Google

Cronica neagra/Contrabanda continua la frontiera cu R. Moldova

Written on:ianuarie 10, 2016
Comments are closed

tigari in masiniPolitistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stanca – I.T.P.F. Iasi, impreuna cu lucratorii vamali, au depistat un cetatean roman care a incercat sa introduca in Romania peste 11.000 de tigarete de provenienta R. Moldova.

In data de 07.01.a.c., ora 16.30, in P.T.F. Stanca s-a prezentat pentru a intra in tara, conducand un autovehicul marca Mercedes Sprinter, cetateanul roman Alexandru P., in varsta de 29 de ani.

In baza profilului de risc, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, in bagajele personale apartinand lui Alexandru P., 11.200 tigarete marca Marlboro, de provenienta R. Moldova, in valoare de 2.537 lei.

A fost luata masura ridicarii tigaretelor in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 6.000 lei.

Patru cartuse de vanatoare depistate la P.T.F. Oancea

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit patru cartuse de vanatoare de calibru 12 mm in cotiera unui autoturism condus de un cetatean din Republica Moldova.
In data de 07 ianuarie a.c., in jurul orei 08.00, in Punctul de Trecere a  Frontierei Oancea, pe sensul de intrare in tara s-a prezentat, cetateanul din Republica Moldova, Vitalie C. in varsta de 29 de ani, conducand un autoturism marca Opel Vectra.

La controlul specific de frontiera, efectuat de echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, in cotiera autoturismului, au fost descoperite 4 cartuse de vanatoare, de calibru 12 mm, nedeclarate la controlul de frontiera.

Cu privire la cele constatate, Vitalie C. a declarat ca acestea ii apartin tatalui sau care este detinator legal de arma de vanatoare in R. Moldova, care probabil le-a uitat in cotiera autoturismului dupa ce a fost la o partida de vanatoare. Acesta a mai declarat ca nu a verificat cotiera autoturismului si nu stia de existenta celor 4 cartuse de vanatoare.

Politistii de frontiera au ridicat munitia si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Niste betivi la volan vor sa depaseasca recorduri

Poliţiştii au identificat în trafic patru persoane care au săvârşit infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile Codului Penal.

În seara de 5 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Vaslui au oprit pe strada Traian, din municipiul Vaslui un autovehicul condus de I. Sebastian, de 32 ani, domiciliat în comuna Deleni. În urma testării cu aparatul alcooltest, a fost obținută valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad efectuează cercetări față de un bărbat în vârstă de 43 ani, domiciliat în comuna Iana pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În ziua de 04.01.2016, acesta a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu pagube materiale, pe raza comunei Perieni. Polițiștii au testat bărbatul cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Daniel, de 26 ani, din comuna Pădureni a fost identificat de către polițiștii Biroului Rutier Huși în timp ce conducea un autovehicul pe strada Calea Basarabiei din municipiul Huși deși anterior consumase băuturi alcoolice.

Testarea tânărului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele lui M. Constantin, în vârstă de 41 ani, din comuna Cozmești, polițiștii Biroului Rutier Vaslui au întocmit un dosar penal pentru comiterea unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Acesta a fost oprit pentru control în timp ce conducea un autovehicul pe strada Traian din municipiul Vaslui, iar în urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că valabilitatea autorizației provizorii de circulație a autoturismului era expirată.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetărilor permisul de conducere este reţinut fără drept de circulaţie.

Sub această limită, fapta constituie contravenţie, iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă.

Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, iar pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

Persoanele izolate din localitatea Arsura au fost salvate

Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit cu o autofreză multifuncţională şi cu o autoşenilată pentru salvarea a trei persoane rămase izolate în localitatea Arsura.

S-a intervenit pe un segment al drumului judeţean DJ 284, dintre localităţiile Ghermăneşti şi Arsura, unde o ambulanţă a fost solictată să preia două persoane care necesitau dializă iar a alta fiind solicitată să acorde asistenţă medicală unei persoane cu colică renală şi hipertensiune, nu puteau avansa mai departe deoarece au ramas înzepezite. S-a acţionat cu o autofreză de Secţia de pompieri Huşi şi o autofreză de la Drumuri judeţene pentru degajarea drumului, facilitând astfel accesul ambulanţelor la persoanele rămase izolate precum şi transportarea acestora în siguranţă la spital.

În sprijin a fost prezentă şi o autoşenilată pentru salvare a Detaşamentului de pompieri Vaslui, aceasta având o capacitate mărită de trecere, fiind pregătită să intervină în cazul că nu se putea evacua zăpada de pe drumul de acces în localitate.

Concomitent, s-au întreprins şi acţiuni de deszepezire şi de verificare a viabilităţii drumurilor ocolitoare care permit accesul în localitate, în urma cărora s-a constatat că localitatea Arsura nu este izolată, circulaţia rutieră în şi dinspre aceasta fiind posibilă.

Ţigari de contrabanda si la Barlad

Zilele acestea, poliţiştii au desfăşurat o acțiune, pe raza municipiului Bârlad, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru creșterea siguranţei în trafic.

În scopul creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, prin asigurarea unui climat de securitate publică, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale au organizat astăzi o acţiune pe raza municipiului Bârlad la care au participat şi poliţişti Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, iar din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad, poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale, Biroului de Ordine Publică şi Biroului Rutier.

Pe parcursul desfăşurării acţiunii, au fost legitimate 37 persoane și au fost controlate 48 de autovehicule, iar 11 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Bârlad pentru verificări sau pentru a le fi clarificată situaţia. Față de 25 persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, 23 fiind pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 3.150 lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut un permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere. Poliţiştii au reţinut şi un certificat de înmatriculare pentru conducerea unui autovehiculul pe drumul public acoperit cu zăpadă, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă.

Poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat verificări la domiciliile persoanelor împotriva cărora au fost dispuse măsuri preventive privind modul în care acestea îşi respectă obligaţiile stabilite de instanţă.

Pe numele a două persoane au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută Legea 86/2006 privind Codul Vamal. Acestea au fost depistate în zona Pieții Sfântul Ilie în timp ce ofereau spre vânzare 760 de țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infracțiunea de contrabandă. Ţigaretele găsite asupra acestor persoane au fost ridicate în vederea confiscării.

Sorry, the comment form is closed at this time.