Google

Cronica neagră/A ajuns după gratii la o beție

Written on:iulie 15, 2016
Comments
Add One

accident mas politie si indicatorPolițiștii au reținut un bărbat, de 59 de ani, care a condus un autovehicul pe raza municipiului Vaslui, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Pe 14 iulie polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au reținut pe Constantin P., în vârstă de 59 de ani, din municipiul Vaslui, acesta fiind cercetat pentru comiterea  unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. În ziua de 24 iunie a.c., acesta a fost identificat de polițiști conducând un autovehicul pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui. Polițiștii au stabilit faptul că anterior identificării, bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale și a plecat de la fața locului. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus de către polițiști la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din buletinul de analiză a rezultat o alcoolemie 2,70 ‰. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice.

Stimaţi conducători auto, nu uitaţi că: ALCOOLUL ŞI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, este prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

ACCIDENTE DE CIRCULAȚIE

Polițiștii Biroului Rutier municipal Vaslui au întocmit dosare penale și efectuează cercetări  în cazul a două accidente de circulație în urma cărora două persoane au suferit vătămări corporale grave. În ziua de 13.07.2016, polițiștii Biroului Rutier Municipal Vaslui au fost sesizați prin serviciul de urgență 112 despre faptul că pe raza satului Buda s-a produs un accident rutier în care a fost implicat un vehicul cu tracțiune animală și un autoturism. Polițiștii deplasați la fața locului au efectuat cercetări și au stabilit următoarele: Florin G., de 23 de ani, din comuna Oșești conducea autoturismul pe drumul sătesc din satul Buda, comuna Osești, iar din cauza faptului că nu a păstrat o distanță laterală față de un vehicul cu tracțiune animală, condus din sens opus de A. Costache, de 65 de ani, a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului A. Costache a fost proiectat pe partea carosabilă, suferind leziuni. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde a fost diagnosticat cu ,,fractură claviculă și fracturi costale”. G. Florin a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, am fost sesizați prin apel 112 despre producerea unui accident pe D.J 244, pe raza satului Gara Banca, comuna Banca. În timp ce I. Daniel, de 34 de ani, din comuna Banca conducea autoturismul pe D.J 244, pe raza satului Gara Banca a acroșat cu partea stânga a autoturismului un minor, în vârstă de 13 ani, care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii. Minorul a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman”  Bârlad unde a fost diagnosticat cu „fractură gambă, traumatism cranio-cerebral, contuzie cot drept”. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ţigări de contrabandă ascunse în pereţii unui autocar

Poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au descoperit peste 40.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse în pereţii laterali ai unui autocar condus de un bărbat cu dublă cetăţenie, româno – moldoveană, care  efectua curse internaţionale pe ruta Chişinău – Italia. În ziua de 13 iulie a.c., pentru valorificarea unor informaţii deţinute de poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, în localitatea de frontieră Drînceni a fost organizată şi desfăşurată o acţiune punctuală pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă R. Moldova. În cadrul acţiunii desfăşurate, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră au identificat şi oprit în trafic un autocar înmatriculat în R. Moldova, care efectua curse regulate pe ruta Chişinău – Italia, despre care deţineau date că este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă. Mijlocul de transport era condus de G.V., în vârstă de 31 de ani, care era însoţit de M.O. şi C.C., în vârstă de 31 ani, respectiv, 28 de ani, şoferi de schimb, persoane cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova. În vederea efectuării unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, acesta şi persoanele au fost conduse la sediul S.T.P.F. Vaslui, din municipiul Huşi. În urma controlului amănunţit efectuat asupra autocarului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în pereţii laterali ai acestuia 42.800 ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, iar în compartimentul pentru bagaje, 7 litri băuturi alcoolice, pentru care nu existau documente legale. Cu privire la cele constate, cei trei şoferi au declarat că nu ştiau despre existenţa acestor bunuri în autocar. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 32.505 lei, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Neatentia bat-o vina!

Două persoane care se deplasau în calitate de pietoni pe drumurile publice au suferit vătămări corporale grave în urma implicării lor în accidente de circulație. Polițiștii Biroului Rutier municipal Vaslui au întocmit dosare penale și efectuează cercetări  pentru stabilirea împrejurărilor în care au avut loc aceste accidente. În dimineața zilei de 12 iulie pe raza comunei Pungești a avut loc un grav accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui bărbat. Din cercetările efectuate de polițiștii Biroului Rutier Vaslui s-a stabilit faptul că J. Vasile, de 45 de ani, domiciliat în comuna Gârceni, conducea autoturismul pe D.J 159 A, pe raza localității Pungești, iar la un moment dat, a accidentat un bărbat, de 82 ani, domiciliat în aceeași localitate, care s-a angajat în traversarea străzii. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui în prezent aflându-se în comă gradul IV. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Un alt accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui pieton a avut loc tot pe 12 iulie pe raza municipiului Vaslui. În timp ce M. Lili, de 59 de ani, din comuna Lipovăț conducea autoturismul pe strada Nicolae Iorga din municipiul Vaslui, a acroșat o femeie în vârstă de 48 de ani, care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Victima a fost transportată la Spitalul Județean Vaslui unde a fost diagnosticată cu ”fractură regiunea lombara, fractură bazin”.

Leave a Comment