Google

Cronica neagră/Neatenția face victime

Written on:mai 22, 2016
Comments
Add One

accident masina stricataDin cauza neasigurării corespunzătoare la efectuarea unei manevre de întoarcere de către un conducător auto, pe 20 mai, pe raza municipiului Vaslui a avut loc un accident grav de circulație. Patru persoane au suferit vătămări corporale și au necesitat transportarea la unități medicale din municipiul Vaslui și Iași. În dimineața de 20.05.2016, pe raza municipiului Vaslui a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a patru persoane. P.Costel, în vârstă de 39 ani, din comuna Tanacu se deplasa cu autoturismul pe strada Șoseaua Naționala din municipiul Vaslui, din direcția Muntenii de Sus spre Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Acesta, fără a se asigura corespunzător, a efectuat manevra de întoarcere pe marcajul longitudinal dublu continuu, moment în care a intrat coliziune cu o autoutilitară condusă de P. Andrei, de 29 ani, din municipiul Vaslui care se deplasa în aceeași direcție. Din accident a rezultat vătămarea corporală a patru persoane – cei doi conducători auto și două persoane din autoturismul condus de P. Costel (un tânăr de 19 ani și un bărbat de 41 ani). Victimele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. P. Costel a fost diagnosticat cu „fractură bază de craniu, fractură os zigomatic, fractură os temporal stâng” fiind transportat la o unitate medicală din municipiul Iași. Celelalte trei persoane au primit același diagnostic de „traumatism cranio-cerebral și policontuzii”. Conducătorii celor două autovehicule au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ACŢIUNE PENTRU DEPISTAREA CONDUCĂTORILOR DE VEHICULE CU TRACŢIUNE ANIMALĂ CARE ÎNCALCĂ NORMELE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi în special, în scopul conştientizării participanţilor la trafic cu privire la importanţa şi obligativitatea respectării normelor rutiere, poliţişti din cadrul Poliției orașului Negrești și Secției de Poliție Rurală 6 Negrești au desfășurat pe D.N. 15 D și pe raza comunelor arondate orașului Negrești o acțiune pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicați căruțașii și bicicliștii. Acțiunea a vizat identificarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală și bicicliștilor care se deplasează neregulamentar pe drumurile publice, precum și informarea acestora asupra riscurilor la care se supun prin nerespectarea normelor rutiere. În urma controalelor desfășurate, poliţiştii au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.900 lei. Din totalul de sancţiuni, 64 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – 41 de sancţiuni au fost aplicate căruţaşilor, 17 conducătorilor auto şi 6 bicicliștilor. Poliţiştii au reţinut și 2 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru depăşirea vitezei regulamentare cu mai mult de 50 de km/h. Reamintim faptul că potrivit normelor rutiere, sunt interzise accesul şi deplasarea acestor vehicule pe drumurile naţionale europene, în municipii şi oraşe, precum şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului.   Pentru a circula pe drumurile publice pe care accesul le este permis, vehiculele cu tracţiune animală trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente, aplicate pe vehicul la loc vizibil sau pe harnaşamentul animalului de tracţiune.

ACŢIUNI DE AMPLOARE PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a intensificat activitățile de prevenire și combatere a faptelor ilicite, urmărindu-se asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. În perioada 20-22 mai a.c., pe raza județelor Vaslui și Iași, polițiști din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase acționează, în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale și impunerea legii. Alături de polițiști acționează jandarmi și polițiști de frontieră. Astfel, poliţiştii rutieri, sprijiniți de polițiști de ordine publică, acţionează pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, consumul de băuturi alcoolice de către conducătorii auto, respectiv nerespectarea normelor rutiere de către conducătorii de vehicule cu tracțiune animală și bicicliști. Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale previn şi combat faptele antisociale, cu precădere faptele comise cu violență, acționând și pentru prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii. Pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise în stradă, în baruri ori discoteci, în pieţe agroalimentare şi târguri, poliţiştii instituie filtre şi efectuează controale.

Poliţiştii de la transporturi sunt prezenţi în staţiile de cale ferată, unde, împreună cu structurile de control abilitate, acţionează pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de natură judiciară, a comerţului ilegal şi altor fapte penale. Activităţile vizează şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă regimul armelor, muniţiilor şi materialelor explozive, regimul vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic. În ziua de 20.05.2016, la nivelul județului Vaslui, 129 de polițiști au desfăşurat acţiuni specifice punctuale, în urma cărora au fost constatate 3 infracţiuni. De asemenea, pentru neregulile depistate, polițiștii au aplicat 355 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 93.655 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 3529 de lei. Dintre sancţiunile contravenţionale, 260 au vizat încălcări ale regimului rutier, 53 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice, 6 pentru nerespectarea legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 16 pentru încălcări privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Alte 20 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate la alte acte normative. Polițiștii au reţinut 2 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Trei tineri sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră ieşeni pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, au depistat trei tineri care încercau să introducă ilegal în ţară 125.000 ţigarete de contrabandă. În data de 19 mai a.c., acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. Astfel, în jurul orei 23.15, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte,  pe direcţia localiăţii de frontieră Ţuţora,în apropierea malului românesc al râului Prut, trei persoane de sex masculin a căror prezenţă în zona de frontieră nu era justificată.

Lucrătorii noştrii au procedat la monitorizarea persoanelor, iar în jurul orei 01.30 au observat că acestea transportau în spate colete voluminoase, de la malul râului Prut către interiorul ţării. Poliţiştii de frontieră au interceptat şi reţinut bărbaţii, iar în urma legitimării au stabilit că aceştia sunt cetăţenii români Constantin T., Mihai A. şi Alexandru P., cu vârste cuprinse între 22 şi 20 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi. În urma controlului efectuat asupra coletelor lucrătorii noştri au constatat că acestea conţin ţigarete marca Plugarul cu timbru de acciză Republica Moldova. În urma inventarierii conţinutului coletelor, a rezultat cantitatea de 125.000 ţigarete, marca Plugarul, de provenienţă R. Moldova. Ţigaretele în valoare de aproximativ 70.350 lei au fost ridicate în vederea confiscării, poliţiştii de frontieră efectuând acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Leave a Comment