Google

Cronica neagră/A violat-o pe maică-sa de 79 ani!

Written on:octombrie 18, 2016
Comments
Add One

gratii-catusePoliţiştii hușeni au reţinut un bărbat, în vârstă de 40 ani, bănuit de comiterea  infracţiunii  de viol asupra unei rude. Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși efectuează cercetări față de Ș.Ioan, în vârstă de 40 de ani, din satul Gugești, comuna Boțești sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol. Acesta este bănuit de faptul că în luna octombrie a.c., prin constrângere, ar fi întreținut relații sexuale cu mama sa, în vârstă de 79 de ani, din aceeași localitate. Polițiștii au probat activitatea infracțională a bărbatului și l-au reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Pentru această infracțiune contra libertății și integrității sexuale, Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

Un hot dupa gratii

Polițiștii vasluieni au reținut un bărbat de 29 de ani, din comuna Voinești care a comis la sfârșitul săptămânii trecute mai multe infracțiuni de furt pe raza municipiului Vaslui. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au probat activitatea infracțională a lui R. Andrei, de 29 de ani, din comuna Voinești, bănuit de săvârșirea a trei infracțiuni de furt și a unei tentative la infracțiunea de furt, fapte comise în noaptea de 14/15 octombrie a.c. Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că tânărul a pătruns prin efracție mai întâi în incinta halei Pieței Traian din municipiul Vaslui, iar  ulterior, în patru magazine. Din trei dintre acestea, R. Andrei a sustras în total 600 de lei.  Pe 17 octombrie R. Andrei a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 ore. Față de acesta se continuă cercetările pentru clarificarea împrejurărilor în care s-au comis faptele. În cazul în care sunteţi victima unui furt vă sfătuim să anunţaţi de urgenţă Poliţia. De asemenea, nu atingeţi şi nu modificaţi poziţia lucrurilor din spațiul respectiv şi, pe cât posibil, interziceţi accesul altor persoane în câmpul infracţional, întrucât se pot distruge mijloace de probă. 112 – POLIŢIA – APEL DE URGENŢĂ!

Autoturism Infiniti declarat furat, depistat în Botoşani

Poliţiştii de frontieră botoşăneni în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Botoşani au depistat un autoturism marca Infiniti, ce figura furat din România, condus de cetăţean român din judeţul Botoşani. În data de 14 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, în cooperare cu poliţişti de la Poliţia Botoşani, au organizat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu auto furate. În jurul orei 12.00, într-o parcare de pe raza municipiului Botoşani a fost identificat autoturismul marca Infiniti, an fabricaţie 2004, înmatriculat în România, despre care erau suspiciuni că este furat, aflat în posesia cetăţeanului român Alin M., de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul Infiniti figura ca fiind furat din România din data de 18 august 2016. Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că autoturismul a fost achiziţionat de pe raza judeţului Galaţi, de la un cetăţean căruia i-a dat la schimb un alt autoturism şi suma de 900 euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul că ar fi declarat furat. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Autoturismul Infiniti, în valoare de 66.600 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Cetăţean român căutat pentru contrabandă, depistat la P.T.F. Albiţa

Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat şi reţinut un bărbat, urmărit internaţional, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a unei pedepsei privative de libertate, de către Tribunalul Vaslui. În data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare în ţară, în calitate de pasager al unui microbuz, Vitalie S., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 38 de ani. La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, emisă de Tribunalul Vaslui la data de 22.08.2016, deoarece persoana în cauză avea de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Ţigări ascunse sub salteaua din dormitorul şoferului unui autocar

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 4.000 ţigarete pe care şoferul unui autocar încerca să le introducă ilegal în ţară ascunse sub salteaua aflată în spaţiul de odihnă din autocarul pe care îl conducea. În data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 22.30, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Igor B., în vârstă de 34 de ani, conducând un autocar marca Mercedes, înmatriculat în România. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului şi persoanelor, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse în spaţiul destinat odihnei şoferului, sub saltea, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 4.000 ţigarete, fără timbru fiscal. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare de 900 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare totală de 5.000 lei.

Ţigarete de contrabandă şi alcool, descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, împreună cu inspectorii vamali, au ridicat, în vederea confiscării peste 15.200 de ţigarete şi 17 litri alcool, bunuri pe care doi cetăţeni români au încercat să le introducă pe piaţa neagră de desfacere din România. La sfârşitul săptămânii trecute, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-port, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, o navă sub pavilion România, având la bord un echipaj format din cinci marinari români. Pentru valorificarea unor informaţii deţinute de către poliţiştii de frontieră, echipa comună a efectuat un control amănunţit asupra navei, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate sub lanţul ancorei din pupa împingătorului, 6.200 de ţigarete marca Viceroy, cu timbru de acciză Ucraina. Din cercetările efectuate şi din declaraţiile echipajului, s-a stabilit faptul că ţigaretele aparţin căpitanului navei, cetăţeanul român Aurelian S., în vârstă de 34 ani. Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare totală de 3.139 lei în vederea confiscării, iar căpitanul navei a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale  Galaţi, au organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de ţigări. Astfel, pe timpul acţiunii, la sediul unei societăţi comerciale, de pe raza municipiului Galaţi, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 9.000  ţigarete diferite mărci şi 17 litri de lichid transparent cu miros specific celui de alcool, de contrabandă. A fost luată măsura reţinerii bunurilor, în valoare de 5.910 lei, în vederea confiscării, iar lucrătorii noştri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

La volan, cu permisul de conducere suspendat

Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat un cetăţean român aflat la volan, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule. În data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 01.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe comunicaţia Murgeni – Huşi, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Franţa, care era condus de cetăţeanul român Constantin A., în vârstă de 20 de ani. Cu ocazia controlului, lucrătorii noştri au constatat că persoana în cauză are dreptul de a conduce suspendat ca urmare a unui accident auto săvârşit prin neacordarea de prioritate. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

Moped neînmatriculat şi condus fără drept, depistat la Folteşti

Poliţişti de frontieră gălăţeni au depistat, pe timpul unei misiuni specifice, un tânăr care conducea, fără să fi obţinut vreodată acest drept, un moped neînmatriculat. La sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Folteşti, un moped marca Aprilia, fără număr de înregistrare, condus de cetăţeanul român M.B., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi. Cu ocazia efectuării controlului, bărbatul nu a putut prezenta actele de înregistrare ale mopedului, iar în urma verificărilor specifice lucrătorii noştri au stabilit că acesta nu figureză ca fiind înregistrat, iar persoana în cauză nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat.

Autovehicul radiat din circulaţie din Belgia, descoperit în trafic

Poliţişti de frontieră vasluieni au depistat un bărbat cu dublă cetăţenie care conducea o autoutilitară marca Mercedes radiată din circulaţie de autorităţile belgiene. În ziua de 15 octombrie a.c., în jurul orei 18.30, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, Andrian C., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 37de ani, conducând o autoutilitară marca Mercedes, înmatriculată în Belgia. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul figurează ca fiind radiat din circulaţie de autorităţile din Belgia din anul 2014. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoutilitara prin intermediul unei firme de profil din Polonia, plătind suma de 4.000 euro şi că nu avea cunoştinţă despre neregulile constatate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

PERICOLE ASCUNSE ALE DRUMURILOR PUBLICE!

Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui desfășoară în perioada octombrie – noiembrie a.c., o campanie de prevenire a accidentelor de circulație produse din cauza apariției pe carosabil a unor animale lăsate nesupravegheate de proprietari. La începutul lunii octombrie a.c., pe raza comunei Solești a fost înregistrat un grav accident de circulație. Un tânăr, de 26 de ani, se deplasa cu o autoutilitară pe D.N. 24, pe raza localității Solești din direcția Vaslui către Iaşi. La un moment dat, pe partea carosabilă a pătruns un cal, tânărul a încercat să-l evite, autovehiculul a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă în mod regulamentar de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din municipiul Vaslui. Echipajul medical ajuns la fața locului a constatat decesul bărbatului în vârstă de 60 ani. Pentru a preveni astfel de evenimente grave,  Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul Rutier au demarat campania „Pericole ascunse ale drumurilor publice!” adresată proprietarii/deţinătorii de animale din  judeţul Vaslui. Campania se desfăşoară în mediul urban și rural, în localitățile care sunt tranzitate de drumurile naționale, respectiv drumul european 581. Polițiștii, sprijiniți de autoritățile locale, vor organiza întâlniri cu proprietari de animale din mediul urban și rural care vor fi informați cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte când se deplasează cu animalele în preajma drumurilor naționale, respectiv a drumului european ce tranzitează județul, precum și cu privire la riscurile care apar atunci când sunt lăsate nesupravegheate animalele în apropierea drumului public. De asemenea, materiale preventive cu mesajul campaniei vor fi afișate în locurile publice de pe raza localităților care sunt tranzitate de drumurile naționale respectiv drumul european. Prin această campanie polițiștii doresc să reamintească cetățenilor faptul că în conformitate cu prevederile Codului Civil „proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa”. De asemenea, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Leave a Comment