Google

Cronica neagra/Accident mortal pe DE 581

Written on:octombrie 13, 2015
Comments
Add One

IMG1Un bărbat a decedat într-un accident rutier care a avut loc pe 12 octombrie în afara comunei Tutova. Polițiștii desfășoară activități pentru stabilirea identității acestuia.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene și specialiștii criminaliști au efectuat cercetarea la locul producerii unui accident de circulație, soldat cu decesul unui pieton.

Evenimentul s-a produs în seara de 12.10.2015, în jurul orei 22,05, pe D.E. 581, în afara localității Tutova.

Ștefan, în vârstă de 35 ani, din Republica Moldova conducea un camion înmatriculat în Republica Moldova, din direcția Tecuci către Bârlad. La un moment dat a acroșat un pieton, care se deplasa în mod neregulamentar pe partea carosabilă. Pietonul a fost transportat la Spitalul municipal de Urgență Bârlad, iar urmare a leziunilor grave a decedat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Polițiștii au testat cu aparatul alcooltest conducătorul auto, rezultând faptul că acesta nu consumase băuturi alcoolice.

Victima accidentului este un bărbat în vârstă de aproximativ 30-35 ani. În seara respectivă, bărbatul era îmbrăcat cu pantaloni tip blue-jeans de culoare albastră, o haină din material impermeabil de culoare albastră, iar în picioare purta pantofi de culoare neagră. Persoana în cauză nu avea asupra sa bunuri sau documente.

Pentru prevenirea implicării în accidentele rutiere, recomandăm insistent pietonilor ca după căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor. De asemenea, în condiţii atmosferice deosebite (ploi, ceaţă) când vizibilitatea şi acţiunea de frânare este greoaie, pietonii pot să se angajeze în traversare numai după ce s-au convins că nu există niciun pericol.

Depistati in trafic cu tigari de contrabanda in autoturism
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi au depistat in trafic doi cetateni romani, sot si sotie, care transportau in autoturism 8.120 tigarete.

In data de 12 octombrie a.c., in jurul orei 19.40, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Dorohoi, judetul Botosani, actionand in baza unei informatii, au efectuat semnalele regulamentare pentru  a opri in trafic, in zona de competenta, un autoturism marca VW, inmatriculat in Romania.

Soferul autoturismului nu a oprit la semnalul echipajului politiei de frontiera, motiv pentru care s-a trecut la urmarirea masinii, care a fost oprita la intrare in municipiul Dorohoi.

In autoturism au fost identificate doua persoane, Augustin C., de 56 de ani, soferul autoturismului si sotia acestuia, Iulia C., in varsta de 53 de ani, ambii domiciliati in Dorohoi. Cei doi au fost condusi la sediul institutiei, unde in urma verificarii autoturismului s-a descoperit pe bancheta din spate cantitatea de 406  pachete tigari Kent si Rothmans, cu timbru de acciza R. Ucraina.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de “contrabanda”, iar tigarile in valoare de  3628 lei au fost ridicate in vederea confiscarii.

Dosare penale pentru infractiuni la regimul circulatiei

Politistii de frontiera botosaneni au intocmit dosare penale pe numele a doi cetateni, care conduceau vehicule neinmatriculate.

La sfarsitul saptamanii trecute, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, judetul Botosani, Valeriu P., cu dubla cetatenie romano – R. Moldova, de 64 de ani, la volanul unui autoturism marca Nissan Qashqai inmatriculat in Olanda.

La controlul de frontiera, barbatul a prezentat un contract de vanzare -cumparare pentru autoturismul condus, precum si un certificat de inmatriculare eliberat de autoritatile germane in luna septembrie 2015.

In urma verificarilor efectuate de catre politistii de frontiera s-a constatat ca autoturismul respectiv figureaza radiat din circulatie de autoritatile olandeze din luna iulie 2015, iar autoritatile germane au radiat autoturismul din circulatie din luna octombrie 2015.

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de “conducerea unui autovehicul neinmatriculat” si “conducerea unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare”.

In data de 12 octombrie a.c., in jurul orei 17.45, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi, judetul Botosani, a oprit in localitatea Fundu Hertii un ansamblu de vehicule format din tractor si remorca, condus de cetateanul roman Gheorghe P., in varsta de 59 de ani.

Barbatul nu a prezentat documentele ansamblului de vehicule motivand ca acestea apartin unei societati comerciale, el fiind angajat ca sofer. In urma verificarilor, politistii de frontiera au constatat ca remorca tractata nu este inmatriculata sau inregistrata, motiv pentru care efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de „tractarea unei remorci neinmatriculate sau neinregistrate”.

Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

In urma unor actiuni specifice desfasurate de politistii de frontiera vasluieni, trei cetateni s-au ales cu dosare penale pentru savarsirea unor infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

In data de 12 octombrie a.c., in jurul orei 16.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, judetul Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit pentru control, la intrarea in localitatea de frontiera Dranceni, un autoturism marca Ford, model Tranzit 280M, inmatriculat in Cehia, condus de cetateanul din R. Moldova Gheorghe A., in varsta de 45 de ani.

In urma verificarii documentelor prezentate la control, lucratorii nostri au constatat ca atat numerele de inmatriculare ale autoturismului, cat si inspectia tehnica periodica sunt expirate din data de 19.09.2015.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca a intrat in Romania in aceeasi zi, in calitate de pasager intr-un mijloc de transport, a preluat autovehiculul in cauza dintr-o parcare din zona si a condus pe drumurile publice din Romania, fara sa aiba cunostinta de faptul ca numerele de inmatriculare si inspectia tehnica periodica sunt expirate.

Politistii de frontiera fac cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui auto neinmatriculat si conducere pe drumurile publice a unui auto cu numar fals de inmatriculare.

In data de 11 octombrie a.c., in jurul orei 21.00 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Ruslan N., in varsta de 33 de ani, care conducea un autoturism marca BMW, inmatriculat in Bulgaria.

La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului si talonului de inspectie tehnica periodica, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentele nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate, Ruslan N. a declarat ca nu are cunostinta ca documentele sunt false, deoarece acestea i-au fost trimise de catre o cunostinta prin curier, din Bulgaria, in schimbul sumei de 380 de euro.

In cauza, politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de uz de fals.

In data de 12 octombrie a.c., in jurul orei 17.30, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, judetul Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localitatii Husi, un autoturism marca Mercedes ML, inmatriculat in Marea Britanie, condus de cetateanul roman Valerica B., in varsta de 29 de ani.

In urma verificarii documentelor prezentate la controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca inspectia tehnica periodica a autoturismului este expirata din data de 04.03.2015, iar autoturismul nu are asigurare valabila.

Cu privire la cele constatate, femeia a declarat ca a achizitionat autoturismul in cauza in luna august 2015 de la un cetatean roman, contra sumei de 5.000 lei si ca nu avea cunostinta ca in lipsa asigurarii si inspectiei tehnice periodice nu are drept de circulatie pe drumurile publice din Romania.

Politistii de frontiera fac cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

Leave a Comment