Google

Cronica neagră/A sărit de pe drum direct într-un gard de beton

Written on:noiembrie 1, 2015
Comments
Add One

gratii catuseO persoană a decedat și a o alta a fost rănită într-un accident de circulație produs pe un drum județean din comuna Tanacu.

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui au efectuat cercetări la locul producerii unui accident de ciculație, în urma căruia o femeie, în vârstă de 62 ani și-a pierdut viața.

Accidentul s-a produs în ziua de 30.10.2015, pe D.J. 244 K, în comuna Tanacu. F. Oana, în vârstă de 26 ani, din municipiul Iași, a condus un autovehicul ce tracta o semiremorcă, pe un drum comunal. La efectuarea manevrei de schimbare a direcției de mers la stânga, pe D.J. 244 K, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu gardul din beton al unei locuințe.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a doi pasageri, ambii din municipiul Iași, care au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui: o femeie, în vârstă de 62 ani și un bărbat, în vârstă de 64 ani. Având în vedere leziunile traumatice grave, femeia a fost transferată la o unitate medicală din municipiul Iași, unde însă a decedat.

Oana a fost testată cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu a consumat băuturi alcoolice.

În cauză, polițiștii Biroului Rutier Vaslui continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs accidentul de circulație.

A furat o butelie şi a ajuns după gratii

Polițiștii au reținut un bărbat, în vârstă de 47 ani, din municipiul Huși, cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt și a unei infracțiuni de distrugere. Instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Huși au probat activitatea infracțională a lui B. Mihai, de 47 ani, din municipiul Huși, acesta fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a emis pe numele lui B. Mihai mandat de arestare preventivă pe durata a 30 de zile.

În fapt, în ziua de 13.10.2015, B. Mihai a pătruns fără drept în curtea unei locuințe, iar dintr-o anexă a sustras o butelie pentru aragaz. Tot în luna octombrie a.c., bărbatul a pătruns în birourile unei societăți comerciale, de unde a sustras un laptop și alte bunuri în valoare e aproximativ 2.000 lei. De asemenea, în seara de 28.10.2015, B. Mihai a spart un geam de la un imobil nelocuit, de pe strada Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Huși.

Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale pentru infracțiuni de furt.

Un aspect foarte important al prevenirii furturilor din locuinţe este reprezentat de necesitatea adaptării măsurilor de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate.

Ce trebuie să faceţi dacă locuiţi la bloc:

Intrarea în imobil

Montaţi un interfon la intrarea în scară!

Asiguraţi-vă că aţi închis bine uşa, atunci când intraţi sau ieşiţi în/din imobil!

Dispozitivul de amortizare montat pe uşa de la intrare trebuie să permită o închidere completă a acesteia!

Dotaţi cu încuietori corespunzătoare uşile de la terase sau de la alte zone de acces!

Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute care sună la interfon, folosind diferite pretexte sau al acelora care încearcă să intre odată cu tine!

Instituiţi în imobil, cu sprijinul vecinilor, un sistem de supraveghere a vecinătăţii!

Uşa de acces în locuinţă

Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă!

Uşa trebuie să fie confecţionată dintr-un material rezistent la solicitări mecanice!

Montaţi pe toc, în zona sistemelor de închidere/asigurare, o armătură metalică!

Balamalele trebuie să aibă o bună fixare în toc şi în uşă. Înlocuiţi rapid orice încuietoare devenită nefuncţională sau a cărei cheie aţi pierdut-o.

Ferestrele

Dacă locuiţi la parter, etajul 1 sau ultimul nivel, asiguraţi ferestrele prin montarea unor gratii metalice sau un sistem antiefracţie!

Când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele, inclusiv uşa de la balcon.

Ce aveţi de făcut când locuiţi la curte:

Gardul care înconjoară curtea trebuie sa aibă o înălţime potrivită, astfel încât să fie greu de escaladat!

Poarta de acces să fie în permanenţă asigurată cu un sistem de închidere corespunzător şi prevăzută cu interfon!

Pe timpul nopţii asiguraţi anexele gospodăreşti cu încuietori sigure!

Pentru ferestrele de la parter, instalaţi un sistem electronic antiefracţie sau gratii metalice.

A fost prins asupra faptului

Polițiștii au reținut un bărbat, în vârstă de 40 ani, din comuna Tanacu, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat.

În noaptea de 28/29.10.2015, polițiștii Postului de Poliție Tanacu l-au depistat în flagrant pe I. Gheorghe, în vârstă de 40 ani, din comuna Tanacu, în timp ce fura bunuri dintr-un magazin aflat pe raza localității de domiciliu. Polițiștii l-au condus la sediul Postului de Poliție Tanacu pentru audieri, stabilind faptul că în aceeași seara bărbatul a pătruns fără drept în incinta unui alt magazin de unde a sustras bani și țigări. A părăsit în grabă zona respectivă, deoarece s-a declanșat alarma instalată la magazin.

Poliţiştii au probat activitatea infracţională a lui I. Gheorghe şi l-au reţinut pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.

Pentru această faptă, Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Pentru asigurarea unei protecţii optime a firmei dumneavoastră, vă recomandăm:

Instalaţi un sistem de alarmă contra efracţiei şi asiguraţi-vă că acesta este pus în funcţiune. Dacă firma deţine spaţii de depozitare exterioare este necesar un sistem de protecţie perimetrală. Puteți monta un sistem de supraveghere şi înregistrare video.

Montaţi uşi şi ferestre care să dispună de sisteme de închidere de înaltă siguranţă. Dacă optaţi pentru grilaje şi uşi metalice, acestea trebuie confecţionate din materiale rezistente la acţiuni mecanice şi termice.

Un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activează de câte ori se apropie cineva de magazin este util pentru detectarea mai uşor a persoanelor rău intenţionate.

Nu lăsaţi pe timpul nopţii, în magazine sau sedii de firmă, sume mari de bani.

Nu lăsaţi ferestrele deschise/întredeschise când părăsiţi sediul societăţii.

Instruiţi-vă personalul să adopte o politică de securitate a firmei şi să ştie cum să reacţioneze în situaţii de acest gen.

Dacă constataţi că s-a comis un furt sesizaţi imediat Poliţia fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori!

A condus fără permis şi s-a trezit arestat la domiciliu

Un bărbat din municipiul Bârlad, depistat de mai multe ori de poliţişti conducând autovehicule pe drumurile publice, deși avea permisul de conducere reținut şi fiind sub influența băuturilor alcoolice, a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Bârlad. Instanța a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile.

În ziua de 29.10.2015, polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada General Vasile Milea, din municipiul Bârlad. A fost identificat conducătorul auto în persoana lui B. Napoleon, de 68 ani, din municipiul Bârlad şi întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să efectueze testarea cu aparatul alcooltest, însă a refuzat. De asemenea, la Spitalul municipal de Urgentă „Elena Beldiman” Bârlad a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de refuz de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, având în vedere faptul că acesta nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind cercetat în alte dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, în luna octombrie a.c., bărbatul a mai fost depistat de polițiștii bârlădeni în timp ce conducea un autovehicul pe strada Constantin Costache, din municipiul Bârlad, fiind sub influența băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul alcooltest a fost obținut rezultatul de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, însă a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În luna martie a.c., polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, deoarece a fost depistat conducând un autovehicul, deși avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,91 mg/l. Pe timpul cercetărilor în acest dosar, a fost depistat conducând un autovehicul pe drumul public, deși nu avea acest drept.

Cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Instanța a dispus împotriva bărbatului măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 zile, pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Au căutat hoţi de lemne  

Polițiștii de ordine publică au desfășurat în această perioadă activităţi pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, precum şi a faptelor ilegale asociate transportului şi comercializării materialului lemnos.

Pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, polițiștii au efectuat în această săptămână 35 de controale în fondul forestier, în piețe și târguri, precum și acțiuni de verificarea a circulației materialului lemnos pe drumurile publice, modul de folosire a documentelor de transport și a documentelor justificative de proveniență a materialului lemnos.

Acţiunile au fost coordonate de poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, iar la activităţi au participat poliţişti ai secțiilor de poliție rurală, posturilor de poliție comunale și Biroului de Ordine Publică Bârlad.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 76 de contravenții pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.890 de lei, 14 dintre acestea fiind aplicate în baza prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Pe raza comunei Zăpodeni, polițiștii au depistat un tânăr, în vârstă de 29 ani, din comuna Dănești, care transporta cu un vehicul cu tracțiune animală cherestea fără a deține documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos. Împotriva acestuia a fost luată măsura sancționării contravenționale, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Polițiștii au identificat pe raza comunei Codăești patru persoane care au tăiat în mod ilegal 20 arbori de esență salcâm din plantația aparținând A.N.I.F. Alte două persoane au fost identificate pe raza comunei Gherghești în timp ce transportau lemn de foc, fără a deține documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos. În ambele cazuri, materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010.

Polițiști din cadrul Poliției orașului Murgeni au depistat în flagrant două persoane care furau material lemnos din pădurea aflată pe raza localității Cârja, suburbie a orașului Murgeni. Materialul lemnos și vehiculul cu tracțiune animală folosit pentru transport au fost ridicate și lăsate în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Epureni.

Tâlhar la 70 de ani

Poliţiştii au reţinut doi bărbați, în vârstă de 45 ani, respectiv 70 ani, din comuna Oșești, cercetați pentru săvârşirea infracţiuni de tâlhărie, faptă comisă asupra unui tânăr, în vârstă de 26 ani, din aceeaşi localitate.

Poliţiştii Secției de Poliție Rurală 2 Vaslui au întocmit dosar de cercetare penală pe numele a doi bărbați, tată și fiu, B. Gheorghe, de 70 ani și B. Ioan, în vârstă de 45 ani, ambii din comuna Oșești, faţă de care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Fapta a fost comisă asupra unui tânăr în vârstă de 26 ani, din aceeaşi localitate, care a sesizat polițiștii apelând numărul de urgență 112.

În fapt, în ziua de 27.10.2015, tânărul, în vârstă de 26 ani, se deplasa cu un vehicul cu tracțiune animală pe raza satului Pădureni, comuna Oșești. În momentul în care a ajuns în dreptul locuinței lui B. Ioan, acesta din urmă s-a apropiat de tânăr și l-a lovit cu o furcă. Ulterior, B. Gheorghe a luat căruța tânărului și a dus-o în curtea locuinței fiului său, refuzând să o restituie proprietarului.

Poliţiştii au probat activitatea infracţională a celor doi bărbați, cunoscuți cu antecedente penale şi i-au reţinut pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi a emis pe numele celor doi bărbați mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

La 20 ani a ajuns după gratii

Judecătoria Vaslui a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile pe numele unui tânăr, în vârstă de 20 ani, din comuna Pungești, cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de viol.

Sesizarea a fost primită la numărul de urgență 112 de la o femeie în vârstă de 32 ani, din comuna Pungești, care a afirmat faptul că fiica sa, în vârstă de 14 ani, a fost victima unei infracțiuni la viața sexuală.

Din cercetările efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală 1 Vaslui a rezultat faptul că în seara de 25.10.2015, B. Jănică, în vârstă de 20 ani, din comuna Pungești, a pătruns în locuința femeii, cunoscând faptul că aceasta nu se află la domiciliu. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice și a încercat să întrețină, prin constrângere fizică, raporturi sexuale cu minora în vârstă de 14 ani, aflată în locuință.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că în acest caz sunt întrunite elementele constitutive ale tentativei la infracțiunea de viol.

Astfel, îstfel, țiunea de viol. e de polițiști a rezultat faptul că în acest caz sunt întrunite elementele constitutive ale tentativei ln baza probatoriului administrat, poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală 1 Vaslui l-au reţinut pe B. Jănică pentru o perioadă de 24 ore, iar ulterior acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi a emis pe numele lui B. Jănică mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Au tâlhărit şi violat o bătrână

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Huși au identificat doi bărbați din comuna Pădureni, care au săvârșit infracțiunile de tâlhărie calificată și viol, asupra unei femei în vârstă de 66 ani, din aceeași localitate.

Investigațiile efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Huși și Postului de Poliție Pădureni au condus la identificarea lui S. Gigel, în 33 ani și B. Dumitru, de 20 ani, bănuiți de comiterea a două infracțiuni cu violență.

Activitățile investigative au avut loc în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși.

Cercetările au fost demarate în urma sesizării primite în noaptea de 25/26.10.2015 cu privire la faptul că în locuința unei femei, în vârstă de 66 ani, din comuna Pădureni au pătruns două persoane necunoscute care i-au provocat femeii leziuni traumatice ce au necesitat internarea acesteia în spital.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că în seara de 25.10.2015, cei doi bărbați au hotărât să pătrundă în locuința femeii pentru a obține bani. În momentul în care s-au aflat în locuință, au lovit femeia și i-au cerut bani. Victima le-a arătat o geantă, din care au luat suma de 100 lei. Ulterior, prin constrângere fizică, S. Gigel și B. Dumitru au întreținut raporturi sexuale cu femeia, în vârstă de 66 ani. Victima a reușit să se deplaseze la o vecină căreia i-a povestit cele întâmplate. În prezent, aceasta se află internată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

În baza mandatelor emise de Judecătoria Huși, polițiștii au efectuat 2 percheziții domiciliare care au vizat probarea activității infracționale a celor doi.

În baza probatoriului administrat, polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Huși i-au reținut pe cei doi și i-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși şi a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani, iar pentru infracțiunea de viol o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

Leave a Comment