Google

Cronica neagră/Tâlhar la doar 17 ani

Written on:octombrie 20, 2015
Comments
Add One

gratii catusePolițiștii de investigații criminale au identificat un tânăr de 17 ani, din oraşul Murgeni bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, victimă fiind o femeie în vârstă de 81 ani.

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Murgeni l-au reţinut pentru o perioadă de 24 ore pe I. Mihai, de 17 ani, domiciliat în satul Cârja, suburbie a oraşului Murgeni, acesta fiind bănuit de comiterea unei infracţiunii de tâlhărie. Victima este o bătrână, în vârstă de 81 ani, din aceeaşi localitate, despre care tânărul cunoştea că locuieşte singură.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că în noaptea de 18/19 octombrie a.c., I. Mihai a pătruns în curtea locuinţei persoanei vătămate, a desfăcut becul care ilumina curtea, după care a pătruns în imobilul femeii prin forţarea uşii de acces.

Aici, a sustras dintr-un sertar suma de 100 lei, iar în momentul în care intenţiona să părăsească locuinţa a fost surprins de bătrâna care a început să strige după ajutor. I. Mihai a ameninţat femeia cu un cuţit, solicitându-i să nu mai ceară ajutor, după care a părăsit locuinţa.

Poliţiştii au probat activitatea infracţională lui I.Mihai, iar astăzi l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile. Banii au fost recuperați de polițiști şi restituiți bătrânei.

Iar au stat la “japcă” poliţiştii!

Poliţia Română a desfăşurat, în perioada 12-18 octombrie a.c., o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, în special a celor produse pe fondul nerespectării prevederilor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice.

Acţiunea a urmărit reducerea evenimentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectării normelor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice, în special a celor care reglementează regimul legal de viteză.

Poliţiştii rutieri și de la ordine publică au utilizat aparatele radar pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, în principal prin depăşirea limitei legale de viteză.

În urma abaterilor depistate în trafic, polițiștii vasluieni au aplicat 410 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 361 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, ca şi măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, produse pe fondul vitezei, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto:

– să respecte regimul legal de viteză instituit pe tronsoanele de drum pe care se deplasează, atât în interiorul cât şi în afara localităţilor;

– să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care rulează, situând-o nu la limita maximă admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă;

– să reducă viteza de deplasare, în locurile impuse de lege şi în special în zona trecerilor pentru pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.

INFRACŢIUNI LA REGIMUL CIRCULAŢIEI RUTIERE

Poliţiştii vasluieni au identificat în trafic trei persoane care au condus autoturisme pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau neavând dreptul de a conduce autovehicule. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Poliţiştii Postului de Poliţie Pădureni s-au deplasat la locul producerii unui eveniment rutier ce a avut loc pe raza comunei Pădureni, eveniment fiind sesizat prin apelul de urgenţă 112.

La faţa locului a fost identificat B. Mircea, în vârstă de 20 ani, din comuna Pădureni, acesta fiind conducătorul auto implicat în evenimentul rutier.

Poliţiştii au stabilit faptul că tânărul s-a deplasat cu un autoturism pe D.J 244 C, din direcţia Văleni către Pădureni. La un moment dat, într-o curbă, B. Mircea a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, iar autovehiculul a părăsit partea carosabilă. Din accident nu au rezultat victime.

Poliţiştii l-au testat pe B. Mircea cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că autoturismul condus de tânăr avea autorizaţia provizorie de circulaţie cu valabilitatea expirată.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Poliţiştii Biroului Rutier Vaslui, efectuând serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza municipiului Vaslui au procedat la oprirea regulamentară în trafic a Marianei S., de 46 ani, domiciliată în municipiul Vaslui.

În urma testării femeii cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care S. Mariana a fost condusă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele femeii a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Pe strada Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Bârlad, polițiștii Biroului Rutier Bârlad au oprit un autovehicul condus de B. Valentin, în vârstă de 21 ani, din comuna Pogana.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penala sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

CERCETAȚI DE POLIŢIŞTI PENTRU BRACONAJ CINEGETIC ȘI UZ DE ARMĂ LETALĂ FĂRĂ DREPT

Polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase au acționat pentru prevenirea și combaterea vânătorii ilegale. În urma acțiunii, au fost ridicate, în vederea confiscării, 2 arme de vânătoare și muniția aferentă, un proiector și a fost indisponibilizat un autoturism.

În ziua de 19.10.2015, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pe raza comunei Griviței pentru prevenirea și combaterea vânătorii ilegale.

Polițiștii au depistat 3 bărbați, de 46 ani, 38 și respectiv 29 ani, doi din județul Galați și unul din municipiul Bârlad, care ar fi vânat fără a avea autorizație legală, folosind un proiector pentru urmărirea vânatului.

În autoturismul cu care cei trei s-au deplasat pe fondul cinegetic situat pe raza comunei Grivița au fost găsite două arme aparținând bărbatului în vârstă de 38 ani (o armă de vânătoare și o armă de tir sportiv), muniția aferentă și un iepure de câmp ce fusese împușcat.

Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, cele două arme de vânătoare, muniția și proiectorul, iar autoturismul cu care cei trei s-au deplasat pe fondul cinegetic a fost indisponibilizat.

În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic și uz de armă letală, fără drept.

La acțiune au participat și polițiștii Postului de Poliție Grivița și specialiști din cadrul A.J.V.P.S. Vaslui.

Peste 6.300 pachete de tigari au fost confiscate de politistii de frontiera ieseni la o “captura”. Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au descoperit intr-un autoturism, 126.020 tigarete diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova, pe care doi cetateni romani le transportau fara documente legale.

La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice de supraveghere si control in zona de competenta, au observat pe DJ 249 A, un autoturism inscriptionat si echipat TAXI, al carui sofer, la vederea autospecialei Politiei de Frontiera, a virat pe un drum lateral. Lucratorii nostri au procedat la urmarirea in trafic a acestuia, cu semnale acustice si luminoase pornite, iar dupa aproximativ 250 metri de urmarire, conducatorul autoturismului a oprit masina.

In urma legitimarii soferului politistii de frontiera au stabilit ca acesta este cetateanul roman Sorinel M., in varsta de 36 ani, care era insotit de Mihai C., in varsta de 35 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Iasi.

La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite, pe bancheta din spate doua colete, invelite in folie de culoare neagra care contineau tigari, iar in portbagaj mai multe cartuse cu tigarete, de provenienta R. Moldova.

Politistii de frontiera au luat masura conducerii persoanelor in cauza cu masina la sediul Politiei de Frontiera pentru continuarea cercetarilor. In urma inventarierii continutului coletelor a rezultat cantitatea de 126.020 tigarete diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate Sorinel M. a declarat ca a gasit tigaretele intre localitatile Petresti si Golasti, iar Mihai C. a declarat ca a fost luat la ocazie de conducatorul auto si ca nu are cunostinta despre provenienta tigaretelor.

Tigarile in valoare de 27.942 lei si autoturimul in valoare de 8.847 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera au intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Autoturism Toyota cautat in Italia, depistat la P.T.F. Albita

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au intocmit lucrare penala unui tanar care a fost depistat transportand pe remorca unui camion un autoturism ce figura in bazele de date ca”bun cautat pentru confiscare”, semnalare introdusa de Italia.

In ziua de 16 octombrie a.c., in jurul orei 15.00, la P.T.F. Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control necesare trecerii frontierei, Gheorghe C., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 27 de ani. Acesta conducea un ansamblu de autovehicule format din camion si remorca, pe care transporta un autoturism marca Toyota – RAV 4, an de fabricatie 2011, fara placute cu numar de inmatriculare.

Existand suspiciuni cu privire la provenienta autoturismului transportat, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit ca  mijlocul de transport figureaza in bazele de date ca „bun cautat pentru confiscare”, semnalare introdusa de autoritatile din Italia in luna februarie a acestui an.

Cu privire la aspectele constatate, Gheorghe C. a declarat ca are calitatea de angajat al unei firme de transport din R. Moldova, si nu are cunostinta despre faptul ca autoturismul este cautat de autoritatile italiene.

Politistii de frontiera au intocmit in cauza lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de furt, iar autoturismul, in valoare de 40.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Vaslui in vederea continuarii cercetarilor.

Conducator de motoscuter cu alcoolemie de peste 0,80% depistat de politistii de frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti – I.T.P.F. Iasi au depistat in trafic, un cetatean roman care conducea un motoscuter, desi consumase bauturi alcoolice.

In data de 18 octombrie in jurul orei 19.15, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti, pe timpul executarii unei misiuni specifice, de supraveghere si control in zona de competenta, au oprit in trafic, pentru control, pe D.N. 26, in localitatea de frontiera Mastacani, un motoscuter marca Minarelli, condus de cetateanul roman Marian P. in varsta de 50 ani, domiciliat pe raza judetului Galati.

Pe timpul controlului lucratorii nostri au constatat ca Marian P., emana halena alcoolica. Barbatul a fost condus la sediul Politiei Rutiere Targul Bujor unde a fost testat cu aparatul etilotest Dragger, rezultand o alcoolemie de 0,70 mg/l in aerul expirat. In conformitate cu prevederile legale in vigoare s-a procedat la conducerea cetateanului la o unitate spitaliceasca din orasul Targul Bujor in vederea prelevarii probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii de frontiera au intocmit barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de: conducere pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 mg/l alcool pur in sange.

Lucrare penala pentru efectuare de servicii de coletarie in mod ilegal

Politistii de frontiera galateni au depistat un barbat cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, care transporta cu microbuzul 50 colete, fara a avea licenta pentru prestarea de servicii de coletarie.

In data de 16 octombrie a.c., s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Valeriu B., in varsta de 32 de ani, cu dubla cetatenie romana si R. Moldova, conducand un microbuz marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Belgia, cursa ocazionala pe ruta R. Moldova – Belgia, in care se aflau noua pasageri.

Cu ocazia controlului de frontiera efectuat asupra microbuzului, politistii de frontiera au constatat faptul ca, pe langa bagajele personale ale pasagerilor, in mijlocul de transport mai erau 50 de colete pe care soferul intentiona sa le transporte in Belgia, fara a avea licenta pentru prestarea de servicii de coletarie.

In cauza, politistii de frontiera au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati, nepermitandu-se intrarea in tara a soferului.

Leave a Comment