Google

Cronica neagră/A violat o copilă de 15 ani

Written on:decembrie 9, 2015
Comments
Add One

jucarii politie netPolițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pe numele unui bărbat, de 35 ani, din comuna Berezeni, bănuit de săvârșirea infracțiunii de viol. Acesta a fost prezentat magistraților cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii Postului de Poliție Berezeni cercetează în bărbat, în vârstă de 35 ani, din comuna Berezeni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol. Bărbatul este bănuit că ar fi constrâns o minoră, în vârstă de 15 ani, care beneficia de o măsură de protecţie specială, respectiv plasament la un asistent maternal profesionist, să întrețină cu el relații sexuale. Faptele au fost comise în anul 2013 și în luna august 2015.

Sesizarea a fost primită la Postul de Poliție Berezeni de la reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore împotriva bărbatului, acesta fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Peste 4.000 de tigarete ascunse in lonjeroanele unui autoturism descoperite de politistii de frontiera

Politistii de frontiera galateni au descoperit peste 4.000 de tigarete de contrabanda ascunse in lonjeroanele unui autoturism condus de un tanar cu dubla cetatenie romana si  R. Moldova.

In data de 08 decembrie a.c, in jurul orei 07.00 politisti de frontiera din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu tigari, au oprit in trafic, in municipiul Galati, un autoturism marca Volkswagen Passat, condus de un tanar cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, despre care existau informatii ca se ocupa cu activitati in sfera contrabandei cu tigari.

Pentru continuarea cercetarilor, lucratorii nostri au procedat la conducerea autoturismului si a conducatorului auto la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati.

In urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite ascunse in lonjeroanele autoturismului 4.400 de tigarete marca Ashima si Marble de provenienta Duty Free.

A fost anuntat Serviciul Supraveghere Fiscala din cadrul D.R.A.O.V. Galati, care a luat masura ridicarii tigaretelor in valoare de 984 lei si a autoturismului in valoare de 7.000 lei in vederea confiscarii si a sanctionat persoana cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Permis fals, pentru 50 de euro

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat o tanara care a prezentat la controlul de frontiera un permis de conducere fals.
In data de 8 decembrie a.c., in jurul orei 18.00, pe sensul de intrare in tara din P.T.F.Albita – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, conducand un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova, Elvira B., in varsta de 25 de ani, cu cetatenie romana si R. Moldova.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontiera, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au stabilit ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document  autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, Elvira B. a declarat ca in luna septembrie a anului in curs, dorind sa-si  schimbe permisul de conducere valabil pentru categoria B, de tip vechi, cu unul tip nou, a apelat la o cunostinta care, in schimbul sumei de 50 de euro,  i-a procurat permisul de conducere pe care l-a prezentat la control. Tanara a mai declarat ca nu are cunostinta despre faptul ca documentul este fals.

In cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals.

Jandarmii vasluieni au tăbărât pe comercianţi!

Efective de jandarmi din cadrul Secţiei de jandarmi Huşi au desfăşurat luni, 07.12.2015, o acţiune în bazarul din oraş, pe linia respectării prevederilor Legii nr.12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii.

În urma desfăşurării acestor acţiuni au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus măsura confiscării unor bunuri în valoare de aproximativ 800 lei.

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu a fost dovedită şi pentru omisiunea întocmirii şi afişării la locurile de desfacere sau servire, de către operatorii economici a preţurilor şi tarifelor.

În perioada următoare, acţiunile desfăşurate de jandarmii huşeni pe această linie vor continua pentru respectarea prevederilor actelor normative în vigoare.

DOSARE PENALE ÎNTOCMITE DE POLIȚIȘTII DE ORDINE PUBLICĂ

Polițiștii bârlădeni au întocmit dosare penale pe numele a două persoane care comercializau bunuri provenite din contrabandă și articole pirotehnice pentru care sunt impuse restricții prin lege, din motive de ordine și siguranţă publică.

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui au desfășurat o acțiune în zona Pieții Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad. A fost identificat M. Cătălin, în vârstă de 46 ani, din municipiul Bârlad care oferea spre vânzare 200 țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infracțiunea de contrabandă. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

De asemenea, polițiștii l-au depistat și pe S. Costică, în vârstă de 37 ani, domiciliat în municipiul Bârlad care deținea în vederea comercializării 360 petarde Polițiștii au întocmit pe numele acestuia dosar penal în conformitate cu prevederile Legii 126/2005 privind regimul materiilor explozive.

Reamintim faptul că efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept constituie infracțiune și se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

ACŢIUNEA NAŢIONALĂ FOC DE ARTIFICII 2015/2016

Poliţiştii acţionează pentru prevenirea producerii unor evenimente negative cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură, prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul materiilor explozive.

În cadrul acțiunii „FOC DE ARTIFICII” a fost organizată o întâlnire cu pirotehnicienii și administratorii societăţilor comerciale din judeţul Vaslui autorizate să deţină, să comercializeze, să folosească obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. În județul Vaslui există 10 societăţi comerciale (7 în municipiul Vaslui, 2 în municipiul Bârlad, 1 în municipiul Huşi) care au ca obiect de activitate deținerea, comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice.

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și specialiști ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui le-au adus la cunoștință prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive și a celorlalte acte normative cu aplicabilitate în domeniu. Polițiștii au atras atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise și nerespectării normelor legale în vigoare. Practic toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

În această perioadă polițiști desfășoară activităţi specifice în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru identificarea persoanele fizice neautorizate care comercializează ambulant articole pirotehnice precum și pentru constatarea oricăror fapte care contravin legislației în domeniul articolelor pirotehnice.

Astfel, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Vaslui au întocmit dosare penale pe numele a două persoane care au comercializat articole pirotehnice minorilor. Această faptă constituie infracțiune și se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

În cursul anului trecut, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost constatate 18 infracțiuni la Legea 126/1995 modificată privind regimul materiilor explozive şi au fost confiscate aproximativ 300 kilograme de articole pirotehnice (artificii și petarde din categoriile I și II).

ACŢIUNE ÎN PIEŢE, TÂRGURI ŞI COMPLEXE COMERCIALE

Pe 9 decembrie, poliţiştii vasluieni au constatat 3 infracţiuni, au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 50.000 de lei, au confiscat și au indisponibilizat bunuri în valoare de aproape 10.000 de lei. Activitățile au avut loc în cadrul acţiunii naţionale ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În ziua de 8 decembrie a.c., pe raza județului Vaslui a fost desfășurată o nouă acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în legătură cu modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici ilicite. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.

La acțiunea organizată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au participat și polițiști de ordine publică și rutieră, alături de specialiști ai Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

Au fost verificați 96 de agenți economici, din care 63 societăți comerciale, 27 intreprinderi individuale și 6 producători agricoli.

Polițiștii au constatat 3 infracțiuni de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută de Legea 84/1995 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Pentru 88 de persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, astfel: 42 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 45 pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 1 pentru încălcări ale Legii 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

Pentru contravențiile constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de 52.755 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 3.680 lei pentru care nu au fost prezentate documente de proveniență sau transport (preparate din carne, băuturi alcoolice, legume, fructe, țigarete). Totodată, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 7.000 lei (jucării fără documente de autenticitate).

Reamintim că, în baza planului de acţiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, Poliţia Română acţionează, la nivel naţional, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

În prag de sărbători şi în alergătura după cumpărături, POLIŢIA ROMÂNĂ vă recomandă să nu vă lăsaţi amăgiţi de chilipiruri. Anumite produse contrafăcute vă pun în pericol sănătatea!

Contrabandisti ucraineni depistati pe teritoriul Romaniei

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi  – I.T.P.F. Iasi au confiscat aproximativ 8.000 pachete de tigari de contrabanda, in valoare de peste 69.000 lei, pe care patru cetateni ucraineni incercau sa le introduca ilegal in Romania.

La sfarsitul saptamanii trecute, in urma schimbului de informatii cu granicerii ucraineni, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi, judetul Botosani, au organizat o misiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tutun.

Astfel, in data 05 decembrie a.c., in jurul orei 06.00, lucratorii nostri au observat, in zona localitatii de frontiera Pomarla, doua autoturisme marca Audi, despre care aveau informatii ca sunt folosite la transportul tigarilor de contrabanda.

Politistii de frontiera au monitorizat cele doua autoturisme pana in momentul in care au observat ca din masina Audi A4, inmatriculata in Germania, au coborat doi barbati care s-au urcat in cealalta masina, marca Audi A6, inmatriculata in Bulgaria, dupa care au plecat de la fata locului. Un echipaj al politistilor de frontiera s-a apropiat de autoturismul abandonat, in care au observat mai multe colete cu tigari, iar un alt echipaj, din cadrul aceluiasi sector, a procedat la urmarirea celuilalt autoturism, care a fost oprit dupa aproximativ 5 km.

Politistii de frontiera au procedat la legitimarea ocupantilor autoturismului, acestia fiind doi cetateni ucraineni si doi cu dubla cetatenie, romano-ucraineana, cu varste cuprinse intre 21 si 38 ani, care au fost condusi la sediul politiei de frontiera, impreuna cu autoturismul abandonat, incarcat cu tigari, pentru continuarea cercetarilor.

In autoturismul abandonat, au fost descoperite 7.610 pachete tigari marca Marvel de provenienta Duty Free, in valoare de 69.175 lei. Tigaretele si autoturismul marca Audi A4, in valoare de 11.250 lei, au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.

Fata de cele constatate, tinerii aflati in masina Audi A6 au declarat ca nu au cunostinta despre tigarile aflate in cealalta masina Audi A4, ei avand doar rolul de a-i ajuta pe conationalii lor sa-i transporte pana la un service sa repare masina.

Politistii de frontiera botosaneni efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda.

Lucrare penala pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat

Pe timpul unei actiuni specifice politistii de frontiera galateni au depistat un cetatean roman care conducea un autovehicul neinmatriculat.

In data de 04 decembrie a.c., ora 16.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au oprit in trafic, pe comunicatia DN 26, pe raza localitatii de frontiera Frumusita, o autoutilitara marca Ford Tranzit, condusa de cetateanul roman Costel B., in varsta de 25 de ani.

In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au constatat ca numarul de inmatriculare provizoriu al masinii era expirat.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

Documente false prezentate la controlul de frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au depistat doi cetateni care au prezentat la controlul de frontiera documente false.

In ziua de 6 decembrie a.c., in jurul orei 01.00, in P.T.F.Albita/judetul Vaslui pe sensul de intrare in tara, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, conducand un autoturism marca Opel, inmatriculat in R. Moldova, cetateanul moldovean Andrei B., in varsta de 24 de ani.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontiera, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document  autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, Andrei B. a declarat ca este posesorul respectivului permis de conducere, valabil pentru categoria B, din anul 2009 si ca nu are nu are cunostinta despre faptul ca acesta este fals.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunii de uz de fals.

La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, judetul Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit pentru un control de rutina, pe comunicatia Husi – Falciu, o autoutilitara marca Mercedes, inmatriculata in Bulgaria, condusa de cetateanul roman Marius P., in varsta de 27 de ani.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului si talonului de inspectie tehnica periodica prezentate la control, persoana si autoturismul au fost conduse in P.T.F. Albita unde s-a procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora s-a stabilit ca documentele in cauza nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unor documente autentice, acestea fiind false.

In legatura cu cele constatate, tanarul a declarat ca nu are cunostinta despre neregularitatile semnalate.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infratiunilor de uz de fals si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul in alt stat si care nu are drept de circulatie in Romania.

Autovehicul radiat din circulatie depistat in P.T.F. Albita

Politisti de frontiera din cadrul P.T.F. Albita au descoperit la controlul de frontiera un autovehicul care figura radiat din circulatie de catre autoritatile din Olanda.

In data de 4 decembrie a.c., in jurul orei 22.00, in P.T.F.Albita/judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, conducand un microbuz marca Ford Tranzit, inmatriculat in Olanda, Mihail C., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 48 de ani.

In urma controlului de frontiera efectuat, lucratorii nostri au constatat ca numarul de inmatriculare aplicat pe autovehicul este diferit de cel inscris in certificatul de inmatriculare al mijlocului de transport. In urma verificarilor specifice efectuate a rezultat ca microbuzul in cauza a fost radiat de autoritatile olandeze incepand cu data de 30.11.2015 si ca numerele de inmatriculare aplicate pe microbuz apartin unui alt microbuz, aceeasi marca, dar cu o alta serie de sasiu.

In legatura cu cele constatate, barbatul a declarat ca a achizitionat autovehiculul din Olanda, de la o societate de profil, dar ca nu a verificat daca numerele aplicate pe microbuz coincid cu cele din documentele primite.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infratiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare.

SĂRBĂTORI DE IARNĂ ÎN SIGURANȚĂ!

La sfârșit de săptămână, polițiștii au constatat 23 infracțiuni și au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de circa 176.000 lei. Activitățile pe care Poliția Română le desfășoară în toată țara fac parte din acțiunea ,,Sărbători de Iarnă în Siguranță!”,  prin care urmărește protejarea intereselor comerciale ale cetățenilor și menținerea siguranței publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

La sfârșit de săptămână, polițiștii au continuat acțiunile pentru menținerea siguranței cetățenilor în perioada sărbătorilor de iarnă, intervenind atunci când ordinea și liniștea publică au fost încălcate sau au fost comise infracțiuni.

Astfel, polițiștii au constatat 23 infracțiuni, 11 fiind fapte de natură judiciară, 2 dintre acestea au vizat încălcări ale Codului Silvic, 6 infracțiuni au fost la regimul rutier, iar 4 fapte au reprezentat încălcări ale altor acte normative.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 606 sancţiuni contravenţionale, dintre care 108 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 30 pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 2 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 11 la domeniul silvic și 36 la alte acte normative.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 419 sancţiuni contravenţionale, dintre care 114 pentru depăşirea limitelor legale de viteză și 3 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune). Totodată, au fost reținute 11 permise de conducere, dintre care 3 pentru viteză și 5 pentru consum de alcool, fiind retrase și 7 de certificate de înmatriculare.Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 176.065 de lei.

„Sărbători de iarnă în siguranță” continuă și în această săptămână, structurile Ministerului Afacerilor Interne rămânând mobilizate pentru a asigura un climat general de siguranță în întreaga țară.

Poliţiştii vasluieni au identificat în trafic trei persoane care au condus autoturisme pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Una din aceste persoane nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Polițiști din cadrul Poliției orașului Negrești, efectuând serviciul de supraveghere și control al traficului rutier, l-au identificat pe raza comunei Todirești pe B. Ionuț, de 24 ani, din comuna Țibănești, județul Iași care se deplasa cu autoturismul deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea tânărului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Vaslui, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Locale Vaslui au oprit pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui un autovehicul condus de C. Carmen, de 43 ani, din comuna Solești. Deoarece aceasta emana halenă alcoolică a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost condusă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui l-au identificat pe raza comunei Lipovăț pe G. Vasile, de 40 ani, din comuna Lipovăț, care se deplasa cu autoturismul deși anterior consumase băuturi alcoolice. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 7 Banca l-au oprit pe D. Adrian, de 34 ani, din comuna Banca care se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Banca, pe D.J 244. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult, autoturismul condus de către acesta avea expirată valabilitatea autorizației provizorii de circulație.

Polițiștii bârlădeni împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui l-au identificat în trafic pe C. Sebastian, de 40 ani, din municipiul Bârlad, care se deplasa cu autoturismul pe strada Traian din municipiul Bârlad. Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul alcooltest, testare pe care bărbatul a refuzat-o. C. Sebastian a fost condus la Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice deoarece este cercetat pentru o infracțiune la regimul circulației rutiere.

În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul de la prelevarea de mostre biologice.

Leave a Comment