Google

Cronica neagră/Perchezitii de amploare la cei care contrafac produse

Written on:octombrie 9, 2015
Comments
Add One

anabolizantepastile frontieraPoliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Curţii de Apel Suceava, au efectuat ieri, 8 octombrie a.c., mai multe percheziţii domiciliare pe raza a 4 judeţe, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice care sunt bănuite de confecţionarea şi comercializarea unor produse contrafăcute.

Începand cu luna august a acestui an, poliţiştii de frontieră din cadrul IGPF, sub coordonarea unui procuror din cadrul Curţii de Apel Suceava, au desfăşurat mai multe activităţi specifice în vederea probării unor infracţiuni de evaziune fiscală, contrafacere şi concurenţă neloială săvârşite de mai multe persoane fizice şi juridice de pe raza mai multor judeţe din nord-estul ţării.

În urma activităţilor informativ-operative derulate, în data de 8 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul IGPF, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi ITPF Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului, au desfăşurat 12 percheziţii pe raza judeţelor Suceava, Iaşi, Vaslui şi Neamţ, la sediul unor persoane juridice şi la domiciliile unor persoane fizice, în urma cărora au fost descoperite sute de mii de articole de îmbrăcăminte (bluze, tricouri, panataloni sport etc) care erau inscripţionate cu mărci protejate şi care prezintă suspiciuni de contrafacere.

De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului creat, care este aproximat la suma de 6,5 milioane de euro, a fost instituit sechestru asigurator pe mai multe conturi ale societăţilor comerciale implicate în cauză, precum şi pe clădiri, autoturisme, utilaje şi maşini industriale de confecţii.

Totodată, a fost începută urmarirea penală faţă de 19 persoane fizice şi juridice sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, contrafacere şi concurenţă neloială.

Suportul de specialitate al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Operaţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava.

Cercetările în cauză continuă sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe Curtea de Apel Suceava, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Autocamion în flăcări pe DN 24 D

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui a intervenit pe drumul național 24 D, în dreptul localității Codăești, în cursul serii trecute, în jurul orelor 2101, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă de medie capacitate pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un autocamion ce transporta 20 de tone de semințe de floarea soarelui.

La sosirea echipajului de pompieri, în urma recunoașterii, s-a constatat că incendiul se manifesta cu violență la capul tractor, riscând extinderea la remorca tractată, în care se aflau aproximativ 20 de tone de semințe de floarea soarelui.

În continuare, s-a acționat, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Codăești pentru localizarea și lichidarea incendiului. Circulația rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers pentru aproximativ 20 de minute.

În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime, pagubele limitându-se la elementele de construcție ale cabinei din partea dreaptă, componente ale instalației electrice și de tapițerie din interiorul acesteia iar cauza probabilă care a putut genera incendiu a fost aprinderea prin efect termic a unor scurgeri de lichide combustibile.

Datorită intervenției prompte a profesioniștilor pentru situații de urgentă a fost protejată și salvată remorca tractată împreună cu încărcătura și limitată degradarea capului tractor.

Peste 50.000 de pastile anabolizante, ascunse in roata de rezerva a unui microbuz

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi impreuna cu lucratorii vamali, insotiti de cainele politist de detectare stupefiante „LILA”, au descoperit ascunse in roata de rezerva si in spatele scaunelor unui microbuz, 53.000 tablete anabolizante, substanta inclusa in lista substantelor interzise prevazuta in Legea 104/2008.

In data de 8 octombrie a.c., in jurul orei 10.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, judetul Vaslui, aflati in executarea atributiilor de serviciu, pe timpul unei misiuni specifice au efectuat un control asupra unui autovehicul marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Romania, condus de cetateanul din R. Moldova Igor C., in varsta de 27 de ani.

La controlul efectuat asupra autovehicului au fost descoperite 24 pachete de tigari, ascunse in spatele scaunelor, si 60 blistere a cate 50 de tablete anabolizante (3.000 buc.) marca „DIANOGED”- 10mg, ascunse in bagajele personale ale conducatorului auto.

Existand suspiciuni cu privire la faptul ca in respectivul mijloc de transport mai exista si alte bunuri ascunse, lucratorii nostri au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit.

In urma controlului amanuntit efectuat de catre echipa comuna, formata din politist de frontiera si lucrator vamal, insotiti de cainele politist de detectare stupefiante „LILA”, au fost descoperite, in roata de rezerva, ascunse in scopul sustragerii de la control,  2000 blistere a cate 25 de tablete anabolizante ( 50.000 buc. ) marca „CLENBUTEROL” – 10mg, substanta inclusa in lista substantelor interzise prevazuta in Legea 104/2008.

Cu privire la cele constate, barbatul a declarat ca nu are cunostinta despre bunurile ascunse pe care le transporta.

Conform prevederilor legale, a fost dispusa masura retinerii substantelor interzise si a tigarilor in vederea confiscarii si sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda contraventionala in valoare de 15.000 lei.

Tigarete de contrabanda ascunse in aripile unui autoturism descoperite la P.T.F. Galati-rutier

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-rutier impreuna cu lucratori vamali au descoperit, ascunse in locuri special amenajate in aripile unui autoturism, aproximativ 7.500 de tigarete, pe care un cetatean roman intentiona sa le introduca ilegal in tara.

In data de 08 octombrie a.c, in jurul orei 09.00 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier – I.T.P.F. Iasi, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, conducand un autoturism marca BMW, inmatriculat in judetul Galati, cetateanul roman Iurie M., in varsta de 25 ani.

Detinand informatii despre faptul ca autoturismul este folosit pentru transportul tigaretelor de contrabanda, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, in urma caruia au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, in locuri special amenajate, in  aripile fata si spate ale autoturismului, 7.600 de tigarete de contrabanda.

Conform prevederilor legale a fost luata masura confiscarii tigaretelor, in valoare de 714 lei, a autoturismului, in valoare de 13.271  lei, iar persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 7.000 lei.

Document falsificat descoperit la Sculeni

Politistii de frontiera ieseni au sanctionat, conform prevederilor legale, un cetatean roman care a prezentat la controlul de frontiera un document falsificat pentru autoturismul pe care il conducea.

In data de 08 octombrie a.c., in jurul orei 21.50, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judetul Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul roman Sorin S., in varsta de 26 ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Golf, inmatriculat in Bulgaria.

La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, acesta fiind falsificat.

Cu privire la cele constatate tanarul a declarat faptul ca la sfarsitul lunii martie a apelat la un cetatean roman, a carui identitate nu o cunoaste, care in schimbul sumei de 200 de euro i-a efectuat inspectia tehnica periodica la autoturismul sus mentionat.

Pe numele persoanei in cauza, politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are drept de circulatie in Romania.

Leave a Comment