Google

Cronica neagră/Era băut şi a accidentat un om nevinovat

Written on:martie 21, 2016
Comments
Add One

accident mas politie si indicatorO persoană a fost rănită în urma producerii unui accident de circulație în municipiul Bârlad. Polițiștii rutieri efectuează cercetări pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs acest eveniment.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au efectuat cercetări la locul producerii unui accident de circulație, în urma căruia o persoană a suferit vătămări corporale. Accidentul s-a produs în noaptea de 16/17.03.2016, pe strada Republicii din municipiul Bârlad. Florin, în vârstă de 37 ani, din municipiul Giurgiu a condus un autovehicul pe strada Republicii, având direcția de deplasare Bârlad – Vaslui. La un moment dat a accidentat un bărbat, în vârstă de 55 ani, domiciliat în comuna Motca, județul Iași. Acesta este angajat al unei societăți comerciale, iar la momentul producerii accidentului efectua lucrări pe partea carosabilă. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că bărbatul era echipat în mod corespunzător, iar lucrarea era semnalizată prin indicatoare rutiere. Victima a fost transportată la Spitalul municipal de Urgență Bârlad pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultatul obținut fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul municipal de Urgență Bârlad unde i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Un hoţ din Vaslui a căzut în plasa poliţiştilor

Polițiștii au reținut un bărbat, în vârstă de 31 ani, din municipiul Vaslui, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat.

  1. Andrei, în vârstă de 31 ani, din municipiul Vaslui este cercetat de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Vaslui pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt din locuință.

Astfel, bărbatul este bănuit de faptul că în luna februarie a.c. a pătruns     într-un imobil din municipiul Vaslui și a furat un telefon mobil, o tabletă, un aparat foto și 170 lei. De asemenea, în luna martie a.c., ar fi pătruns fără drept în aceeași locuință de unde a sustras un navigator auto și o tabletă. Prejudiciul cauzat prin comiterea celor două infracțiuni de furt calificat este de aproximativ 3.500 lei. Bunurile furate au fost recuperate și restituite persoanei vătămate.

Bărbatul a fost reținut de polițiștii de investigații criminale pentru continuarea cercetărilor în dosarul penal înregistrat.

ACŢIUNE DE VERIFICARE A AGENŢILOR ECONOMICI

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o nouă acțiune de verificare a agenţilor economici şi persoanelor fizice, pentru prevenirea și combaterea activităţilor comerciale ilicite.

În ziua de 15 martie a.c., polițiștii au efectuat controale în complexe comerciale și în pieţele din municipiile Vaslui și Bârlad, acţiunea având drept scop prevenirea şi descoperirea faptelor ilicite de natură infracţională sau contravenţională săvârşite în urma desfăşurării activităţilor de comerţ.

Polițiștii au verificat legalitatea documentelor referitoare la provenienţa bunurilor şi produselor comercializate, a avizelor şi atestatelor prevăzute de lege, urmărindu-se totodată identificarea faptelor de evaziune fiscală și a actelor de comerţ ilicit. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.

În urma controalelor efectuate la 49 agenți economici, poliţiştii au înregistrat 2 dosare penale în care efectuează cercetări pentru săvârșirea a 3 infracțiuni.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 35 sancţiuni contravenţionale, dintre care 31 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 3 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi 1 la alt act normativ. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic la autovehiculele destinate transportului de persoane și mărfuri, poliţiştii au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 50.150 lei.

În urma unui control efectuat la un centru comercial en-gros, polițiștii au indisponibilizat 1750 kg produse procesate din cereale pentru care gestionarul nu a prezentat documente de conformitate care să ateste calitatea produselor comercializate.

La acţiune au participat și poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Rutier, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, precum și specialiști de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui.

Aproximativ 60 kilograme de peşte si 7 litri de alcool confiscate de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, o persoană, care transporta cantitatea de 59 kilograme de peşte şi 7 litri de alcool, fără a deţine documentele legale.

În data de 16 martie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul compartimentului C.M.I.I.T. al Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe raza municipiului Galaţi, au observat un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Bulgaria, despre care se deţineau date că este folosit în activtăţi ilicite, în care o persoană de sex feminin încărca mai multe sacoşe şi cutii de carton.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei, stabilind că aceasta este Veronica C., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 40 ani. În urma verificării conţinutului sacoşelor şi a cutiilor de carton, colegii noştri au descoperit în acestea mai multe sticle de alcool şi o cantitate însemnată de peşte.

Ca urmare a acestui aspect, persoana şi autoturismul în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 59 kilograme de peşte din speciile crap şi caras, dar şi 14 sticle de coniac de 500 ml, de provenienţă R. Moldova pentru care persoana nu a putut prezenta documente legale. Cu privire la cantitatea de alcool descoperită Veronica C. a declarat că îi aparţine şi a introdus-o legal în România, în repetate rânduri în limitele prevazute de legislaţia în vigoare, cu intenţia de a o comercializa pe raza municipiului Galaţi.

Cele 14 sticle de coniac în valoare de 300 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele în valoare de 1.000 lei a fost predat pe bază de proces verbal D.S.V.S.A. Galaţi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit.

INFRACŢIUNI LA REGIMUL CIRCULAŢIEI RUTIERE

În ziua de 16.03.2016, poliţiştii vasluieni au identificat în trafic trei persoane care au condus autoturisme pe drumurile publice fiind sub influenţa  băuturilor alcoolice sau încălcând alte norme la regimul circulației rutiere. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui au întocmit dosar penal pe numele lui D. Dan, în vârstă de 46 ani, din municipiul Vaslui. Acesta a fost implicat într-un accident de circulație, pe strada Ștefan cel Mare, eveniment soldat numai cu pagube materiale.

Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumul public de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului. Vasile, în vârstă de 41 ani, din comuna Tanacu a fost depistat de polițiștii Posturilor de Poliţie Tanacu și Muntenii de Sus, în timp ce conducea un tractor neînmatriculat, pe raza localității de domiciliu. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în baza de date privind deţinătorii de permise auto s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de conducere a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Huși au întocmit dosar penal pe numele lui P. Vladislav, în vârstă de 38 ani, din comuna Drânceni. Acesta a condus un autovehicul înmatriculat în Marea Britanie, pe raza municipiului Huși, fiind oprit pentru control la intersecția străzii Calea Basarabiei cu șoseaua Huși – Stănilești, unde acționau polițiștii împreună cu jandarmii și polițiștii de frontieră. La verificarea documentelor polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține pentru autovehicul asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie. În consecință, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România.

REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRII

Polițiștii de investigații criminale au reținut doi tineri, ambii în vârstă de 17 ani, din municipiul Bârlad, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie în perioada ianuarie – martie 2016.

În după-amiaza de 7 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bârlad au fost sesizați de către un tânăr, în vârstă de 17 ani, din comuna Vinderei, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie. A fost oprit de un tânăr necunoscut care i-a cerut bani și ulterior i-a furat din buzunar telefonul mobil. În momentul în care a încercat să se opună, tânărul l-a lovit cu pumnul și a fugit.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad l-au identificat pe D. Cosmin, în vârstă de 17 ani, din municipiul Bârlad. Acesta este bănuit și de comiterea în luna februarie a .c. a cinci infracțiuni de tâlhărie și a unei infracțiuni de tâlhărie calificată – a sustras prin violență telefoane mobile de la cinci minori, cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani. În cazul victimei în vârstă de 13 ani, după comiterea faptei D. Cosmin i-a încredințat telefonul mobil sustras lui S. Cosmin, în vârstă de 17 ani, din municipiul Bârlad care a părăsit în fugă locul faptei.

De asemenea, D. Cosmin este cercetat de polițiști și pentru comiterea în luna ianuarie a.c. a unei infracțiuni de tâlhărie calificată, victimă fiind o femeie, în vârstă de 63 ani, din municipiul Bârlad. În timp ce aceasta se deplasa pe strada Siret din municipiul Bârlad, tânărul i-ar fi smuls geanta din mână și a părăsit în grabă locul faptei.

Poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracţională a celor doi tineri şi i-au reţinut pentru o perioadă de 24 ore. Astăzi au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea de arestare preventivă. Pentru a reduce riscul ca tu să devii o victimă a tâlhăriei, Poliția Română îți recomandă câteva măsuri de siguranță:

Ai grijă la ceea ce se întâmplă în jurul tău atunci când ești pe stradă. Nu te lăsa distrasă de citirea presei sau accesarea internetului;

Pe stradă, păstrează-ți poșeta pe umăr, lipită de corp și protejată cu brațul;

Când mergi pe trotuar în apropierea carosabilului, ține-ți geanta pe umărul opus străzii, pentru a evita smulgerea ei de către infractori;

Fii prudentă cu persoanele care te abordează sub diferite pretexte sau care vor să-ți distragă atenția. Păstrează întotdeauna o distanță care să-ți ofere siguranță, în caz că acestea vor încerca să-ți smulgă bijuteriile ori telefonul;

Evită să mergi la ore târzii prin parcuri, locuri izolate sau întunecate.

Leave a Comment