments
Add One

parlamentari-somn netRecent îmi spunea cineva de „binefacerile” pe care le primeşte România de peste ocean, dar şi din Europa. În România democrată se vinde mâncare aproape otrăvită pentru a se îmbolnăvi populaţia ca apoi să fie tratată tot cu medicamente americane, europene etc. Nu mai este o noutate pentru nimeni că România este la nivelul ţărilor din lumea a V-a unde se experimentează pe oameni tot felul de aşa zise „descoperiri” ştiinţifice ale lumii civilizate. România este coşul de gunoi al Americii, al Europei şi al întregii lumi civilizate. Realitatea e cruntă. Uneori explodează. Aproape 30 de copii s-au îmbolnăvit subit. Unii sunt pe moarte. Unul a murit până acum. Vinovaţi? Nimeni. „Se cercetează”, spun oficialii români. Nici ei nu ştiu ce se întâmplă pentru că la conducerea Direcţiilor de sănătate publică, la Protecţia consumatorilor, în fiecare judeţ sunt şpăgari puşi politic. Rezultatul? Şmecherii din lumea întreagă fac ce vor în România. Mai concret vând moarte la kilogram. Pe bani grei.

Fructele româneşti nu sunt bune că aşa spune Europa, afirmă cât de des au ocazia tot felul de şpăgari care au ajuns în fruntea ţării. Un incompetent de prin fruntea unui minister (nici nu suportă hârtia să-i dăm numele) spune că nu se pot controla transporturile cu fructe, decât aşa, pe sărite, pentru că aşa impune Europa. O minciună de cea mai joasă speţă spusă de un gunoi cu faţă umană. Cine te opreşte să ai grijă de sănătatea poporului tău? Mai ales că acest popor pe care-l condamni la moarte, din cauza corupţiei la nivel înalt, te plăteşte foarte bine! Nimeni. Ce Europa? Ce minciuni mai sunteţi în stare să spuneţi, băi incompetenţilor?

Tot recent îmi spunea cineva de Europa şi de fondurile europene. A mers la Bruxelles şi a întrebat special de ce accesarea fondurilor europene se face atât de greoi în România? Răspunsul a fost simplu şi la obiect: voi, românii complicaţi situaţia, Europa nu are decât un singur obiectiv şi anume ca banii alocaţi să fie cheltuiţi pe obiectivele asumate, nu furaţi.

Aşa e şi cu fructele venite din Occident, din America, Turcia, Africa etc. Nimeni nu te opreşte să controlezi din punct de vedere sanitar fructele respective. Poate crede cineva că oficiali de rang înalt din Europa impun României să permită vânzarea în magazine de fructe otrăvite? Nici vorbă. Că acceptă şpăgarii din România, ăsta e alt subiect. E adevărat că importurile de fructe şi legume sunt dirijate de şpăgarii de la nivel înalt (miniştri, secretari de stat etc). Altfel spus, problema e simplă. Românii aleşi în funcţii publice îşi omoară semenii pentru a face averi peste noapte. Nu tot aşa au fost desfiinţate pe rând industria, agricultura, transporturile din România? Nu tot contra şpagă? Şi cât o să mai dureze până explodează ţara? Cât o să mai reziste în fruntea ţării aceşti criminali, care conduc la dezastru România de peste un sfert de secol? Să nu dea Dumnezeu cel Sfânt să vrem noi sânge nu pământ, spunea poetul. Situaţia nu este departe nici acum. Tot la fel, atunci şi acum, boierii asupresc poporul. „Răsplata” poporului a venit atunci, mai devreme sau mai târziu. O să vină şi acum. (Continuare in editia tiparita a ziarului regional Informatorul Moldovei de miercuri 17 februarie 2016).

Leave a Comment