Google

Cronica neagră/Urmărit internaţional depistat la P.T.F. Albiţa

Written on:septembrie 14, 2016
Comments
Add One

vama-albita-masini-la-rand-netPoliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi au depistat şi reţinut un bărbat, cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, urmărit internaţional, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea unor infracţiuni economice şi financiare pe teritoriul Franţei. În data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 06.05, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra în ţară, Laurenţiu R., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, pasager într-un un autoturism marca Audi A8, înmatriculat în Bulgaria. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de către autorităţile franceze, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea unor infracţiuni economice şi financiare pe teritoriul Franţei. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Permis de conducere fals depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un cetăţean din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals. În ziua de 12 septembrie a.c., în jurul orei 15.30, în P.T.F.Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul din R. Moldova Nicolae C., în vârstă de 22 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au solicitat conducătorului auto să prezinte, pe lângă documentele de călătorie şi permisul de conducere. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, ce purta însemnele autorităţilor din R. Moldova, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, ocazie cu care s-a stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. În legătură cu cele constatate, Nicolae C. a declarat că a obţinut documentul respectiv în schimbul sumei de 100 de euro, de la un conaţional şi nu are cunoştinţă despre faptul că permisul în cauză este fals ori falsificat. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

DOSAR PENAL ÎNTOCMIT DE POLIȚIȘTII DE ORDINE PUBLICĂ

Polițiștii de ordine publică au întocmit dosar penal pe numele unei persoane care deținea, în vederea comercializării, bunuri provenite din contrabandă. Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui pe timpul exercitării atribuţiilor de serviciu l-au identificat în zona Piaţei Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad pe H. Aurel, de 29 ani, din municipiul Bârlad. Acesta aveau asupra sa 1200 de ţigarete fără timbru de accizare, pentru care nu deţinea documente de provenienţă fiind bunuri provenite din infracțiunea de contrabandă. Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele persoanei identificate polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal. Poliţiştii reamintesc faptul că deţinerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

REZULTATE FINALE LA ȘCOLILE DE POLIȚIE

828 de candidați au fost admişi la Școlile de Poliție, în urma concursului desfășurat săptămâna trecută. Aceștia se vor prezenta la școli, până pe 1 octombrie. În perioada 5-11 septembrie a.c., la Şcoala de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca  s-a desfăşurat concursul de admitere, sesiunea septembrie 2016. Anul acesta concurența a fost 4 candidați pe un loc. Astfel, la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, pe cele 700 de locuri, s-au înscris 3.082 de candidați, iar la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj, pe 150 de locuri, s-au înscris 582 de candidați. După proba scrisă de verificare a cunoştinţelor la limba română şi limba străină, susţinută sâmbătă, 10 septembrie a.c., 828 de tineri au reuşit să își vadă numele pe lista celor admişi. Dintre aceștia, 517 sunt băieți, iar 311 sunt fete. Din județul Vaslui au fost declarați admiși la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina 13 candidați (10 băieți și 3 fete). Cei admiși sunt aşteptaţi să se prezinte la sediul unităților de învățământ, până pe 1 octombrie. Reamintim faptul că în urma examenului de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost declarați admiși 12 candidați din județul Vaslui, 9 la Facultatea de Poliție și 3 la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative – specializarea „Drept”. Cea mai mare medie obținută de un tânăr vasluian a fost 9,50, la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative – aceasta fiind și prima medie obținută la  specializarea „Drept”. Le dorim succes în primii pași spre cariera de polițist!

Leave a Comment