Google

Cronica neagra/Cetatean roman cautat de autoritatile italiene, depistat la P.T.F. Albita

Written on:decembrie 14, 2015
Comments
Add One

tigari si politist de frontiera netPolitisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat si retinut un cetatean roman, urmarit international, pe numele caruia era emis un mandat de arestare pentru savarsirea unor infractiuni de furt din domeniul privat pe teritoriul Italiei.

In data de 14 decembrie a.c., in jurul orei 08.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman, M. Irinel, in varsta de 37 de ani, conducand un autoturism inmatriculat in R. Moldova.

La controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca pe numele barbatului era emisa o alerta de punere in aplicare a unui mandat european de arestare emis de autoritatile italiene privind savarsirea unor infractiuni de furt din domeniul privat pe teritoriul Italiei.

Persoana in cauza a fost predata unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a I.P.J. Vaslui, in vederea luarii masurilor ce se impun.

Tigari ascunse in rezervorul unei masini

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stanca, in echipa comuna de control cu lucratorii vamali au descoperit, ascunse si nedeclarate, intr-un loc special amenajat in rezervorul de combustibil al unui autoturism, 7.300 tigarete de contrabanda.

La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Bogdan T., cetatean roman, in varsta de 25 de ani, conducand un autoturism marca VW, inmatriculat in Romania.

In urma controlului amanuntit, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit ascunsa si nedeclarata intr-un loc special amenajat in rezervorul autoturismului cantitatea de 7.300 tigarete marca Ritm, cu timbru de acciza R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luata masura ridicarii tigaretelor in valoare de 1.643 lei si a autoturismului in valoare de 2.500 lei in vederea confiscarii, iar soferul autoturismului a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 7.000 lei.

La volan sub influenta bauturilor alcoolice

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi – P.T.F. Sculeni au depistat un barbat, care s-a prezentat la controlul de frontiera la volanul unui autoturism, desi consumase bauturi alcoolice.

In data de 13 decembrie a.c., in jurul orei 15.40, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judetul Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, Ilie P., cetatean din Republica Moldova, in varsta de 35 de ani, care conducea un microbuz marca Volkswagen, inmatriculat in Republica Moldova.

La controlul specific, politistii de frontiera au constatat ca acesta emana halena alcoolica si vorbea incoerent, fapt pentru care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind o concentratia de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In conformitate cu prevederile legale in vigoare s-a procedat la conducerea soferului la Spitalul clinic de Urgenta ,,Profesor Doctor  Nicolae Oblu” Iasi.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

In urma unor misiuni specifice desfasurate, politistii de frontiera vasluieni au depistat doua infractiuni la regimul circulatiei savarsite de doi cetateni romani.

* In data de 13 decembrie a.c., in jurul orei 13.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare pentru a iesi din tara, cetateanul roman Ion J., in varsta de 30 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Franta.

Cu ocazia verificarii documentelor autoturismului, s-a constatat ca sticker-ul care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice a autovehiculului, aplicat pe certificatul de inmatriculare, nu intruneste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca nu avea cunostinta despre neregulile constatate.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

* Cateva ore mai tarziu, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, aflati in executarea unei misiuni specifice, au oprit pentru control, pe comunicatia Gura Vaii-Poganesti, un autoturism marca Audi A4, inmatriculat in judetul Vaslui, condus de cetateanul roman Ciprian P., in varsta de 24 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra documentelor politistii de frontiera au constatat ca tanarul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana  careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata.

Petarde confiscate

Peste 27.000 de articole pirotehnice deţinute ilegal au fost ridicate, în vederea confiscării, de poliţiştii vasluieni, de la un bărbat în vârstă de 21 ani.

Poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiul Vaslui au desfăşurat o acţiune pentru identificarea persoanelor fizice neautorizate care comercializează ambulant articole pirotehnice.

De la un bărbat, de 21 de ani, din municipiul Vaslui, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 27806 petarde (obiecte pirotehnice interzise a fi deţinute şi comercializate de către persoane fizice neautorizate). Obiectele pirotehnice din categoriile F2 şi F3, transportate într-o cutie, erau destinate comercializării.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Aceste fapte se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Reamintim faptul că prin acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, Poliţia Română urmăreşte prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2015/2016. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Leave a Comment