Google

Cronica neagra/S-au dat drept gemeni pentru a trece ilegal frontiera

Written on:martie 2, 2016
Comments
Add One

gemeniPolitisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi – feroviar au depistat un cetatean moldovean care intentiona sa intre ilegal in Romania, insotit de prietenul sau si folosind documentul acestuia de calatorie. Deoarece documentele prezentate de cei doi erau eliberate pe acelasi nume, acestia au sustinut in fata politistilor de frontiera ca sunt frati gemeni.

In data de 28 februarie a.c., in jurul orei 17.30, s-au prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Iasi feroviar, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei de stat, calatorind ca pasageri in trenul accelerat, care circula pe relatia Ungheni-Iasi, doua persoane de sex masculin. Barbatii s-au legitimat unul cu un pasaport romanesc si cel de al doilea cu un pasaport moldovenesc, in care era trecut acelasi nume, Tudor P., cu aceeasi data de nastere, ei declarand ca sunt frati gemeni.

Avand suspiciuni cu privire la identitatea celor doua persoane, lucratorii nostri au efectuat verificari specifice, in urma carora au constatat ca cele doua documente apartin barbatului care a prezentat la control pasaportul romanesc, iar cel de al doilea  este cetateanul moldovean Ion P., in varsta de 35 ani.

Barbatii au declarat ca intentionau sa ajunga in judetul Constanta in vederea gasirii unui loc de munca si deoarece Ion P. nu avea documente de calatorie valabile a intentionat sa intre ilegal in Romania folosind pasaportul prietenului sau.

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea, tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat si complicitate la fals privind identitatea .

Autoturism radiat din circulatie descoperit de politistii de frontiera ieseni

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un barbat cu cetatenie romana si R. Moldova, care conducea un autovehicul ce figura ca fiind radiat din circulatie de catre autoritatile din Spania.

In data de 28 februarie a.c., in jurul orei 01.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, Ion A., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 33 de ani, conducand un autovehicul marca Mercedes Benz inmatriculat in Spania.

In urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au stabilit ca autovehiculul figureaza in bazele de date ca fiind radiat din circulatie din Spania, din luna noiembrie a anului trecut.

Barbatul a declarat ca a achizitionat mijlocul de transport la inceputul lunii decembrie 2015 platind pentru acesta suma de 7000 euro si nu a avut cunostinta despre faptul ca mijlocul de transport figureaza ca fiind radiat din circulatie.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de punerea in circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat.

Autoturism radiat din circulatie descoperit de politistii de frontiera galateni

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au descoperit un autoturism care figura in bazele de date ca fiind declarat radiat din circulatie din Polonia.

In data de 27 februarie a.c., pe timpul executarii unei misiuni specifice, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au oprit in trafic pentru control, pe raza municipiului Galati, un autoturism marca Volkswagen Golf Plus, ce avea aplicate placute de inmatriculare poloneze, condus de cetateanul roman Gigi C., in varsta de 41 de ani.

Avand suspiciuni cu privire la autoturismul respectiv, colegii nostri au efectuat verificari specifice suplimentare, ocazie cu care au constatat ca autoturismul figureaza ca fiind radiat din circulatie de catre autoritatile din Polonia, din luna noiembrie a anului trecut.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari pe numele barbatului sub aspectul savarsirii infractiunii de punere in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat.

Lucrare penala pentru conducere fara permis si incredintarea cu buna stiinta a autoturismului

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au depistat doua persoane, una care conducea un autoturism desi avea permisul de conducere retinut si cea de a doua care a incredintat cu buna stiinta autoturismul persoanei in cauza.

La sfarsitul saptamanii trecute, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice, de supraveghere si control, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti a oprit in trafic, pentru control pe comunicatia DN 26, pe raza localitatii Vladesti, un autovehicul marca Citroen Evasion, condus de cetateanul din R. Moldova, Iulian G., in varsta de 37 de ani. In autoturism pe scaunul din dreapta fata se afla ca pasager cetateanul din R. Moldova, Dumitru B., in varsta de 32 ani.

In urma verificarilor specifice, politistii de frontiera au constatat faptul ca, Dumitru B. este proprietarul autoturismului, acesta incredintandu-i cu buna stiinta autovehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, prietenului sau Iulian G., desi stia ca acesta din urma are permisul retinut de catre Serviciul Politiei Rutiere Galati, pentru faptul ca a fost implicat intr-un eveniment rutier soldat cu victime.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice i-a fost suspendat in sarcina numitului Iulian G., iar pe numele proprietarului autoturismului pentru savarsirea infractiunii de incredintarea cu buna stiinta a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu poseda permis de conducere sau are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Produse accizabile descoperite la controlul de frontiera

In P.T.F. Albita, echipa comuna de control formata din inspectori vamali si politisti de frontiera a descoperit tigari de provenienta R. Moldova ascunse in roata  de rezerva a unui autoturism, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera.

In ziua de 28 februarie a.c., in jurul orei 07.30, la P.T.F. Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Corneliu A., in varsta de 24 de ani, conducand un autoturism marca Peugeot, inmatriculat in Lituania.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comuna de control a descoperit 4.200 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova, ascunse in roata de rezerva a autoturismului, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii produselor accizabile in valoare de 945 lei si sanctionarea contraventionala a tanarului cu amenda in valoare de 7.000 lei.

Rula pe drumurile publice fara drept      

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au depistat in trafic un barbat, cu cetatenie romana si R. Moldova, care conducea un autovehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi aflati in exercitarea atributiilor de serviciu au oprit, pentru control, pe raza municipiului Husi, jud. Vaslui, un autoturism marca Ford, inmatriculat in Bulgaria, condus de Dumitru B., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 54 de ani.

La controlul de frontiera, in urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca vehiculul in cauza are inspectia tehnica periodica expirata din data de 10.02.2016.

Cu privire la cele constatate, Dumitru B. a declarat ca nu avea cunostinta ca inspectia tehnica periodica este expirata, intrucat a omis sa verifice termenul de valabilitate.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

A vrut sa care tigari cu avionul

În data de 28.02.2016 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Aeroport Iaşi  în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, ca urmare a sesizării operatorului de securitate privind controlul pasagerilor cursei Wizz Air 3651 cu destinaţia Iaşi – Londra, au efectuat controlul asupra bagajului de cală şi a bagajului de mână aparţinând unui cetăţen român, constatându-se că acestea conţin cantitatea de 17.800 bucăţi (890 pachete) ţigarete  marca KENT 8 cu timbru fiscal Ukraina.

Persoana implicată a declarat organelor de control faptul că a achiziţionat ţigările fără documente legale şi sunt destinate pentru uz personal pe perioada şederii în Londra.

Având în vedere prevederile art. 270, alin. 3 din Legea nr. 86/2006 privind privind Codul vamal României cu modificările şi completările ulterioare, conform căruia „ sunt asimilate infracţiunii de contrabandă şi se pedepsesc potrivit alin. 1 – colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuiesc plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia „, existând suspiciunea producerii unei infracţiuni cazul a fost predat pentru continuarea cercetării organelor poliţiei de frontieră din cadrul P.P.F. Aeroport Iaşi.

Politistii de frontiera, impreuna cu lucratorii vamali, au descoperit aproximativ 7.500 tigarete de provenienta R. Moldova, pe care un cetatean moldovean a incercat sa le introduca ilegal in tara ascunse in bord, lonjeroane spate si telescoapele fata ale autoturismului pe care il conducea.

A fost “premiat” cu 5.000 lei pentru contrabanda

In data de 29 februarie a.c., in jurul orei 07.10, la P.T.F.  Sculeni – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Erik A., in varsta de 20 de ani, conducand un autoturism inmatriculat in Polonia.

In baza unor informatii detinute, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit. S-a procedat astfel la efectuarea unui controlului asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit ascunse in bord, lonjeroane spate si telescoapele din fata ale mijlocului de transport, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 7.380 tigarete, cu timbru de acciza R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura confiscarii tigarilor in valoare de aproximativ 3.350 lei si sanctionarea contraventionala a persoanei cu amenda de 5000 lei.

 

Leave a Comment