Google

Cronica neagră/A intrat într-un cap de pod

Written on:iulie 7, 2016
Comments
Add One

Autoturism „captusit” cu peste 3.000 de ţigarete depistat la PTF Oancea

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit peste 3.000 de ţigarete ascunse în bordul si consola schimbatorului de viteze a unui autourism, condus de un cetăţean român. În data de 04 iulie a.c., în jurul orei 22.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, galateanul Gheorghita R., în vârstă de 40 de ani, conducand un autoturism marca Ford. În urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit ascunse şi nedeclarate în bordul si consola schimbatorului de viteze, 3.180 ţigarete diferite mărci cu timbru de acciză R. Moldova. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare de 723 lei în vederea confiscării şi sancţionarea persoanei cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Documente false descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, pe timpul executării unei misiuni specifice, au depistat doi cetăţeni români care conduceau autoturisme pentru care aveau taloanele inspecţiei tehnice false. În data de 05 iulie a.c., în jurul orei 06.00, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, care efectua o misiune specifică în zona de competenţă, pe raza localităţii de frontieră Ganeşti, a oprit pentru control autoutilitara marca Iveco, înmatriculată în Bulgaria, condusă de cetăţeanul român Gelu C. Câteva minute mai târziu, acelaşi echipaj a oprit pentru control, o autoutilitară marca Mitsubishi, înmatriculată în Bulgaria, condusă de cetăţeanul român Marin M. La controlul specific, pe lângă documentele de identitate, poliţiştii de frontieră au solicitat celor doi bărbaţi şi documentele autovehiculelor. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat faptul că cele două taloane care atestă efectuarea inspecţiei tehnice nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice, acestea fiind false. Cei doi bărbaţi au declarat că nu aveau cunoştinţă despre faptul că documentele ar fi false. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cazuri sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Moped căutat de autorităţile italiene depistat la Frumuşiţa

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat, pe timpul unei misiuni specifice, un gălăţean care conducea un moped neînmatriculat, care figura ca fiind declarat furat din Italia. În data de 05 iulie a.c., pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a oprit, la aproximativ 300 m de digul de protecţie al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Frumuşiţa, un moped marca Malaguti, fără număr de înregistrare, condus de cetăţeanul român Pavel S., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.

Cu ocazia efectuării controlului, bărbatul nu a putut prezenta actele de înregistrare ale mopedului, iar în urma verificărilor specifice colegii noştri au stabilit că acesta este declarat furat de către autorităţile italiene. Mopedul în valoare de 1.000 de lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

A intrat într-un cap de pod

În această săptămână, polițiștii rutieri au fost sesizați de producerea a două accidente de circulație în urma cărora trei persoane au suferit vătămări corporale grave. Pe 6 iulie, pe raza comunei Solești a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a două persoane. C. Adrian, de 31 ani, din comuna Muntenii de Sus se deplasa cu autoturismul pe D.N 24 din direcția Vaslui către Solești. La un moment dat, a efectuat manevra de depășire a unei căruțe, iar la revenirea pe banda de mers, a pierdut controlul mașinii și a intrat în coliziune cu un podeț. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a lui C. Adrian și a lui I. Florin, de 21 ani, din comuna Muntenii de Sus, pasager în autoturism. Victimele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde I. Florin a fost diagnosticat cu ”fractură de coloană în zona lombară, iar C. Adrian  a fost diagnosticat cu ”fractură antebraț”. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. În ziua de 04.07.2016, am fost sesizați despre producerea unui accident de circulație pe raza municipiului Huși. Polițiștii deplasați la fața locului au efectuat cercetări și au stabilit următoarele: P. Marius, de 36 ani, domiciliat în municipiul Huși se deplasa cu un vehicul cu tracțiune animală pe strada Lt. Mucenic. La un moment dat, pe un sector de drum în pantă, cablul ce acționa sistemul de frânare de la căruță s-a rupt, iar bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat pe carosabilă, accidentându-se. Victima a fost transportată la Spitalul municipal Huși, iar ulterior la Spitalul Județean Vaslui unde a fost diagnosticată cu ”fractură col femural drept”. În ambele cauze, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-au produs cele două accidente. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum, să fie foarte atenți la efectuatea oricărei manevre în trafic și să își verifice periodic starea vehiculului, asigurându-se de buna funcţionare a acestuia.

DOSAR PENAL ÎNTOCMIT DE POLIȚIȘTI PENTRU DISTRUGERE

Polițiștii vasluieni au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere pe numele a doi minori din municipiul Vaslui care au încălcat normele de conviețuire socială. În data de 04.07.2016, Poliția municipiului Vaslui a fost sesizată prin serviciul SNUAU 112 cu privire la faptul că un grup de persoane care se deplasează pe strada Mihail Kogălniceanu au răsturnat în stradă mai mulți suporți metalici pe care se aflau ghivece cu flori ornamentale.

Polițiștii vasluieni s-au deplasat la fața locului, iar în urma cercetărilor efectuate a fost identificat un grup de 10 tineri domiciliați în municipiul Vaslui care în noaptea de 03/04 iulie a.c. s-au deplasat pe strada respectivă și s-au îndreptat spre Parcul Copou din localitate. În drumul lor, doi dintre aceștia, P. F., de 15 ani și P. C., de 12 ani, au răsturnat, trei suporți metalici pe care se aflau ghivece cu flori ornamentale, unele ghivece fiind distruse, iar pământul și florile împrăștiate pe sol, în stradă. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 300 lei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Polițiștii vasluieni atrag atenția că de cele mai multe ori, minorii încălcă legea fie din teribilism, fie din necunoaştere consecinţelor unor astfel de fapte. Un număr mare de adolescenţi şi tineri, aderând la diferite grupuri de delincvenţă, au devenit, sub influenţa şi presiunile acestora, delincvenţi sau chiar infractori. Această trecere de la un comportament normal la unul delincvent s-a realizat treptat, potenţat de lipsa de discernământ sau de o anumită notă de teribilism. Din păcate repercursiunile pe care le au în urma săvârşirii unor infracţiuni îşi vor pune amprenta asupra viitorului lor.

Pentru a va ține copilul cât mai departe de un comportament deviant, polițiștii recomandă părinților să comunice cât mai mult cu minorul deoarece acesta  trebuie înțeles, iar personalitatea lui respectată. Fiți fermi cu copilul, dar nu agresivi, violența nu rezolva problemele ci, mai degraba, le amplifică.            Interesați-vă permanent de modalitatea în care copilul își petrece timpul liber și încercati să-i cunoașteți pe prietenii acestuia.  Atunci când observați o schimbare negativă în comportamentul copilului dvs., motivați-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă. Când situația pare a scăpa de sub control, adresați-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliție, organizații neguvernamentale, asociatii de tineret), care vă pot sfătui și sprijini în rezolvarea problemelor.

Leave a Comment