Google

Cronica neagră/La 22 ani beat la volan era să omoare un om

Written on:martie 29, 2016
Comments
Add One

accident mas politie si indicatorTrei persoane sunt cercetate de polițiști pentru comiterea de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, fapte prevăzute de Codul Penal. Una din acestea persoane care a condus autoturismul sub influența băuturilor alcoolice a provocat un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală gravă a unui bărbat.

La data de 27.03.2016, am fost sesizați prin apelul unic de urgnță 112, cu privire la faptul că pe raza comunei Roșiești a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Postului de Poliție Roșiești și din cadrul Poliției municipiului Bârlad, care în urma cercetărilor efectuate au stabilit următoarele:

În timp ce A. Răzvan, de 22 ani, din comuna Roșiești, conducea autoturismul pe D.J. 244A, din direcția Vaslui către Vutcani, l-a accidentat pe Liviu P., de 27 ani, din comuna Roșiești care se deplasa în calitate de pieton pe partea stângă a drumului, pe aceeași direcție de mers.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde a fost diagnosticată cu „fractură claviculă stânga și traumatism cranio-facial”.

Conducatorul auto fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de  0,63mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În aceeași seara, polițiștii Biroului Rutier Vaslui au identificat în trafic un alt conducător auto care a condus autoturismul deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.  Astfel, C. Daniel, de 34 ani, din municipiul Vaslui a fost identificat de polițiști în timp ce se deplasa cu autoturismul spre localitatea Muntenii de Sus. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, în ziua de 27.03.2016, polițiștii Biroului Rutier Huși și Biroului de Ordine Publică Huși în timp ce acționau la intersecția străzii Calea Basarabiei cu șoseaua Huși-Stănilești au observat un bărbat care a întors brusc autovehiculul pe care îl conducea, deplasându-se spre localitatea Stănilești. S-a procedat la urmărirea autoturismului, conducătorul mașinii fiind oprit de polițiști în scurt timp. Polițiștii au stabilit faptul că la volanul mașinii se afla N. Dănuț, de 24 ani, din municipiul Huși care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Huși pentru recoltarea de probe biologice. N. Dănuț a refuzat și recoltarea de probe biologice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere și refuz de recoltare de probe biologice.

Doi contrabandişti desconspiraţi de câinele poliţist Ofa

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu lucrătorii vamali au descoperit şi confiscat, ajutaţi de câinele poliţist Ofa, specializat în detectarea tutunului, aproximativ 16.000 de ţigarete pe care două persoane intenţionau să le introducă ilegal în România.

În data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.40, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţenii români Mihail C., în vârstă de 43 de ani, conducând un  autoturism marca Opel, şi Marian D., în vârstă de 19 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, ambele autoturisme fiind înmatriculate în România

Pe timpul controalelor de frontieră efectuate asupra celor două autoturisme, câinele de serviciu Ofa, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific semnalând acest fapt poliţistului de frontieră.

In urma verificarilor amanuntite, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, disimulate în aripile şi bordul autoturismului marca marca Opel, şi  într-un loc special amenajat în lonjeroanele din spate ale autoturismului marca Volkswagen Passat, 15.720 de ţigarete de diferite mărci.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 9.186 lei, şi a autoturismului care avea amenajat loc special amenajat pentru ascunderea ţigărilor, în valoare de 11.250 lei, în vederea confiscării, iar cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare.

Honda „alimentată” cu ţigări de contrabandă

La Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut, echipa comună de control a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în rezervorul unui autoturism marca Honda 5.200 ţigarete de contrabandă.

În data de 26 martie a.c., în jurul orei 16.40, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Alexandru M., persoană cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Honda Acord, înmatriculat în Bulgaria.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului Honda. În urma acestuia, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit 5200 ţigarete marca „Winston”, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse în rezervorul autoturismului

Conform reglementărilor legale în vigoare, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de aproximativ 3000 lei, şi a autoturismului, în valoare de 11.160 lei, în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Leave a Comment