Google

Cronica neagră/Copil de 2,8 ani accidentat mortal

Written on:iunie 21, 2016
Comments
Add One

accident mas politie si indicatorDouă persoane au devenit victime ale accidentelor de circulaţie produse în ultimele 24 de ore pe şoselele din județul Vaslui. Cercetările efectuate la faţa locului de către poliţiştii rutieri au concluzionat că nesupravegherea unui minor, respectiv abaterea comisă de un biciclist, sunt principalele cauze ce au generat aceste evenimente.

În seara de 19.06.2016, pe un drum sătesc din localitatea Râșești, comuna Drânceni, s-a produs un accident de circulație grav, accident în urma căruia un copil de 2 ani și 8 luni a decedat.

Polițiștii Biroului Rutier Huși și Postului de Poliție Drânceni au efectuat cercetarea la locul accidentului stabilind că C. Ionela, în vârstă de 38 ani, din comuna Drânceni a condus un autovehicul având direcția de deplasare Râșești către D.E. 581. În dreptul unei locuințe, un băieţel în vârstă de 2 ani și 8 luni, fiind nesupravegheat, s-a  angajat in traversarea drumului, fiind surprins şi accidentat de autoturism. Echipajul medical ajuns la locul accidentului a constatat decesul copilului. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu consumase băuturi alcoolice.

Un alt accident de circulație grav s-a produs în aceeași seară pe pe D.N. 15 D, pe raza comunei Dumești. Din primele cercetări efectuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Negrești a rezultat că D. Vasile, în vârstă de 27 ani, din municipiul Vaslui a condus un autovehicul din direcția Roman către Vaslui, iar pe raza localității Dumești a accidentat un biciclist, în vârstă de 50 ani, domiciliat în comuna Dumești. Biciclistul avea aceeași direcție de deplasare, însă circula pe mijlocul părții carosabile. Conform afirmațiilor conducătorului auto, în momentul în care autoturismul a ajuns în dreptul său, biciclistul s-a apropiat de autoturism și a fost lovit cu partea stângă față. Victima a fost preluată de un echipaj al ambulanței, însă urmare a leziunilor grave a decedat pe timpul transportului către spital. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu consumase băuturi alcoolice. În ambele cauze, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-au produs cele două accidente grave.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de trafic și să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă! În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite. Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul. Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare. Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ CONFISCATE DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii bârlădeni au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă pe numele unui bărbat, în vârstă de 40 ani, care deținea în vederea comercializării țigarete de proveniență Republica Moldova. Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui au identificat un bărbat, în vârstă de 40 ani, din municipiul Bârlad care deținea în vederea comercializării 1.340 țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infracțiunea de contrabandă. Acesta a fost depistat într-un local din apropierea Pieței Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad. Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele persoanei identificate polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal. Poliţiştii reamintesc faptul că deţinerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

CERCETAT PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, bănuit de trafic de droguri de risc. Acesta a fost arestat preventiv. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au desfășurat activități pentru probarea activității infracționale a unui bărbat, de 26 de ani, din municipiul Bârlad bănuit de trafic de droguri de risc și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, fără a deține autorizație, în formă continuată. Din cercetări a reieşit că în perioada august 2015 – mai 2016 acesta ar fi vândut diferite cantităţi de cannabis şi produse denumite generic „etnobotanice” mai multor tineri din municipiul Bârlad. În urma percheziției efectuate, în locuinţa acestuia poliţiştii au descoperit masă vegetală, care a fost ridicată pentru cercetări. Tribunalul Vaslui a dispus împotriva bărbatului măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, mandatul fiind pus în aplicare de polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad.

ACŢIUNE DE VERIFICARE A AGENŢILOR ECONOMICI

Recent, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o nouă acțiune de verificare a agenţilor economici şi persoanelor fizice, pentru prevenirea și combaterea activităţilor comerciale ilicite, fiind constatate 3 infracţiuni și  aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 de lei. În ziua de 16 iunie a.c., pe raza municipiului Bârlad și a comunelor arondate a fost desfășurată o nouă acțiune având drept scop prevenirea şi descoperirea faptelor ilicite de natură infracţională sau contravenţională săvârşite în urma desfăşurării activităţilor de comerţ.  Verificările au avut în vedere și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun. La acțiunea organizată de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Rutier și Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Polițiștii au constatat 3 infracțiuni, una dintre acestea fiind de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută de Legea 84/1995 privind mărcile şi indicaţiile geografice. Pentru 52 de persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, astfel: 23 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 18 pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 5 pentru încălcări ale Legii 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, 5 în baza prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 1 la Legea  nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Pentru contravențiile constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de 45.750 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri  pentru care nu au fost prezentate documente de proveniență sau transport (obiecte de îmbrăcăminte, produse alimentare, țigarete).

Leave a Comment