Google

Cu tractorul prin sant si cu mopedul pe strada fara permis

Written on:iulie 2, 2014
Comments
Add One

tractor cu remorcaÎn ultimele zile, polițiștii au identificat mai mulți conducători auto care au încălcat dispozițiile prevăzute de legislația privind circulația pe drumurile publice.

În seara de 30.06.2014, am fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza comunei Ciocani, a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bârlad, deplasați la locul producerii acestuia, au stabilit următoarele:

M. Costel, de 29 ani, din satul Ciocani, conducea un tractor pe DJ 245A, pe raza localității de domiciliu. Pe fondul consumului de alcool și a neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un cap de pod. Autovehiculul s-a răsturnat în afara părții carosabile, într-un șanț pluvial.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului și a pasagerului aflat in cabina tractorului, diagnosticați la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad cu „traumatisme cranio-cerebrale”. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,61 mg/l alcool pur in aerul expirat.

După cele întâmplate, conducătorul auto a mers la domiciliu, iar tatăl său, M. Traian, de 61 ani, din satul Ciocani, a condus un tractor neînmatriculat, cu care s-a deplasat pe drumul public până la locul accidentului, cu intenția de a tracta tractorul răsturnat, moment în care a fost identificat de către polițiști.

Polițiștii au întocmit dosare penale, pe numele celor doi bărbați: M. Costel este cercetat pentru vătămare corporală din culpăși conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului, iar M. Traian, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

În dimineața de 01.07.2014, polițiștii au fost sesizați de către M. Ion, de 52 ani, din satul Valea Grecului, comuna Duda Epureni, cu privire la faptul că a fost victima unui accident de circulație. În urma cercetărilor efectuate, au rezultat următoarele:

G. Gheorghe, de 57 ani, conducea în seara de 30.06.2014 un tractor neînregistrat pe un drum sătesc din localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni. Pe dispozitivul de ridicare a utilajelor agricole aflat în spatele autovehiculului se afla un bărbat de 52 ani, M. Ion, din aceeași localitate. La un moment dat, conducătorul a virat brusc, iar M. Ion a căzut pe partea carosabilă, fiind diagnosticat la Spitalul Municipal Huși cu „traumatism cranio-cerebral prin accident rutier, fractură falangă distală picior stâng”.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului producerii accidentului și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau înmatriculat.

La data de 01.07.2014, polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, l-au identificat pe S. Dănuț, de 28 ani, din județul Bacău. Acesta conducea un moped pe strada Republicii, din municipiul Bârlad, deși nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. El este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. (faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă) și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani).

Leave a Comment