Google

Cronica neagră/A primit cadou un dosar penal pentru contrabandă

Written on:ianuarie 24, 2016
Comments
Add One

anabolizantepastile frontieraPolițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pe numele unui bărbat, în vârstă de 54 ani, din comuna Epureni, la locuința căruia au fost descoperite tigarete provenite din contrabandă .

Pe 21 ianuarie, poliţiştii Secției de Poliție Rurală 5 Murgeni, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu au desfăşurat o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza comunelor Epureni și Găgești.

În cadrul acţiunii a fost identificat D. Gheorghe, în vârstă de 54 ani, din comuna Epureni care deținea la domiciliul său 2.360 țigarete, cele mai multe cu timbru din Republica Moldova, pentru care nu deținea documente de proveniență.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

În conformitate cu prevederile Codului Vamal, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

A rămas fără ţigări şi fără maşină

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră SIRET au descoperit şi confiscat un număr de 100.000 bucati ţigarete de contrabandă diverse mărci (38.000 bucăţi ţigarete Viceroy, cu timbru UA si 62.000 bucăţi ţigarete marca MARVEL, fără timbru fiscal), au aplicat o amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei şi au confiscat autoutilitara prevazută cu locaşuri special amenajate

În data de 18.01.2016 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră SIRET, în urma analizei de risc efectuate, au retinut in vederea confiscării un numar de 100.000 bucăti de ţigarete de contrabandă diverse marci (38.000 bucati tigarete Viceroy, cu timbru UA si 62.000 bucati de tigarete marca MARVEL, fara timbru fiscal). Acestea au fost descoperite intr-un locas special amenajat in podeaua autoutilitarei, fiind ascunse in vederea sustragerii de la vamuire.

Persoana implicată în săvârşirea faptei a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu prevederile art. 653 alin. (1) lit.a) si alin. (2) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin H.G. nr. 707/2006 (cu modificările si completările ulterioare) cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Tigari de contrabanda ascunse in roata de rezerva si sub podelele portbagajelor unor autovehicule

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati – I.T.P.F. Iasi, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit peste 23.000 de tigarete de provenienta R. Moldova, ascunse in roata de rezerva a unui auturism marca BMW si in locuri special amenajate sub podelele portbagajelor unor autoturisme marca Volkswagen.

In ziua de 21 ianuarie a.c., in decurs de cateva ore, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati – I.T.P.F. Iasi, s-au prezentat pentru a intra in tara, trei cetateni romani, cu varste cuprinse intre 27 si 31 de ani, unul conducand un autoturism marca BMW si ceilalti doi autoturisme marca Volkswagen.

Pentru valorificarea unor informatii detinute, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra celor trei mijloace de transport.

In urma controalelor efectuate, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit in total 23.600 tigarete, diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova, ascunse in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, in roata de rezerva a autoturismului marca BMW si in locuri special amenajate sub podelele portbagajelor celor doua autoturisme marca Volkswagen.

Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare totala de 14.160 lei, a celor doua autoturisme marca Volkswagen, in valoare totala de 18.000 lei  si sanctionarea contraventionala a celor trei persoane cu amenzi in valoare totala de 16.500 lei.

Substante dopante ascunse in bagajul unui cetatean roman

In Punctul de Trecere a Frontierei Albita, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit 600 comprimate din categoria substantelor interzise de lege, ascunse in bagajul unui cetatean roman.

In data de 21 ianuarie a.c., in jurul orei 14.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, pentru a intra in tara, pasager intr-un autocar inmatriculat in Romania, cetateanul roman Victor D., in varsta de 35 ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autocarului, in urma caruia, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit, ascunsa in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, intr-o geanta apartinand lui Victor D., cantitatea de 600 comprimate inscriptionate „Strambafort”, substanta inclusa in lista substantelor interzise prevazuta in Legea 104/2008.

Conform prevederilor legale, a fost dispusa masura retinerii substantelor interzise in vederea confiscarii si sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 30.000 lei.

Electrocasnice fara documente de provenienta depistate de politistii de frontiera vasluieni

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi – I.T.P.F. Iasi au confiscat produse electrocasnice in valoare totala de 2.800 lei, destinate comercializarii, pentru care un cetatean moldovean nu avea documentele de provenienta si transport.

In data de 21 ianuarie a.c., in jurul orei 10.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, judetul Vaslui, aflati in executarea atributiilor de serviciu, au oprit pe raza localitatii de frontiera Ghermanesti, un autovehicul marca Ford Transit, inmatriculat in R. Moldova, condus de cetateanul din R. Moldova Tudor C., in varsta de 33 de ani.

La controlul efectuat asupra autovehiculului au fost descoperite diferite aparate electrocasnice second-hand (masini de spalat, congelatoare si lazi frigorifice), pentru care Tudor C. nu avea documente de provenienta si transport.

Cu privire la bunurile descoperite, barbatul a declarat ca le-a achizitionat cu intentia de a le comercializa in R. Moldova.

Pentru bunurile transportate fara documente justificative, Tudor C. a fost sanctionat contraventional, iar bunurile in valoare de 2.800 lei au fost ridicate in vederea confiscarii.

Sub influenta alcoolului, la volan

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita -I.T.P.F. Iasi au depistat la controlul de frontiera un barbat care conducea un ansamblu de vehicule, desi consumase bauturi alcoolice.

In data de 20 ianuarie a.c., in jurul orei 01.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, pentru a intra in tara, conducand un ansamblu de autovehicule format dintr-un autocamion si o remorca, ambele inmatriculate in Romania, cetateanul roman Vladislav T., in varsta de 35 ani.

In timpul controlului efectuat, lucratorii nostri au constatat ca Vladislav T. emana o puternica halena alcoolica.

A fost solicitata prezenta unui echipaj al Serviciului Politiei Rutiere Husi, care i-a efectuat cetateanului testul alcoolscopic, rezultand o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Barbatul a fost condus la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Husi pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii  alcoolemiei, dar acesta a refuzat categoric.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de refuzul ori sustragerea conducatorului unui vehicul de a se supune prelevarii de mostre biologice necesare in vederea stabilirii alcoolemiei.

1.294 fiole cu substante dopante, descoperite de politistii de frontiera in motorul unui autoturism

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Sculeni, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit, ascunse intr-un loc special amenajat in galeria de admisie a motorului unui autoturism, 1.294 fiole ce contin testosteron, o substanta dopanta, cu grad mare de risc din categoria substantelor interzise prin lege.

In data de 21 ianuarie a.c., in jurul orei 17.15, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru a intra in tara, conducand un autoturism marca Audi A8, inmatriculat in Bulgaria, Iurie B., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 30 ani.

In baza informatiilor detinute, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.

In urma controlului efectuat, echipa comuna, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit, ascunse intr-un loc special amenajat in galeria de admisie a motorului autoturismului, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, cantitatea de 1.294 fiole inscriptionate „Testosterona E”, solutie injectabila care contine testosteron, substanta dopanta cu grad mare de risc, inclusa in lista substantelor interzise prevazuta in Legea 104/2008.

Conform prevederilor legale, a fost dispusa masura retinerii substantelor interzise si a autoturismului, in valoare de 22.690 lei, in vederea confiscarii si sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 48.000 lei.

MANDATE DE EXECUTARE A UNOR PEDEPSE PRIVATIVE DE LIBERTATE, PUSE ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTII VASLUIENI

Doi bărbaţi, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost identificaţi de către poliţişti şi conduşi la penitenciar. De asemenea, un tânăr față de care a fost dispusă o măsura educativă privativă de libertate a fost internat într-un centru educativ.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad l-au depistat astăzi pe raza municipiului Bârlad pe L. Gelu, în vârstă de 35 ani, din aceeași localitate. Pe numele acestuia, Judecătoria Bârlad a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Fapta a fost comisă în luna decembrie 2014, când L. Gelu a profitat de neatenția unui bărbat și i-a smuls bani din mână. Prin contopirea pedepselor aplicate printr-o altă sentință penală cu pedeapsa aplicată pentru infracțiunea de furt, bărbatul a fost condamnat la executarea pedepsei de 3 ani, 1 lună și 10 zile închisoare.

Bărbatul urmează să fie condus la penitenciar în vederea executării pedepsei dispuse de către instanţa judecătorească.

Polițiștii Postului de Poliție Zorleni au pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Bârlad pe numele lui B. Fănel, în vârstă de 48 ani, domiciliat în comuna Zorleni. Acesta a fost condamnat la 1 an închisoare pentru comiterea infracțiunii de ultraj. B. Fănel a fost condus la penitenciar în vederea executării pedepsei dispuse de către instanţa judecătorească.

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri și Poliției orașului Murgeni au pus în aplicare măsura educativă privativă de libertate stabilită de Judecătoria Bârlad împotriva lui R. Claudiu, în vârstă de 18 ani, din orașul Murgeni. Instanța a dispus internarea tânărului într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an și 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată (a deposedat de bunuri o femeie, în vârstă de 79 ani, prin întrebuințarea de violențe). În consecință, R. Claudiu a fost condus la Centrul de Reeducare Târgu Ocna.

Leave a Comment