Google

Cronica neagră/Aer condiţionat cu aromă de tutun

Written on:februarie 7, 2016
Comments
Add One

pol frontiera tigari masinaÎn P.T.F. Albiţa, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit în sistemul de aerisire şi pragurile unui autoturism condus de o tânără vasluiancă, peste 5.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova.

În ziua de 6 februarie a.c., în jurul orei 14.00, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Nissan Primera, înmatriculată în judeţul Vaslui, Mădălina I., din judeţul Vaslui, în vârstă de 25 de ani.

În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului şi persoanei, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă în locaşuri special amenajate în sistemul de aerisire şi în pragurile autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, cantitatea de 5.020 ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare totală de 1.255 lei, sancţionarea contravenţională a tinerei cu amendă în valoare de 6.000 lei şi confiscarea autoturismului (în valoare de 10.000 lei).

Doi cetăţeni afgani, opriţi din drumul spre Spaţiul Schengen

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat în zona de responsabilitate doi cetăţeni afgani care au încercat să intre ilegal în România. În baza Acordului de Readmisie încheiat cu R.Moldova, cei doi migranţi au fost predaţi autorităţilor de frontieră din statul vecin.

În data de 5 februarie a.c., în jurul orelor 14.30, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, judeţul Vaslui au fost informaţi că există posibilitatea ca două persoane să încerce să treacă râul Prut şi să intre pe teritoriul României.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au procedat la desfăşurarea unei acţiuni specifice, în urma căreia au depistat, în apropierea malului românesc al râului Prut, două persoane de sex masculin, de origine afroasiatică. Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat că acestea nu vorbesc limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate şi din declaraţiile barbatilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni afgani, în vârstă de 22, respectiv, 46 de ani şi că au trecut râul Prut pe pod de gheaţă, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

De asemenea, din verificările efectuate, a mai rezultat că bărbatul în vârstă de 22 de ani a mai încercat să treacă fraudulos frontiera de stat a României în luna septembrie a anului trecut, ocazie cu care faţă de acesta a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de cinci ani.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor doi bărbaţi şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a forntierei de stat şi intrare în ţară prin trecere frauduloasa a frontierei de stat de către un străin căruia i-a fost interzis în orice mod dreptul de intrare în ţară.

În baza Acordului de Readmisie încheiat cu R.Moldova, cei doi migranţi au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Incendiu la un autoturism

În cursul zilei de 6 februarie, în jurul orei 18.00, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Vaslui au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism aflat pe DN 2F ȋn dreptul localitǎţii Laza. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apǎ și spumǎ cu șase subofiţeri.stins incendii. În momentul sosirii la faţa locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la ȋntreg autoturismul atȃt la compartimentul motor cȃt și ȋn interiorul acestuia. Flăcările au distrus autorutismul ȋn proporţie de 80%, cauza probabilă fiind un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect.

Incendiu la o fermǎ din Murgeni

În cursul serii de 5 februarie, la ora 23.20, pompierii militari au fost solicitaţi sǎ intervinǎ pentru stingerea unui incendiu produs la o halǎ de circa 600 mp ȋn interiorul cǎreia se aflau furaje și baloţi de paie, din orașul Murgeni.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului s-au deplasat douǎ autospeciale de lucru cu apǎ și spumǎ, una de la Punctul de Lucru Murgeni și una de la Detaşamentul de Pompieri Bȃrlad, cu 11 militari. În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără deschisă generalizat ȋn interiorul halei la baloţii de paie.

Pompierii au acţionat atȃt pentru lichidarea incendiului precum și pentru limitarea extinderii acestuia cǎtre partea de halǎ ȋn care se aflau furajele. Timp de aproximativ opt ore, pompierii militari s-au luptat cu flăcările, fiind nevoiţi sǎ realimenteze autospecialele de nouǎ ori. Flǎcǎrile au distrus circa 20 tone de baloţi de paie și au degradat alte 15 tone furaje. S-a reușit salvarea din faţa flǎcǎrilor a halei ȋn suprafaţǎ de circa 600 mp cu acoperiș din schelet metalic și ȋnvelitoare din azbociment și circa 20 tone de furaje.

Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost scurtcircuit electric produc la un conductor electric degradat / defect.

A depăşit neregulamentar şi a intrat în altă maşină

Pe 6 februarie, pe raza comunei Muntenii de Jos a avut loc un accident de circulație care a avut drept cauză depășirea neregulamentară. În urma accidentului două persoane au suferit vătămări corporale și au fost transportate la spital.

Pe 6 februarie, pe raza comunei Muntenii de Jos a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a două persoane. Silvian, de 41 ani, din municipiul Iași se deplasa cu autoturismul pe D.N 24, pe raza localității Muntenii de Jos, având direcția de deplasare Crasna către Vaslui. La un moment dat, acesta s-a angajat în depășirea unui autoturism, fără să se asigure că un alt autovehicul se afla deja în depășirea sa, intrând în coliziune cu acesta.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a doi bărbați – C. Iurie, în vârstă de 41 ani și H. Anatolie, de 39 ani, ambii din municipiul Iași, pasageri în autoturismul condus de C. Silvian.

Victimele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde C. Iurie a fost diagnosticat cu „fractură umăr”, iar H. Anatolie a fost diagnosticat cu ”traumatism cranio-cerebral”.

Pentru a preveni implicarea în astfel de accidente vă recomandăm nu vă hazardaţi în manevre riscante de depăşire! Puteţi provoca un accident!

De asemenea, nerespectarea regulilor referitoare la manevra de depăşire se sancţionează cu amendă şi cu reţinerea permisului de conducere.

Au găsit şoferi beţi în trafic

Trei persoane sunt cercetate de polițiști pentru comiterea de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, fapte prevăzute de Codul Penal.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu l-au oprit în trafic pe L. Ciprian, în vârstă de 36 ani, din comuna Zorleni, care se deplasa cu autoturismul pe strada Republicii din municipiul Bârlad. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Tătărăni au oprit pentru control un conducător auto care se deplasa cu un autovehicul pe D.J 244 E, pe raza localității Tătărăni. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind L. Eduard, în vârstă de 21 ani, domiciliat în comuna Tătărăni. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul municipal Huși unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiști din cadrul Postului de Poliție Rebricea l-au depistat pe D.J 248, pe raza localității Rateșu Cuzei pe N. Liviu, în vârstă de 37 ani, din municipiul Vaslui. Acesta tracta cu autoturismul o remorcă neînmatriculată.

Pe numele celor trei persoane au fost întocmite dosare penale în conformitate cu prevederile Codului Penal.

Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Sancţiuni aplicate de poliţişti persoanelor care desfăşurau activităţi de taximetrie fără autorizație

În această săptămână, poliţiştii au desfăşurat pe raza municipiului Bârlad, a orașului Murgeni și comunelor arondate o acţiune în vederea identificării persoanelor care efectuează activităţi de taximetrie fără a avea autorizaţie în acest sens, dar și pentru crearea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor auto care desfăşoară acest tip de transport.

O astfel de acţiune se impunea întrucât în mai multe rânduri poliţiştii rutieri au constatat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, faptul că pe lângă taximetriştii autorizaţi să desfăşoare transport public de persoane, există şi persoane neautorizate care efectuează acest tip de transport cu autoturisme particulare.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad, Poliției orașului Murgeni și secțiilor de poliție rurală.

Polițiștii au verificat peste 100 de autoturisme și au legitimat 49 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 46 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.150 de lei: 42 sancțiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 3 în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Astfel, pe D.E 581, pe raza localităţii Bădeana, comuna Tutova, a fost identificat un bărbat domiciliat în municipiul Bârlad care transporta persoane contracost, fără a fi autorizat conform legii.

De asemenea, pe D.J 243B, pe raza localităţii Ciocani, au fost identificate două persoane domiciliate în comuna Coroieşti, care transportau persoane contracost, fără a fi autorizate conform legii.

Deoarece conducători auto au mai fost depistaţi transportând persoane contracost, a fost luat măsura sancţionării contravenţionale a acestora conform Legii 38/2003, luându-se şi măsura complementară a reţinerii certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.

Astfel de acţiuni vor fi continuate de poliţişti pentru asigurarea unui cadru legal în desfăşurarea traficului rutier.

Leave a Comment