Google

Cronica neagră/Tâlhari minori după gratii

Written on:februarie 24, 2016
Comments
Add One

tigari pol caineDoi tineri, în vârstă de 17 ani, au fost reținuți de polițiști fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, faptă comisă asupra a două persoane din comuna Ciocani.

Polițiștii Secției 3 de Poliție Rurală Bârlad au efectuat cercetări și au identificat doi tineri, N. Ciprian și B. Bogdan, ambii în vârstă de 17 ani, din comuna Ciocani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie comisă asupra a doi vecini.

Polițiștii au stabilit faptul că în seara de 19 februarie a.c., cei doi tineri, aflați sub influența băuturilor alcoolice, au pătruns fără drept în locuința unor vecini unde prin amenințare și violență au sustras suma de 400 lei și bunuri alimentare.

Suma de bani sustrasă a fost recuperată de polițiști și restituită părților vătămate. Produsele alimentare sustrase au fost consumate de cei doi tineri imediat după comiterea faptei.

În baza probatoriului administrat, polițiștii i-au reținut pe N. Ciprian și B. Bogdan, iar astăzi urmează să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă.

Pentru a preveni comiterea unor astfel de fapte, este important să vă asiguraţi imobilele, în special pe timp de noapte, prin încuierea uşilor, a porţilor, a ferestrelor şi a altor zone de acces în locuinţă. Este recomandat să asiguraţi și iluminatul corespunzător al locuinţei şi al împrejurimilor.

Peste 5.000 de tigarete confiscate de politistii de frontiera galateni

Politistii de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iasi impreuna cu lucratorii vamali au descoperit si confiscat peste 5.000 de tigarete pe care doua persoane intentionau sa le introduca ilegal in Romania.

*In data de 22 februarie a.c., in jurul orei 12.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, judetul Galati, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, Doina F., in varsta de 23 de ani, cu dubla cetatenie romana si R. Moldova, pasagera intr-un autoturism marca Mercedes.

Cu ocazia controlului de frontiera efectuat, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, disimulate in bagajele personale apartinand tinerei, 4.000 de tigarete marca Kent de provenienta R. Moldova.

*In jurul orei 14.30, s-a prezentat in acelasi punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalitatilor specifice, cetateanul bulgar Adem H., in varsta de 57 de ani, pasager intr-un autoturism marca Audi.

In urma efectuarii controlului, echipa comuna a descoperit, ascunse si nedeclarate, tot in bagajele personale, 1.520 de tigarete de diferite marci de provenienta  R. Moldova.

In ambele cazuri, a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare totala de 1.242 lei, iar persoanele in cauza au fost sanctionate contraventional cu amenda in valoare totala de 10.000 lei.

La volanul unui autovehicul neinmatriculat si fara permis de conducere

Pe timpul unei actiuni specifice desfasurate, politistii de frontiera braileni au depistat un cetatean roman care conducea un autovehicul neinmatriculat si fara a detine permis de conducere.

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au oprit in trafic, in zona bac Braila-Smardan, o autoutilitara tip vola, marca Stalowa Vola, condusa de Cristian R., in varsta de 47 de ani, domiciliat pe raza judetului Braila.

In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera braileni au stabilit ca autoutilitara nu figureaza ca fiind inmatriculata sau inregistrata, iar conducatorul auto nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Lucratorii nostri efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunilor de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana, care nu poseda permis de conducere.

Lucrari penale pentru braconaj piscicol

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, cinci persoane care desfasurau activitati de pescuit comercial, fara a detine documentele legale.

La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au desfasurat o actiune specifica de combatere a braconajului piscicol, ocazie cu care au depistat cinci cetateni romani, cu varste cuprinse intre 28 si 70 de ani, toti domiciliati pe raza judetului Braila, in timp ce pescuiau comercial in apele fluviului Dunarea, fara a detine documentele necesare desfasurarii acestei activitati.

In urma actiunii, politistii de frontiera braileni au confiscat aproximativ 20 kilograme de peste de diferite specii, in valoare totala de 123 lei, acesta fiind predat unei unitati de profil spre valorificare.

In vederea continuarii cercetarilor politistii de frontiera au ridicat mai multe plase de pescuit din ata si doua barci din tabla, in valoare totala de 2.250 lei.

In cauza, lucratorii nostri efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit si pescuitul comercial fara licenta sau autorizatie de pescuit.

Tigari ascunse in cutia schimbatorului de viteze

In P.T.F. Albita, echipa comuna de control formata din inspectori vamali si politisti de frontiera a descoperit 1.800 tigarete cu timbru de acciza Ucraina, ascunse in cutia schimbatorului de viteze al unui camion.

In ziua de 22 februarie a.c., in jurul orei 14.00, la P.T.F. Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara, cetateanul turc Turan K., in varsta de 65 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un camion si o remorca, ambele inmatriculate in Turcia.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculelor, ocazie cu care, echipa comuna de control a descoperit ascunse in cutia schimbatorului de viteze a camionului, 1.800 tigarete cu timbru de accizare Ucraina, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura confiscarii tigarilor descoperite, in valoare de 450 lei si sanctionarea contraventionala a persoanei cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Peste 26.000 de tigarete, descoperite de politistii de frontiera

La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit ascunse si nedeclarate, peste 26.000 de tigarete pe care mai multe persoane intentionau sa le introduca ilegal in Romania.

In perioada 20.02.2016 – 22.02.2016, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier pe timpul efectuarii formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, echipele comune de control, formate din politisti de frontiera si inspectori vamali, au descoperit, in opt cazuri, ascunse si nedeclarate, in bagajele personale ale participantilor la trafic, cat si in locuri special amenajate in portbagajul, in bordul si portierele a doua autoturisme, cantitatea totala de 9.660 de tigarete.

In toate cele opt cazuri a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare totala de 1.554 lei, au fost retinute in vederea confiscarii doua autoturisme in valoare totala de 19.000 lei si au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale in valoare totala de 20.000 lei.

* In data de 20 februarie a.c., in jurul orei 22.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-port, pentru efectuarea formalitatilor necesare controlului de frontiera in tranzit, pe sensul de intrare in tara, o nava sub pavilion Ucraina, avand la bord un echipaj format din 11 marinari ucraineni.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra navei cat si la cabinele membrilor echipajului.

In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din inspectori vamali si politisti de frontiera a descoperit, ascunse si nedeclarate in cabina ofiterului secund, 4.800 de tigarete diferite marci.

Conform prevederilor legale a fost luata masura ridicarii tigaretelor, in valoare totala de 2.880 lei in vederea confiscarii, iar cetateanul ucrainean a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei.

* In data de 21 februarie a.c, in jurul orei 23.30 politisti de frontiera din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu tigari, au oprit in trafic, in municipiul Galati, un autoturism marca Volvo S40, condus de o tanara cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, despre care existau informatii ca desfasoara activitati in sfera contrabandei cu tigari.

Pentru continuarea cercetarilor, lucratorii nostri au procedat la conducerea autoturismului si a conducatoarei auto la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati.

In urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite ascunse in portierele autoturismului 7.600 de tigarete marca Kiss de provenienta R. Moldova.

A fost anuntat Serviciul Supraveghere Fiscala din cadrul D.R.A.O.V. Galati, care a luat masura ridicarii tigaretelor in valoare de 1.724 lei in vederea confiscarii si a sanctionat persoana cu amenda in valoare de 10.000 lei.

* Tot in data de 20 februarie a.c., in jurul orei 04.40, s-au prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean V. P., in varsta de 34 ani, si cetateanul roman C. R., in varsta de 21 ani, conducand fiecare cate un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Bulgaria.

Pentru valorificarea unei informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra mijloacelor de transport.

In urma controalelor efectuate, echipele comune formate din politisti de frontiera si inspectori vamali au descoperit, ascunse si nedeclarate, in banchetele din spate ale autoturismelor, 4.220 de tigarete marca Rothmans, cu timbru de acciza Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luata masura ridicarii tigaretelor in valoare de 1.691 lei in vederea confiscarii, iar persoanele au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 10.000 lei.

Autoturism furat din Italia depistat la Suhurlui

Politisti de frontiera galateni, in urma unei actiuni specifice desfasurate, au depistat un autoturism Opel Combo care figura in bazele de date ca fiind furat din Italia, la volanul caruia se afla un cetatean roman.

In data de 20 februarie  a.c., politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au oprit in trafic, pentru control, pe raza localitatii de frontiera Suhurlui, un autoturism marca Opel Combo, cu numere de inmatriculare de Italia, condus de cetateanul roman Stefan N., in varsta de 30 de ani, domiciliat in judetul Galati.

In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit faptul ca autoturismul Opel Combo oprit pentru control figureaza ca fiind declarat furat de catre autoritatile din Italia, din luna mai a anului trecut.

Barbatul a declarat ca a achizitionat autoturismul in luna decembrie a anului trecut, dintr-un targ de masini din municipiul Galati si nu a avut cunostinta despre faptul ca mijlocul de transport figureaza ca fiind declarant furat.

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la furt, iar autoturismul in valoare de aproximativ 18.000 lei a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.

Leave a Comment