Google

Cronica neagră/De profesie tâlhar la numai 20 de ani

Written on:februarie 16, 2016
Comments
Add One

gratii catusePolițiștii bârlădeni au reținut pentru 24 ore, un tânăr de 20 ani, bănuit de comiterea a două infracțiuni de tâlhărie și o infracțiune de furt calificat. Instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Bârlad au efectuat cercetări și au probat activitatea infracțională a lui S. Vlad, de 20 ani, domiciliat în comuna Banca, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie și furt calificat.

În luna februarie a.c., tânărul a sustras, prin violență, de la două femei care se deplasau pe raza municipiului Bârlad, cerceii de la ureche. Bijuteriile sustrase au fost ulterior valorificate de tânăr la centre de amanet de pe raza municipiului Bârlad. De asemenea, în luna martie anul trecut, S. Vlad a sustras două telefoane mobile de la o altă persoană din municipiul Bârlad.

Polițiștii l-au reținut pe tânăr pentru o perioadă de 24 ore, iar ulterior a fost prezentat în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Pe numele lui S. Vlad a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Pentru a preveni comiterea de astfel de infracţiuni în locuri publice, vă recomandăm:

Nu afişaţi ostentativ obiecte de valoare (bijuterii, ceasuri, telefoane). Nu vă lăudati persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavostră sau acasă.

Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate.

Dacă diverse probleme vă obligă să circulaţi noaptea, evitaţi să o faceţi prin zone izolate sau neiluminate, precum şi prin zona locurilor unde se consumă băuturi alcoolice.

Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).

Când doriţi să scoateţi sau să depuneţi mari sume de bani, e bine când vă deplasaţi să fiţi însoţit de o altă persoană de încredere.

A violat o bătrână şi a ajuns după gratii

Polițiștii vasluieni au probat activitatea infracțională a unui bărbat, de 27 ani, din comuna Laza bănuit de comiterea infracțiunii de viol.

În dimineața de 13 februarie a.c., am fost sesizați prin apelul de urgență 112, de o femeie din comuna Laza, cu privire la faptul că o persoană, în vârstă de 74 ani, din aceeași localitate a fost victima infracțiunii de viol.

Polițiștii Secției 1 de Poliție Rurală Vaslui au stabilit că cele sesizate se confirmă, iar în urma cercetărilor efectuate au identificat un bărbat, în vârstă de 27 ani, din comuna Laza, bănuit de comiterea infracțiunii.

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, iar ulterior prezentat în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Talon ITP fals descoperit de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism marca Volskwagen Passat pentru care a prezentat la control un talon de inspecţie tehnică fals.

În data de 14 februarie a.c., în jurul orei 10.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, cetăţeanul român Iurie P., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Volskwagen Passat, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, conducătorul auto a prezentat certificatul de înmatriculare şi talonul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice pentru o perioadă de un an de zile, documente purtând însemnele autorităţilor bulgare.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat faptul că talonul care atestă inspecţia tehnică periodică nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.

Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul respectiv ar fi fals, plătind unui cetăţean bulgar, suma de 80 de euro pentru efectuarea inspecţiei tehnice.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Ţigări nedeclarate depistate la frontieră

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit aproximativ 8.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova, pe care cinci cetăţeni încercau să le introducă ilegal în ţară ascunse in autovehicule sau bagajele personale.

* În data de 14 februarie a.c., în jurul orei 15.30, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Constantin B., în vârstă de 43 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunse sub bancheta din spate a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 1.360 ţigarete, cu timbru de acciză R.Moldova.

* În ziua de 12 februarie a.c., în jurul orei 17.00, poliţişti de frontieră din cadrul compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritoriual al Poliţiei de Frontieră Vaslui, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic pe raza localitatii Creţeşti, pentru un control de rutină, o autoutilitară marca Mercedes, condusă de D.A., bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 48 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autovehiculului şi persoanei, lucrătorii noştri au descoperit ascunse în portbagajul autovehicului, 4.000 de ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Faţă de cele constatate, şoferul maşinii a declarat că a achiziţionat ţigările în vederea obţinerii unui profit din revânzarea lor pe teritoriul României.

Având în vedere cele constatate, mijlocul de transport, persoana şi bunurile au fost conduse în P.P.F. Albiţa fiind preluate de lucrătorii Biroului Vamal Albita pentru aplicarea măsurilor legale.

*Alte trei persoane, doi cetăţeni din R. Moldova şi un portughez au fost depistate la controlul de frontieră încercând să introducă în ţară 2.620 ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse în bagajele personale, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră.

În toate cazurile, conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare de aproximativ 1.800 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amendă de 5000 lei .

Permis fals, procurat contra sumei de 100 euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trtecere a Frontierei Albiţa au depistat un tânăr din Republica Moldova care a prezentat la control un permis de conducere fals.

În ziua de 13 februarie a.c., în jurul orei 01.00, în P.T.F.Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, conducând un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în R. Moldova, cetăţeanul R. Moldova Anatolie B., în vârstă de 25 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, Anatolie B. a declarat că a pierdut permisul de conducere eliberat pe numele său de autorităţile din R. Moldova în anul 2009, valabil pentru categoria B şi că, având nevoie de permis de conducere, a apelat la o persoană din Chişinău care i-a procurat permisul de conducere prezentat la control, contra sumei de 100 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Leave a Comment