Google

Cronica neagră/Şase cetăţeni sirieni depistaţi la frontiera de nord

Written on:noiembrie 10, 2015
Comments
Add One

prut contrabandaPolitistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani au depistat si predat autoritatilor ucrainene sase cetateni sirieni care intentionau sa intre ilegal in Romania, pentru a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen.

In data de 09 noiembrie a.c., in jurul orei 08.15 un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Darabani – I.T.P.F. Iasi a depistat, in apropierea frontierei cu Ucraina, pe directia localitatii de frontiera Baranca, judetul Botosani, sase persoane care nu isi justificau prezenta in zona si nu aveau documente de identitate asupra lor.

Cele sase persoane, doi barbati, doua femei si doi minori au fost condusi la sediul sectorului pentru cercetari, iar in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acestea sunt cetateni sirieni, care intentionau sa intre ilegal in Romania, cu scopul de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen.

In cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

In baza acordului incheiat cu Ucraina, migrantii au fost predati autoritatilor de frontiera ucrainene, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

200 pachete de tigari ascunse in bancheta spate a unui autoturism depistate la P.T.F. Galati-rutier

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-rutier, impreuna cu lucratorii vamali, au descoperit ascunse in bancheta spate a unui autoturism 4.000 de tigarete pe care un barbat intentiona sa le introduca ilegal in Romania.

In data de 09 noiembrie a.c., in jurul orei 14.15 in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Vitalie C., in varsta de 30 ani, conducand un autoturism marca BMW, inmatriculat in Bulgaria.

Pentru valorificarea unei informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.

In urma controlului, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, in bancheta spate a autoturismului, 4.000 de tigarete marca Ashima.

Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare de 2.400 lei, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Braconieri depistati de politistii de frontiera braileni

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, doi barbati care desfasurau activitati de pescuit comercial fara a detine autorizatie.

In data de 08 noiembrie a.c. in jurul orei 22.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol in zona de competenta, au depistat, in zona kilometrului 186 al fluviului Dunarea, doua persoane de sex masculin, intr-o barca din fibra avand atasat un motor marca Honda de 20 CP., care desfasurau activitati de pescuiat comercial, folosind o plasa de pescuit din nylon.

In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele sunt cetatenii romani Iulian M., in varsta de 29 ani si Stefanel V., in varsta de 26 ani, ambii cu domiciliul in judetul Braila, si nu detineau autorizatie pentru pescuitul comercial pe fluviul Dunarea.

Plasa de pescuit din nylon in valoare de 150 lei, barca din fibra in valoare de 4.000 de lei si motorul Honda de 20 CP, in valoare de 4.500 de lei, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii de frontiera braileni efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit si detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoanele neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

ARME NELETALE DEȚINUTE ILEGAL, RIDICATE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase au ridicat 2 arme neletale supuse autorizării, deținute în mod ilegal, în urma unei percheziții efectuate pe raza comunei Pădureni.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pe raza comunei Pădureni pentru combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor.

În baza mandatului emis de Judecătoria Huși, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară care a vizat probarea activității infracționale a unei persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Astfel, de la locuința lui N. Sandu, în vârstă de 65 ani, au fost ridicate 2 arme neletale supuse autorizării (o armă cu aer comprimat și un pistol cu aer comprimat), 88 cartușe de vânătoare, 1207 capse de asomare, 106 capse genofix, bunuri deținute contrar prevederilor legale. Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul a introdus în țară armele și muniția, provenite din Spania, însă acesta nu este deținător legal de arme și nu este autorizat pe linie de materii explozive.

Armele și muniția au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive și contrabandă calificată.

La acțiune au participat și luptători de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA PUBLICĂ ÎN MEDIUL RURAL

248 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 49.000 lei, reprezintă bilanţul acţiunii desfăşurate de poliţiştii de ordine publică în mediul rural.

Polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere în mediul rural, precum și pentru prevenirea şi combaterea nerespectării normelor legale de către biciclişti şi conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, în condiţiile în care abaterile comise de aceşti participanţi la trafic constituie principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie în judeţul Vaslui.

Împreună cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Vaslui, polițiștii au verificat și circulația materialului lemnos pe drumurile publice, modul de folosire a documentelor de transport și a documentelor justificative de proveniență a materialului lemnos.

Poliţiştii au instituit 26 filtre pe principalele comunicații rutiere, au organizat patrulări şi alte activităţi pentru combaterea infracţionalităţii.

Poliţiştii i-au sancţionat pe cei care au încălcat normele legale – fiind constatate 186 abateri la O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 44 abateri la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 5 abateri prevăzute de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și 13 contravenții prevăzute de alte legi. Au fost controlate 232 de autovehicule, au fost verificați 158 căruțași și 37 bicicliști. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate de polițiști se ridică la 49.280 lei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele a doi bărbați din comuna Dumești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. De pe un teren aparținând unei societăți comeciale, aceștia au sustras 200 kg porumb știuleți.

Pe D.N. 2F, pe raza comunei Pușcași, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 45 ani, din comuna Muntenii de Jos, în timp ce transporta cu un autovehicul 5 mc cherestea fără a deține documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos. Pe raza comunei Laza, un alt bărbat, în vârstă de 45 ani, din comuna Poienești, a fost depistat în timp ce transporta 1 mc lemn de foc, fără însă a deține documente de proveniență. În ambele cazuri, materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010.

Un bărbat, în vârstă de 61 ani, din comuna Dragomirești a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010. Acesta a fost depistat în timp ce tăia ilegal din pădurea particulară aflată pe raza localității Dragomirești, mai mulți arbori esență cireș. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat reprezentanților Direcției Silvice Vaslui.

Leave a Comment