Google

Cronica neagră/A ajuns în arest după ce a furat aproape 600.000 lei

Written on:decembrie 26, 2015
Comments
Add One

catuse-si-dolariPolițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au efectuat cercetări împotriva unui bărbat, în vârstă de 38 ani, domiciliat în municipiul Baia Mare pentru săvârșirea a 17 infracțiuni de înșelăciune.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că în anul 2014, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Bârlad, acesta a contactat prin internet administratorii a 17 societăți comerciale din țară, de la care a solicitat furnizarea de mărfuri. Pentru plata bunurilor, bărbatul a emis file C.E.C. ori bilete la ordin fără a avea disponibil în cont la data scadentă.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au reunit cele 27 dosare penale și au stabilit faptul că prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională desfășurată este de peste 590.000 lei.

În luna septembrie a.c., Judecătoria Bârlad a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă în lipsă, în condițiile în care acesta s-a sustras de la activitatea de urmărire penală. Astfel, bărbatul a fost dat în urmărire națională, iar în această săptămână a fost depistat la punctul de trecere a frontierei Borș.

Instanța a confirmat măsura preventivă dispusă împotriva bărbatului, fapt pentru care polițiștii Serviciului de investigare a Criminalității Economice Vaslui continuă cercetările cu bărbatul în stare de arest preventiv.

300 pachete de tigari de contrabanda depistate in rezervorul unui autoturism

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-rutier, impreuna cu lucratori vamali, au descoperit ascunse, intr-un loc special amenajat in rezervorul unui autoturism, 6.000 de tigarete pe care un tanar intentiona sa le introduca ilegal in Romania.

In data de 23 decembrie, in jurul orei 08.44, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Ion G., in varsta de 28 ani, cetatean roman, conducand autoturismul marca Audi A4, inmatriculat in Bulgaria.

In vederea valorificarii unei informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.

In urma controlului, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, intr-un loc special amenajat in rezervorul autoturismului, 6.000 de tigarete marca Ritm, de provenienta R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luata masura confiscarii tigaretelor, in valoare de 3.600 lei si a indisponibilizarii autoturismului in valoare de 19.800 lei, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Leave a Comment