Google

Cronica neagra/Un traficant de droguri a ajuns după gratii

Written on:decembrie 4, 2015
Comments
Add One

gratii catuse133 de grame de droguri de risc au fost ridicate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T., de la o persoană bănuită de trafic de droguri de risc și deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au desfășurat o acţiune pentru combaterea traficului ilicit de droguri și a comerțului de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

La sfârșitul lunii noiembrie a.c., s-a reuşit prinderea în flagrant, pe raza municipiului Iași, a lui B. Costin, în vârstă de 25 ani, domiciliat în orașul Săveni județul Botoșani, dar care locuiește fără forme legale în municipiul Iași, în momentul în care a intrat în posesia unui colet expediat din Spania în care au fost găsite 133,60 g droguri de risc (tip pulbere).

Pentru probarea activității infracționale a tânărului, polițiștii au efectuat 4 percheziții domiciliare, pe raza județelor Vaslui, Iași și Botoșani. La aceste activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoșani, precum și luptători de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Vaslui, Iași și Botoșani. În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 2 laptop-uri, 2 telefoane mobile și 1750 E. De asemenea, au fost puse în executare 10 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie – noiembrie 2015, tânărul de 25 ani a procurat cantități importante de droguri de risc, droguri pe care le punea ulterior în vânzare către tineri din municipiile Vaslui și Iași.

Cel în cauză a fost reținut și prezentat la Tribunalul Vaslui cu propunerea de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, introducere în țară de droguri de risc, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Pe numele tânărului a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Documente false descoperite la Sculeni

Politistii de frontiera ieseni au depistat un cetatean roman care a prezentat la controlul de frontiera documente false pentru autoturismul pe care il conducea.

In data de 02 decembrie a.c., in jurul orei 20.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judetul Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul roman Oleg C., in varsta de 36 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Sharan, inmatriculat in Bulgaria.

La controlul specific, lucratorii nostri au stabilit faptul ca certificatul de inmatriculare si certificatul care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice nu indeplinesc conditiile de forma si de fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca a achizitionat autoturismul din municipiul Alba Iulia, contra sumei de 1.400 euro si nu are cunostinta de neregulile constatate de lucratorii nostri.

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are drept de circulatie in Romania.

La volan fara permis auto

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au depistat in trafic un tanar care conducea un autoturism desi nu avea permis de conducere.

In data de 02 decembrie a.c., in jurul orei 02.00, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice de supraveghere si control, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire in trafic, pe raza localitatii Viile, a unui autoturism Renault Megane Cabriolet, inmatriculat in Romania.

Deoarece conducatorul autoturismului nu a oprit la semnalele echipajului, lucratorii nostri au procedat la urmarirea acestuia, fiind oprit dupa aproximativ un kilometru. In urma efectuarii cercetarilor, colegii nostri au constat ca soferul este cetateanul roman I. P. in varsta de 24 de ani, domiciliat pe raza judetului Galati.

Intrebat de ce a fugit, tanarul a declarat ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, lucru confirmat si de verificarile lucratorilor nostri.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

Peste 400 pachete de tigari de contrabanda depistate in rezervorul unui autoturism

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-rutier, impreuna cu lucratori vamali, au descoperit ascunse, intr-un loc special amenajat in rezervorul unui autoturism, 9.100 de tigarete pe care un barbat intentiona sa le introduca ilegal in Romania.

In data de 02 decembrie, in jurul orei 15.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Vlad D., in varsta de 30 ani, cetatean roman, conducand autoturismul marca Opel Vectra, inmatriculat in Bulgaria.

Pentru valorificarea unei informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.

In urma controlului, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, intr-un loc special amenajat in rezervorul autoturismului, 9.100 de tigarete marca Ashima, de provenienta Duty-Free.

Conform prevederilor legale a fost luata masura confiscarii tigaretelor, in valoare de 5.460 lei si a indisponibilizarii autoturismului in valoare de 9.000 lei, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Autoturism radiat din circulatie descoperit la Radauti Prut

Politistii de frontiera botosaneni au depistat un barbat care s-a prezentat la controlul de frontiera conducand un autoturism radiat din circulatie de catre autoritatile din Germania din data de 25 iunie a.c.

La inceputul acestei saptamani, in Punctul de Trecere a Frontierei Radauti Prut, judetul Botosani, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, Corneliu D., cu cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 31 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes Benz, inmatriculat in Germania.

La controlul specific, politistii de frontiera au constatat ca autoturismul este radiat din circulatie de catre autoritatile din Germania din data de 25 iunie a.c.

Cu privire la cele constatate barbatul a declarat ca nu are cunostinta de neregulile constatate de lucratorii nostri.

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, neinmatriculat sau neinregistrat.

Microbuze radiate din circulatie, descoperite de politistii de frontiera vasluieni

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat doi barbati care conduceau autovehicule radiate din circulatie de autoritatile belgiene, respectiv, germane.

In data de 27 noiembrie a.c., in jurul orei 00.30, la P.T.F. Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat la controlul de frontiera, Sergiu C., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 38 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Olanda.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul in cauza, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca microbuzul nu figureaza inmatriculat in Olanda si ca, potrivit seriei de sasiu, figureaza inmatriculat si radiat din circulatie doar din Belgia.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca a cumparat microbuzul din Belgia, contra sumei de 4.000 euro si la sfarsitul lunii noiembrie, in schimbul sumei de 250 euro, i-au fost eliberate numerele de inmatriculare specifice Olandei. De asemenea, acesta a mai declarat ca nu avea cunostinta despre neregulile constatate.

In data de 28 noiembrie a.c., in jurul orei 15.00, la P.T.F. Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat la controlul de frontiera, Anatolie P., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 43 de ani, conducand un microbuz marca Volkswagen, model LT46, inmatriculat in Olanda.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul in cauza, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca microbuzul nu figureaza inmatriculat in Olanda si ca, potrivit seriei de sasiu, figureaza inmatriculat si radiat din circulatie doar din Germania.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca microbuzul a fost cumparat de un prieten al sau, de la o societate de profil din Olanda, contra sumei de 11.000 euro si ca el conduce acest microbuz in baza unei procuri, in R. Moldova. De asemenea, acesta a mai declarat ca nu avea cunostinta despre neregulile constatate.

In ambele cazuri, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

La volanul cu permisul de conducere suspendat

Politistii de frontiera vasluieni au depistat un barbat care s-a prezentat la controlul de frontiera conducand un autoturism desi dreptul acestuia de a conduce era suspendat.

In data de 27 noiembrie a.c., in jurul orei 17.30, la P.T.F. Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat la controlul de frontiera, pentru a iesi din tara, cetateanul roman Bogdan B., in varsta de 36 de ani, conducand un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova.

La controlul de frontiera, in urma verificarilor efectuate in bazele de date, colegii nostri au constatat ca Bogdan B. are dreptul de a conduce autovehicule suspendat in perioada 12.11.2015 – 10.01.2016, datorita cumulului de puncte penalizare.

Cu privire la cele constatate, Bogdan B. a recunoscut ca a fost sanctionat in mod repetat de catre Politia Rutiera, insa a declarat ca nu stia ca i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru perioada mai sus mentionata.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana  careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata.

Leave a Comment