Google

Cu asta ne deosebim de animale, că mai și gândim

Written on:decembrie 10, 2018
Comments
Add One

„Orice om întreg la cap nu poate crede că PNL are 25%. S-a ajuns la faza bătăii pe hălcile de carne, ca animalele, dar omul se deosebește de animale pentru că gândește, nu toți, e adevărat, dar a venit momentul să promovăm România nu numai circul”.

Contabilizând finanțările atrase de către județele Moldovei, din fonduri guvernamentale și din fonduri europene, 2018 a fost un an de vârf pentru județele mai mici cum este Vasluiul. Se vorbește de zeci de milioane euro. A fost cel mai bun an al județului Vaslui, spune președintele Consiliului județean Vaslui, Dumitru Buzatu. Deputatul PSD Aurel Căciulă spune că era normal ca Guvernul să-și respecte programul de guvernare și să aloce fonduri importante județelor care au acces mai greu la fonduri europene pentru a reduce decalajele. „S-a ținut cont de nevoi. La nivel declarativ au spus mulți că județul Vaslui este prioritatea nu știu cărei guvernări, dar iată că doar Guvernul PSD s-a ținut de cuvânt. În fiecare localitate, indiferent de apartenența politică a primarului, se realizează investiții publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală finanțat de Guvernul României. Nu ne mai împiedicăm să vorbim de sume mici, cum se lăuda Dan Marian (fost parlamentar PNL și președinte al PNL Vaslui, n.r.), din care s-au construit grădinițe în sate în care nu sunt copii. Acum se lucrează la proiecte de asfaltare, modernizare și construcție școli, drumuri strategice în județ, adică investiții care cresc gradul de confort pentru locuitorii județului și fac zona mai atractivă. Dacă unii sunt ocupați cu investiții, cu treburi serioase, alții bat câmpii, au ajuns la faza cu bătaia pe halca de carne, la fel ca animalele. Ne deosebim însă de animale pentru că gândim, dar unii nu știu încă asta”, mai spune deputatul Aurel Căciulă.

„Când intru în județul Vaslui de la Tutova încoace și văd că-n fiecare comună se lucrează înseamnă că toți se implică în dezvoltarea zonei. Noi, Consiliul județean, ne implicăm în toate problemele și încercăm totodată să punem în valoare personalitățile care s-au născut în această zonă și toate acestea adunate la un loc dau imaginea și măsura reală a vredniciei oamenilor acestor locuri”, a spus nu demult președintele Consiliului județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Ultima perioadă se caracterizează prin cele mai mari investițiipublice din istoria recentă a județului Vaslui.Fie că vorbim de drumuri județene sau investițiipe latură socială ori de extinderea și modernizareaSpitalului Județean de Urgență Vaslui, acesteași multe alte investițiipublice au fost lansate de administrația celui mai săracjudeț din Europa. Eticheta pusă la nivel naționaljudețului Vaslui nu există șio spun oameni care au venit în vizită prin această zonă ori care sunt numai întrecere. Exact cum spunea președintele Consiliului județeanVaslui Dumitru Buzatu aici trăiesc oameni vrednici șidezvoltarea întregii zone este vizibilă. Restul e poveste sau mai concret știre„senzațională” de presă. Continuare în edițiatipărită a regionalului Informatorul Moldovei din 12 decembrie 2018.

Leave a Comment