Google

Cronica neagră/Accidentaţi pe trecerea de pietoni

Written on:decembrie 16, 2015
Comments
Add One

tigari cu laptopDouă persoane au fost accidentate urmare a implicării lor într-un accident de circulație petrecut pe raza localității Bârlad.

Luni 14 decembrie, după amiază, pe raza municipiului Bârlad a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au efectuat cercetarea la fața locului și au stabilit următoarele:

În timp ce P. Dan, de 19 ani, din municipiul Bârlad conducea un autoturism pe strada Primăverii din municipiul Bârlad a surprins și accidentat două persoane – un bărbat, în vârstă de 66 ani, din comuna Mastacani, județul Galați și un bărbat, în vârstă de 35 ani, din comuna Bălăbănești, județul Galați. Cei doi s-au angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea de pietoni.

Victimele au fost transportate la Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad unde au fost diagnosticate cu fractură radius drept”, respectiv contuzie umăr drept”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

Pentru prevenirea implicării în accidentele rutiere, Poliţia recomandă pietonilor: să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje, iar în lipsa acestora numai după ce s-au asigurat temeinic; să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii; după căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor; în condiţii atmosferice deosebite (ploi torenţiale, ceaţă, polei, ninsoare) când vizibilitatea şi acţiunea de frânare este greoaie, să se angajeze în traversare numai după ce s-au convins că nu există nici un pericol.

Pentru a evita producerea unor accidente nedorite, le recomandăm conducătorilor să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni şi să oprească atunci când pietonii s-au angajat în traversare.

Totodată, să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulează, pentru a putea în orice moment în deplină siguranţă, dacă situaţia o impune!

Tigarete ascunse in caserole cu coliva si intr-un laptop, descoperite la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi- feroviar, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit 1.400 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova, ascunse in caserole cu mancare si intr-un laptop apartinand unui cetatean din Republica Moldova.

In data de 15 decembrie a.c., ora 08.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Iasi – feroviar s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul din Republica Moldova Valeriu G., in varsta de 21 de ani, pasager in trenul accelerat 1061 care circula pe relatia Ungheni-Iasi.

In urma controlului efectuat asupra bagajelor tanarului, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit ascunse in caserole cu coliva si in laptopul personal, ascunse in vederea sustragerii de la controlul vamal, 1.400 de tigarete, cu timbru de acciza Republica Moldova.

Conform prevederilor legale autoritatea vamala a luat masura ridicarii tigaretelor in valoare de 826 lei in vederea confiscarii, iar tanarul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Tigari de contrabanda depistate ascunse intr-o caruta, sub coceni

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Stanca – I.T.P.F. Iasi au depistat trei cetateni romani care au incercat sa introduca ilegal in tara 2.370 pachete tigari de contrabanda, pe care le transportau ascunse intr-un atelaj hipo.

In data de 14 decembrie a.c., in jurul orei 17.00, pe timpul executarii unei misiuni specifice in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Stanca – jud. Botosani au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii, pe directia localitatii Stefanesti, un atelaj hipo in care se afla o persoana, ce se deplasa dinspre frontiera spre interiorul tarii.

Politistii de frontiera au oprit pentru legitimare persoana care conducea atelajul hipo, ocazie cu care au constatat ca in atelaj se aflau colete cu tigari ascunse sub coceni de porumb. Fata de cele constatate, persoana in cauza, cetateanul roman Bogdan G., in varsta de 25 de ani, domiciliat pe raza judetului Botosani, a declarat ca doi conationali i-au propus sa preia trei colete cu tigari, de la malul raului Prut si sa le transporte cu atelajul hipo pana in localitatea Stefanesti, urmand sa primeasca suma de 200 lei pentru fiecare colet transportat.

In urma examinarii coletelor, politistii de frontiera au descoperit 2.370 pachete de tigari, marcile Ritm si Plugarul, in valoare totala de 21.543 lei.

Ulterior au fost identificate celelalte doua persoane implicate in activitatea infractionala, cetatenii romani Stefan B., de 37 de ani si Dan C., de 25 de ani, domiciliati in judetul Botosani.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Conducea un tractor neînmatriculat

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila – I.T.P.F. Iasi, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice, au depistat un cetatean roman care conducea un tractor neinmatriculat.

In data de 14 decembrie a.c., in jurul orei 10.30, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice, de supraveghere si control in zona de competenta, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila a oprit in trafic pentru control, in zona trecere bac Braila, un tractor marca Schaffer Mtl-3020, fara numere de inmatriculare / inregistrare, condus de cetateanul roman Costel S., in varsta de 49 de ani, domiciliat pe raza judetului Braila.

Cu ocazia efectuarii controlului, barbatul nu a putut prezenta certificatul de inmatriculare, drept pentru care politistii de frontiera au efectuat verificari specifice in urma carora au stabilit faptul ca tractorul respectiv nu figureaza ca fiind inmatriculat sau inregistrat.

In cauza, colegii nostri efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculatat.

Asigurare carte verde expirată

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat un cetatean din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontiera o asigurare internationala tip carte verde expirata, pentru autoturismul pe care il conducea.

In data de 14 decembrie a.c., in jurul orei 18.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei cetateanul din R. Moldova Sergiu T., in varsta de 35 de ani, care conducea un autoturism Chevrolet Nubira, inmatriculat in R. Moldova.

Cu ocazia controlului efectuat asupra documentelor autoturismului, s-a constatat ca asigurarea internationala tip carte verde a acestuia este expirata din data de 10.10.2015.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca el stia ca are asigurare tip carte verde valabila pentru autoturism, incheiata de o cunostinta a sa, la o societate de profil din R. Moldova.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

Leave a Comment