Google

Cronica neagră/Au dat foc la mașini și ajung după gratii

Written on:iunie 27, 2016
Comments
Add One

gratii catusePolițiștii din cadrul Poliției orașului Murgeni au probat activitatea infracțională a trei tineri, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de distrugere prin incendiere, fapte comise pe raza orașului Murgeni. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat doi frați – A. Emilian, de 29 ani și A. Florin, de 20 ani, ambii din orașul Murgeni, bănuiți de comiterea a șase infracțiuni de distrugere prin incendiere. Faptele au fost comise în perioada noiembrie 2015 – martie 2016, pe raza orașului Murgeni. Cercetările au arătat că au fost distruse, prin folosirea de substanțe ușor inflamabile și incendiere, trei autovehicule,  ușa de acces într-un apartament, furaje și o clădire de la o fermă agricolă. De cele mai multe ori unul dintre frați păzea zona în care comiteau infracțiunea, iar celălalt proceda la incendiere. Polițiștii au stabilit că A. Emilian ar fi săvârșit și alte infracțiuni de distrugere în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016 (distrugere parbriz autoturism, distrugere anvelope autoturism, distrugere sistem prindere cameră de supraveghere de pe raza orașului Murgeni). Cercetările au fost efectuate cu cei doi frați în stare de arest preventiv, din luna martie 2016, când au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă, împreună cu M. Cosmin, de 20 ani, din în orașul Murgeni, pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt. În perioada noiembrie 2015- martie 2016, cei trei tineri au sustras bunuri (produse alimentare, cosmetice, plase de sârmă și alte bunuri) din incinta a trei societăți comerciale din orașul Murgeni, precum și din locuințe și anexe gospodărești. Pentru probarea activității infracționale a celor trei tineri, în luna martie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Murgeni, Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, Serviciului Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza orașului Murgeni. Au fost descoperite mai multe bunuri provenite din comiterea infracțiunilor. Față de cei trei tineri polițiștii din cadrul Poliției orașului Murgeni efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii, în luna decembrie 2015, a infracțiunilor de amenințare, asupra a două persoane care le-au reproșat faptul că tulbură liniștea publică.

MANDATE DE EXECUTARE A UNOR PEDEPSE PRIVATIVE DE LIBERTATE PUSE ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI

În cadrul activităţilor desfăşurate în această săptămână,  poliţiştii de investigații criminale și ordine publică au fost puse în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Persoanele în cauză au fost conduse la penitenciar, în vederea executării pedepselor dispuse de instanțele judecătorești. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale l-au identificat pe N. Corneliu, de 55 ani, din municipiul Vaslui, pe numele căruia Tribunalul Vaslui a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta a fost condamnat la 6 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. În fapt, în luna octombrie 2014, în timp ce se afla în suburbia Rediu a municipiului Vaslui, acesta a lovit un bărbat, care a căzut pe spate, lovindu-se puternic la nivelul capului. M. Sergiu, de 22 ani, din comuna Dimitrie Cantemir a fost condus la penitenciar în vederea executării pedepsei de 2 ani și 10 luni închisoare. Polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Huși au pus în aplicare mandatul emis pe numele acestuia de Judecătoria Huși, tânărul fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe. Cele două persoane au fost conduse la penitenciar, în vederea executării pedepselor dispuse de instanțele judecătorești.

ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI RUTIER PUBLIC DE PERSOANE

În doar trei ore, polițiștii rutieri au verificat peste 90 de autovehicule și au aplicat 49 sancțiuni contravenționale. În baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, șeful Poliției Române a dispus ca, la nivel național, polițiștii să acționeze, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane. La nivelul județului Vaslui, polițiștii rutieri au controlat 96 autovehicule care efectuau transport public de persoane. În doar trei ore, polițiștii au aplicat 49 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, pentru abaterile la regimul rutier constatate au fost reţinute 8 permise de conducere. Au fost efectuate 53 de testări cu aparatul alcooltest, nefiind depistați conducători auto sub influența băuturilor alcoolice. În perioada următoare, Poliția Română va intensifica acțiunile, pentru ca dumneavoastră și cei dragi să vă bucurați de zilele de vară în siguranță.

Leave a Comment