Google

Cronica neagra/Contrabandisti dupa gratii

Written on:octombrie 15, 2015
Comments
Add One

tigari in masiniPolițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările în dosarul penal întocmit pe numele a 3 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă, persoane reținute la sfârșitul lunii august a.c..

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit faptul că prejudiciul în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă depășește valoarea de 40.000 lei. În vederea recuperării prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională desfășurată de cele trei persoane, au fost luate măsuri asigurătorii, prin instituirea sechestrului asupra a trei apartamente, a unui autovehicul și a sumei de 12.000 lei, bunuri deținute de cele trei persoane persoanele cercetate în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

De asemenea, Judecătoria Bârlad a dispus prelungirea duratei măsurii arestării preventive pentru cele trei persoane pe o perioada de 30 zile, începând cu data de 20.10.2015.

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii august a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Județului Vaslui, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat, pe raza municipiului Bârlad şi a comunei Banca, 16 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu produse din tutun şi produse accizabile. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea indisponibilizării peste 75.000 de ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de accizare din Republica Moldova, sau fără timbru de accizare, 7.500 l de combustibil şi 10.500 de produse pirotehnice, deţinute fără respectarea prevederilor Legii nr. 126/1995. Polițiștii au reținut trei bărbaţi, de 36, 42 şi respectiv de 46 de ani, doi din municipiul Bârlad şi unul din comuna Banca, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Pentru infracțiunea de contrabandă, Legea 86/2006 prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Painea la control!

Poliția Română acționează permanent pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie.

În ziua de 13.10.2015, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o nouă acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în legătură cu modul de comercializare a produselor agricole, de patiserie şi panificaţie, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici ilicite. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.

Activitățile de control au fost efectuate în zona piețelor din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și orașului Negrești. La acţiune au participat și poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică.

Polițiștii au efectuat controale la 46 agenți economici care desfășoară activități în acest domeniu și la 50 producători agricoli individuali.

În urma controalelor, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, dintre care: 1 infracțiune de evaziune fiscală, 1 infracțiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată și 1 infracțiune de uz de fals.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 38 sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 12 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi 2 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 17.800 lei.

Victima accidentului rutier de la Tutova a fost identificata

Polițiștii au stabilit identitatea victimei accidentului care a avut loc în seara de 12 octombrie a.c., în afara comunei Tutova.

Victima accidentului produs din seara de 12.10.2015, pe D.E. 581, este un tânăr în vârstă de 26 ani, domiciliat în municipiul Bârlad. Acesta a fost acroșat de un camion înmatriculat în Republica Moldova, care circula din direcția Tecuci către Bârlad. Pietonul a fost transportat la Spitalul municipal de Urgență Bârlad, iar urmare a leziunilor grave a decedat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Leave a Comment