Google

Cronica neagră/Găinari de Bârlad după gratii

Written on:noiembrie 14, 2015
Comments
Add One

gratii catusePoliţiştii bârlădeni au reţinut doi tineri, de 17 și 20 de ani, aceștia fiind cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat și tâlhărie, fapte comise pe raza municipiului Bârlad.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracțională a lui B. Costel, de 20 de ani, din municipiul Bârlad, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni – o infracțiune de furt calificat, o infracțiune de tâlhărie, complicitate la infracțiunea de tâlhărie și o tentativă la infracțiunea de tâlhărie, fapte săvârșite în perioada martie –noiembrie a.c.

Astfel, în luna martie a acestui an, B.Costel a ajutat o tânără să sustragă prin violență o sacoșă cu bunuri alimentare de la un bărbat care se deplasa pe strada Popa Șapcă din municipiul Bârlad. În luna august a.c., i-a sustras 600 lei unei femei care se afla la o petrecere într-un local din municipiul Bârlad. De asemenea, în luna noiembrie a sustras, prin violență, 20 lei unui minor care se deplasa pe strada Hotin din municipiul Bârlad. Acesta este cercetat, împreună cu Ș. Petruț, și pentru o tentativă la infracțiunea de tâlhărie, deoarece au încercat, prin amenințări și violențe, să deposedeze de o sumă de bani un alt minor care se afla aceeași stradă.

În sarcina lui Ș. Petruț, de 17 ani, din municipiul Bârlad polițiștii bârlădeni au reținut și o infracțiune de furt calificat. În luna iunie a.c., acesta a pătruns prin efracție într-un magazin și a sustras bunuri alimentare în valoare de 150 lei.

Cei doi tineri au fost reținuți pentru o perioadă de 24 ore, iar astăzi urmează să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și tâlhărie.

Pentru a reduce riscul de a deveni o victimă a tâlhăriei, Poliția Română vă recomandă câteva măsuri de siguranță:

În cazul în care sunteți victima unei infracțiuni cu violență, cea mai bună armă de apărare este strigătul. Dacă sunteţi agresaţi, bătuţi sau tâlhăriţi, strigaţi cât mai tare după ajutor. Procedând astfel alertaţi persoanele din jur, vecinii, iar agresorii vor fugi.

Încercați să fiți vigilenți și să aveți grijă la ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, evitând preocupările care vă distrag atenția: transmiterea de mesaje sau vorbitul la telefon, accesarea internetului sau a rețelelor de socializare pe tablete.

Evitați să vă deplasați pe alei întunecate, străzi necirculate.

Păstrați-vă poșeta în fața dumneavoastră, lipită de corp, protejată cu unul dintre brațe: În cazurile în care vă deplasați pe trotuarul unei străzi circulate, în apropierea zonei carosabile, păstrați poșeta pe umărul opus străzii.

Manifestați prudență față de persoanele ce vă abordează sub diverse pretexte sau încearcă să vă distragă atenția; păstrați o distanță care vă dă siguranță.

Atunci când trebuie să ieșiți pe stradă la o oră târzie, vă recomandăm să faceți acest lucru doar însoțiți de o altă persoană care vă poate sprijini în cazul în care sunteți în pericol.

Rulau pe drumurile publice fara drept      

Doi barbati au fost depistati de politistii de frontiera vasluieni conducand pe drumurile publice autovehicule, inmatriculate in Republica Moldova, care nu aveau drept de circulatie in Romania.

* In data de 12 noiembrie a.c., in jurul orei 22.30 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pentru a iesi din tara, cetateanul din R. Moldova Liviu M., in varsta de 29 de ani, care conducea un autoturism marca Toyota Corolla, inmatriculat in R.Moldova.

La controlul de frontiera, in urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca asigurarea auto tip carte verde eliberata pentru autoturism este expirata din data de 03.11.2015.

* Aproximativ o ora mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pentru a iesi din tara, cetateanul roman Lilian P., in varsta de 34 de ani, care conducea un autoturism marca Chevrolet Aveo, inmatriculat in R.Moldova.

La controlul de frontiera, in urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca inspectia tehnica periodica a autoturismului este expirata din data de 28.10.2015.

Cu privire la cele constatate, cei doi conducatori auto au declarat ca au omis sa verifice termenul de valabilitate a documentelor in cauza.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cele doua cauze, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

AUDI  neasigurat, codus pe drumurile publice de un sofer cu permis de conducere necorespunzator

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni au depistat unui cetatean roman care conducea un autoturism neasigurat, cu un permis de conducere necorespunzator.

In data de 12 noiembrie a.c., in jurul orei 15.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni, aflati in executarea atributiilor de serviciu, au oprit pentru un control de rutina pe raza localitatii de frontiera Vetrisoaia, un autoturism marca Audi A4, inmatriculat in Italia, condus de cetateanul roman Gheorghe L., in varsta de 52 de ani.

La controlul de frontiera, in urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca asigurarea auto tip carte verde eliberata pentru autoturism este expirata din data de 19.10.2015, iar conducatorul auto nu este posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoria „B”, necesara pentru a putea conduce autoturismul in cauza.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat, care nu are drept de circulatie in Romania si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte autovehiculul respectiv.

Aproximativ 500 pachete de tigari de contrabanda depistate la P.T.F. Galati-rutier

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-rutier, impreuna cu lucratori vamali, au descoperit ascunse, intr-un loc special amenajat prin decuparea podelei autovehiculului, 9.880 de tigarete pe care un barbat intentiona sa le introduca ilegal in Romania.

In data de 12.10.2015, in jurul orei 10.30 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Constantin S., in varsta de 64 ani, cetatean roman, conducand autovehiculul marca Volkswagen Transporter T4, inmatriculat in Bulgaria.

Pentru valorificarea unei informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.

In urma controlului, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, intr-un loc special amenajat prin decuparea podelei autovehiculului, 9.880 de tigarete marca Ashima, de provenienta Duty-Free.

Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare de 5.928 lei si a autoturismului in valoare de 11.000 lei in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Ilegalişti pe şosele

Poliţiştii vasluieni au identificat în trafic trei persoane care au condus autoturisme pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Una din aceste persoane nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad, efectuând serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe raza municipiului Bârlad, au fost solicitați să se deplaseze la un accident de circulație soldat cu pagube materiale petrecut pe strada Republicii din aceeași localitate.

La fața locului polițiștii au stabilit că vinovat de producerea accidentului este B. Teodor, în vârstă de 59 ani, din municipiul Bârlad care se deplasa pe strada Republicii, iar din cauza faptului că nu a păstrat o distanță de siguranță în mers a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către D. Virgil. În urma impactului autoturismul condus de Virgil D. a fost proiectat în altă mașină condusă regulamentar de I. Dragoș.

Cele trei persoane implicate în accident au fost testate cu aparatul alcooltest. În urma testării lui B. Teodor a rezultat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatul testării celorlalți doi bărbați a fost negativ.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Vaslui, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, l-au identificat în trafic pe strada Dimitrie Struza din municipiul Vaslui pe I. Cătălin, de 34 ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cătălin a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii rutieri vasluieni, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, l-au identificat pe strada Petru Rareș din municipiul Vaslui pe S. Florin, de 40 ani, din municipiul Vaslui. Acesta se deplasa cu autoturismul deși anterior consumase băuturi alcoolice.

Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Explozie in municipiul Huşi

Secţia de pompieri Huşi a răspuns unei solicitării, pe strada Ion Minulescu a municipiului Huşi, în cursul acestei dimineţi, în jurul orelor 0858, cu o autospecială de stins incendii cu apă și spumă de medie capacitate, ca urmare anunţării producerii unei explozii neurmată de incendiu la o locuinţă particulară.

La sosirea echipajelor de pompieri, în urma recunoașterii, s-a constatat că în dormitorul locuinţei a avut loc o deflagaţie, nefiind urmată de incendiu, din cauza operării greşite a aragazului şi anume după deschiderea robinetului buteliei cu GPL, proprietara a aprins chibritul după un interval mare de timp, perioadă în care s-a produs o acumulare de gaze (butan).

În urma evenimentului, proprietara în vârstă de 89 de ani a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe o suprafaţă de aproximativ 30% a corpului, fiind preluată de un echipaj SAJ, urmând apoi, după stabilizare, să fie transportată cu un elicopter SMURD la o unitate spitalicească specializată din municipiul Iaşi.

Leave a Comment