Google

Cronica neagra/tigari si autorturisme confiscate la vama

Written on:mai 20, 2016
Comments
Add One

anabolizantepastile frontieraInspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Sculeni au descoperit si confiscat un numar de 5.500 comprimate substante anabolizante 3000 tablete a 10mg.Oxandronolos, 1000 tablete a 10 mg.Turinabolos, 1.500 tablete a 10 mg. Stanos si au administrat amenzi de 33.000 lei. În data de 12.05.2016 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Sculeni, in urma analizei de risc efectuate, au reţinut în vederea confiscării un numar de 5.500 comprimate ce contin substante anabolizante, ascunse si nedeclarate în vederea sustragerii de la vamuire. Acestea erau disimulate intr-un autobuz marca „Setra”, care s-a prezentat pe sensul de intrare in tara. Persoana implicată în săvârşirea faptei a fost sancţionata contravenţional în conformitate cu prevederile art. 17 alin.(2) si art. 23 alin.(1) din Legea nr.104/2008, privind prevenirea si combaterea producerii si traficului ilicit de substante dopante cu grad mare de risc (cu modificările si completările ulterioare) cu amendă in valoare de 33.000 lei, autoritatea vamală procedând şi la reţinerea în vederea confiscării substanţelor interzise.

Zeci de mii de tigarete de contrabanda, descoperite ascunse sub iarba intr-un atelaj hipo

Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Iasi – I.T.P.F. Iasi au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au identificat un cetatean roman care transporta, cu un atelaj hipo, mascate sub iarba, aproximativ 60.000 tigarete de contrabanda. In data de 17 mai a.c., pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, pe timpul executarii misiunii, politistii de frontiera au observat un atelaj hipo care se indrepta dinspre localitatea de frontiera Petresti, pe camp, spre comunicatia Medeleni –Gradinari. Un echipaj al politiei de frontiera a oprit atelajul pentru verificari, in care se afla cetateanul roman G.M., in varsta de 68 ani, domiciliat pe raza judetului Iasi. In atelajul hipo, mascate sub iarba, au fost descoperite doua colete, invelite in banda scotch de culoare neagra, in care se aflau mai multe pachete cu tigarete. In urma inventarierii continutului coletelor a rezultat cantitatea de 58.400 tigarete, marca RITM. Cu privire la cele constatate barbatul a declarat ca a gasit coletele si intentiona sa le transporte la un Post de Politie, pentru a le preda. Persoana in cauza a mai fost depistata de trei ori transportand tigari de contrabanda, tot cu un atelaj hipo, in lunile aprilie, noiembrie si decembrie ale anului trecut, pe numele sau fiind intocmite dosare penale care au fost inaintate parchetului, pentru luare masurilor legale. Tigaretele in valoare de aproximativ 27.594 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda. Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Autoturismul unui galatean lasa in urma sa un miros specific de peste

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au depistat un cetatean roman care transporta, ascunsa in compartimentul motor al autoturismului, cantitatea de 21 kilograme de peste, pescuit in perioada de prohibitie si fara a detine autorizatie de pescuit. In data de 17 mai a.c., in jurul orei 11.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti, impreuna cu un lucrator A.N.P.A. – Filiala Moldova, pe timpul desfasurarii unei actiuni comune, au oprit pe digul de protectie al raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Branesti, un autoturism marca Dacia 1310, condus de galateanul Florin B. in varsta de 49 ani. In urma verificarilor efectuate asupra autoturismului, politistii de frontiera au descoperit, ascunsa in compartimentul motor, cantitatea de 21 kg peste din specia somn. Barbatul a declarat ca a pescuit pestele din raul Prut, cu ajutorul unor carlige metalice de tip pripon, fara a detine autorizatie de pescuit, uneltele fiind descoperite cu ocazia cercetarii la fata locului. Politistii de frontiera au predat cantitatea de peste in valoare de 380 lei unei societati de profil spre valorificare, uneltele de pescuit in valoare de 50 lei au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar pe numele lui Florin B. efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de pescuit comercial fara licenta sau autorizatie de pescuit, pescuitul prin orice metode si mijloace al pestilor in perioada de prohibitie si detinerea, transportul fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit.

Barbat cu dubla cetatenie, cautat de autoritatile din Italia, depistat la P.T.F. Albita

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat si retinut un barbat cu cetatenie romana si Republica Moldova, urmarit international, pe numele caruia era emis un mandat de arestare pentru savarsirea unor infractiuni de furt din domeniul privat pe teritoriul Italiei. In data de 18 mai a.c., in jurul orei 04.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra in tara, Andrei G., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 38 de ani, conducand un autoturism marca Renault, inmatriculat in Romania. Cu ocazia controlului, polițiștii de frontiera au constatat ca pe numele barbatului este emisa o alerta de punere in aplicare a unui mandat european de arestare, emis de autoritatile italiene, pentru savarsirea unor infractiuni de furt din domeniul privat pe teritoriul Italiei. Persoana in cauza a fost predata unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a I.P.J. Vaslui, in vederea luarii masurilor ce se impun.

ACCIDENT DE CIRCULAȚIE ÎN MEDIUL RURAL

În ziua de 18.05.2016, pe raza comunei Grivița, pe un sector de drum situat în afara localității, s-a produs un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a două persoane. În timp ce T. Constantin, de 37 de ani, din municipiul Bârlad se deplasa cu autoturismul pe D.N 24 D din direcția Bârlad către Bălăbănești, a intrat în depășirea unui autoturism condus de către G. Teofil, de 60 de ani, domiciliat în municipiul Bârlad. În acest moment, din cauza faptului că G. Teofil, a efectuat virajul la stânga și nu s-a asigurat corespunzător, cele două autoturisme au intrat în coliziune. Din accident a rezultat vătămarea corporală a celor doi conducători auto. Aceștia au fost transportați la Spitalul municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad unde G.Teofil a fost diagnosticat cu „fractură claviculă”, iar T. Constantin cu „traumatism cranio-cerebral”.  Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au indicat valori negative. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Polițiștii rutieri recomandă respectarea cu stricteţe a reglementărilor codului rutier precum şi a măsurilor preventive de către toţi conducătorii auto acestea oferind o bază de siguranţă pentru un trafic rutier fără evenimente neplăcute.

Ţigări de contrabandă ascunse în anvelopele şi elementele de caroserie ale unui Audi, depistate de poliţiştii de frontieră vasluieni

În urma unei acţiuni specifice desfăşurate de poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au fost depistate ţigări de contrabandă, în valoare de 13.500 lei, ascunse în anvelopele şi elementele de caroserie ale unui autoturism marca Audi. În perioada martie–mai 2016, poliţişti de frontieră din cadrul Biroului combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui s-au sesizat în legătură cu activităţile infracţionale desfăşurate de mai mulţi cetăţeni români în sfera contrabandei cu ţigări. În fapt, s-a stabilit că aceştia intenţionează să introducă în România diferite cantităţi de ţigări de provenienţă R. Moldova disimulate în anvelopele mijloacelor de transport şi elementele de caroserie ale acestora. În data de 18 mai a.c.,  unul dintre mijloacele de transport avute în atenţie, un autoturism marca Audi, model A4, a fost monitorizat si ulterior oprit pentru control, ocazie cu care s-a stabilit ca acesta este condus de G.I., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 35 de ani. In urma controlului, au fost descoperite, ascunse în anvelope şi elementele de caroserie, 26.040 ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova. Ţigările, în valoare totală de 13.500 lei au fost indisponibilizate în vederea confiscării, iar pe mijlocul de transport, în valoare de 1.500 euro a fost aplicat sechestru asigurator, în baza ordonanţei emisă de procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabanda, verificările fiind continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Documente false depistate la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări privind prezentarea de documente false la controlul de frontieră de către doi bărbaţi de diferite cetăţenii. În data de 18 mai a.c., în jurul orei 15.00, în P.T.F.Albiţa/ I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Mihail C., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 30 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova. Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de tercere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul bulgar Dinev Z., în vârstă de 51 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurării auto tip carte verde prezentată la controlul de frontieră de către Mihail C. şi a permisului de conducere prezentat de Dinev Z., lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că cele două documente nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Ţigarete de contrabandă descoperite la Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni/ I.T.P.F. Iaşi împreună cu lucrătorii vamali au descoperit şi confiscat peste 8.000 ţigarete, pe care un bărbat, cu cetăţenie română şi Republica Moldova, a intenţionat să le introducă ilegal în România, ascunse într-un loc special amenajat între caroserie şi rezervorul de combustibil al autoturismului pe care îl conducea.

În data de 18 mai a.c., în jurul orei 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/ I.T.P.F. Iaşi,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, Constantin H., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România. În baza unor informaţii deţinute poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. În urma acestuia, echipa comună de control a descoperit, ascunsă în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, într-un loc special amenajat confecţionat din tablă, situat sub tabla originală a autoturismului între caroserie şi rezervorul de combustibil al autoturismului cantitatea de 8.360 ţigarete  marca Ashima. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare totală de 1.906 lei şi a autoturismului, în valoare de 9.000 lei, în vederea confiscării, iar persoana au fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

 

Leave a Comment