Google

Cronica neagră/Era să omoare o copilă pe trecerea de pietoni

Written on:noiembrie 17, 2015
Comments
Add One

politie rutieraPoliţiştii rutieri au întocmit dosar de cercetare penală pe numele unui conducător auto care nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, iar acesta a suferit leziuni ce au necesitat internarea în spital.

Ieri după-amiaza, pe raza municipiului Vaslui a avut loc un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unui pieton.

În timp ce J. Adrian, de 62 ani, din municipiul Bârlad, conducea un autovehicul pe strada Ștefan cel Mare, a acroşat o fetiță, în vârstă de 14 ani, domiciliată în comuna Soleşti. Aceasta s-a angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui unde a fost diagnosticată cu „fractură femur”. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând faptul că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, poliţiştii efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În primele 10 luni ale acestui an, neacordarea de prioritate pietonilor a reprezentat cauza a 30 accidente de circulație produse pe raza județului Vaslui. Din aceste accidente a rezultat decesul a 2 persoane, vătămarea corporală gravă a 5 persoane și rănirea ușoară a altor 25.

Pentru a preveni implicarea în astfel de evenimente, poliţia recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte întocmai normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! Totodată, Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului, să ruleze cu viteză redusă adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră  numai după o temeinică asigurare.

Autoturism radiat din circulaţie descoperit la Sculeni

Poliţiştii de frontieră ieşeni au depistat un cetăţean român care s-a prezentat la controlul de frontieră conducând un autoturism radiat din circulaţie de către autorităţile din Belgia din data de 18 iunie a.c.

În data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judeţul Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Oleg S., în vârstă de 27 de ani, care conducea un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Belgia.

La controlul specific, lucrătorii noştri au stabilit faptul că autoturismul este radiat din circulaţie de către autorităţile din Belgia din data de 18 iunie a.c.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă de neregulile constatate de lucrătorii noştri.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat.

Audi şi Land Rover radiate din circulaţie, descoperite de poliţiştii de frontieră vasluieni

Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră vasluieni pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, după ce au fost descoperiţi în trafic conducând autoturisme radiate din circulaţie.

*În data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00, la P.T.F. Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Ivan B., în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Olanda.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul este radiat din circulaţie de autorităţile din Olanda, începând cu data de 10.11.2015, cu menţiunea „pentru export”, fiind ulterior înregistrat de autorităţile din Germania, în data de 11.11.2015 şi radiat cu aceeaşi dată.

*Un sfert de oră mai târziu, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru un control de rutină, pe raza localităţii de frontieră Drânceni, un autoturism marca Land Rover, înmatriculat în Lituania, condus de Vladislav T., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul este radiat din circulaţie de autorităţile din Lituania, începând cu data de 29.09.2014.

Cu privire la cele constatate, ambele persoane au declarat că autoturismele au fost transportate pe platformă în România, până în localitatea de frontieră Rîşeşti, respectiv, Drânceni, de unde au fost preluate de cei doi tineri şi conduse pe drumurile publice din România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţinilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Leave a Comment