Google

Cronica neagra/Contrabanda cu caruta

Written on:decembrie 6, 2015
Comments
Add One

tigari colete prutPolitistii de frontiera din cadrul S.P.F. Iasi – I.T.P.F. Iasi au identificat doi   cetateni romani care transportau, ascunse intr-un atelaj hipo, aproximativ 4.400 pachete tigarete de contrabanda.

La sfarsitul acestei saptamani, actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in cadrul careia au oprit pentru control, pe directia localitatii de frontiera Sculeni, un atelaj hipo in care se aflau doua persoane de sex masculin.

In urma controlului efectuat, in atelaj au fost descoperite trei colete, invelite in folie de culoare neagra, in care erau tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

Cele doua persoane, cetateni romani in varsta de 16 respectiv 23 ani, domiciliati pe raza judetului Iasi, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari. Astfel, s-a stabilit faptul ca tigaretele au fost trecute de catre cei doi barbati peste raul Prut cu ajutorul unei funii.

Totodata, in urma inventarierii continutului coletelor a rezultat cantitatea de 4.390 pachete de tigari, diferite marci, de provenienta R. Moldova.

Tigaretele in valoare de aproximativ 39.240 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

A venit in vama beat mort la volan

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi – P.T.F. Sculeni  au depistat un un barbat, care s-a prezentat la controlul de frontiera la volanul unui autoturism, desi consumase bauturi alcoolice.

In data de 05 decembrie a.c., in jurul orei 18.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judetul Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, Ion C., cetatean roman si Republica Moldova, in varsta de 29 de ani, care conducea un autoturism marca Dacia Logan, inmatriculat in Republica Moldova. Barbatul era insotit de cetateanul din Republica Moldova Ion S., in varsta de 23 ani.

La controlul de frontiera, politistii de frontiera au constatat ca acesta emana halena alcoolica si vorbea incoerent, fapt pentru care l-au testat cu aparatul etilotest.

In conformitate cu prevederile legale in vigoare s-a procedat la conducerea cetateanului la Spitalul clinic de Urgenta Profesor Doctor  Nicolae Oblu Iasi. Inainte de prelevarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, un politist din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Iasi l-a testat cu aparatul alcooltest marca Drager 7410, concentratia fiind de 0,92 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Cu privire la cele constatate tanarul a declarat ca l-a rugat pe Ion S. sa-i conduca autoturismul proprietate personala, din localitatea Iasi pana in Republica Moldova. Acesta a mai adaugat ca pe traseul Iasi – Sculeni a consumat un pet de bere de 2,5 l, dupa care s-a urcat la volanul autoturismului in Sculeni.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Leave a Comment