Google

Cronica neagră/A murit la volan la numai 36 ani

Written on:septembrie 27, 2015
Comments
Add One

accident mas politie si indicatorÎn această dimineață, în județul Vaslui, o persoană și-a pierdut viața și alte cinci au fost rănite, în accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au efectuat cercetări pe raza localității Bădeana, comuna Tutova, la locul producerii unui accident, soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor trei.

În această dimineață, S. Ionela, în vârstă de 36 ani, din comuna Ghidigeni, județul Galați a condus un autovehicul din direcția Ghidigeni către municipiul Bârlad. Într-o curbă la dreapta, din cauza oboselii, femeia a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar autovehiculul a intrat în coliziune cu un podeț.

Urmare a leziunilor grave, S. Ionela a decedat la locul producerii accidentului. Din accident a rezultat și vătămarea corporală a trei pasageri care au fost transportați la Spitalul municipal de Adulți Bârlad: o femeie în vârstă de 81 ani și doi minori, de 15, respectiv 17 ani, toți din comuna Ghidigeni.

Oboseala a reprezentat cauza unui alt accident produs în această dimineață, pe D.N. 24, în afara localității Solești.

Polițiștii Serviciului Rutier au efectuat cercetări la fața locului și au stabilit faptul că S. Vistoria, în vârstă de 31 ani, din Republica Moldova, conducea un autovehicul din direcția Iași către Vaslui. Într-o curbă la dreapta, din cauza oboselii, a adormit la volan, iar autovehiculul a intrat în coliziune cu un altul care circula din sens opus și era condus în mod regulamentar de un tânăr, în vârstă de 26 ani, din comuna Ciortești, județul Iași.

Conducătorii celor două autovehicule au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru îngrijiri medicale.

În ambele cazuri, polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-au produs accidentele de circulație.

Pentru a le preveni, Poliţia Rutieră le recomandă tuturor conducătorilor auto ca la primele semne de oboseală să-şi întrerupă deplasarea, să parcheze vehiculul într-un loc sigur şi să se odihnească până la refacerea completă a capacităţilor psiho-fizice necesare conducerii în siguranţă.

Săptămâna prevenirii criminalităţii

În perioada 28 septembrie – 3 octombrie a.c. se va derula, la nivel naţional, cea de-a zecea ediţie a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în cadrul căruia vor fi abordate cinci paliere de interes instituţional: delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, infracţiunile contra patrimoniului, criminalitatea organizată şi siguranţa rutieră.

Poliţiştii de la structurile de analiză şi prevenirea a criminalităţii şi ordine publică, au planificat deja diverse activităţi, fiecare zi vizând o anumită tematică şi urmărind sensibilizarea anumitor grupuri ţintă. Mesajele preventive promovate vor urmări conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale. În organizarea şi derularea acestor acţiuni, vor fi atraşi parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, organizaţii neguvernamentale şi mass-media.

Pe parcursul celor 5 zile poliţiştii vasluieni şi-au propus abordarea următoarelor teme şi derularea de activităţi specifice :

Prima zi, 28 septembrie, va fi destinată prevenirii victimizării minorilor, zi în care copiii şi adolescenţii vor fi învăţaţi să adopte anumite măsuri prin care să scadă semnificativ riscul de victimizare al acestora.

Cea de-a doua zi, 29 septembrie, va fi destinată prevenirii delincvenţei juvenile şi va fi consta în desfăşurarea de întâlniri dintre poliţişti şi elevi, în care aceştia din urmă vor fi instruiţi asupra pericolelor adoptării unor conduite neconforme cu legea.

Ziua de 30 septembrie va fi destinată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, organizându-se întâlniri cu persoane vârstnice, cu elevi, dar şi cu alte categorii de cetăţeni, zi în care se va vorbi despre prevenirea infracţiunilor de furt, tâlhărie, a înşelăciunilor.

În ziua de 01 octombrie a.c., poliţiştii vor organiza activităţi de instruire pentru prevenirea infracţiunilor ce aparţin sferei criminalităţii organizate (trafic de fiinţe umane, consum de droguri, criminalitate informatică).

„Siguranţa rutieră” va fi tema zile de 02 octombrie, când poliţiştii se vor adresa cu precădere tinerilor pentru a-i învăţa necestitatea adopării unor conduite responsabile pe drumurile publice, astfel încât să nu îşi pună viaţa în pericol.

Leave a Comment