Google

Cronica neagră/7 permise retinute in cateva ore

Written on:aprilie 27, 2016
Comments
Add One

politie mas bacaoaniLa sfârșitul săptămânii, într-un interval de numai trei ore, polițiștii au identificat în trafic 33 de conducători auto care au călcat peste măsură pedala de accelerație. Conducătorii auto au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţişti rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției orașului Negrești au desfăşurat ieri, pe D.N. 15 D  o acţiune pe linia respectării regimului legal de viteză, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere şi, mai ales, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie.

În cadrul acțiunii polițiștii au aplicate  63 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea 33 de sancțiuni au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, polițiștii au reţinut în vederea suspendării 7 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehiculele pe drumurile publice.

Cele mai mari viteze înregistrate de aparatele radar au fost de 121 km/h şi 115 km/h, ambele pe raza localițății Rebricea. Celor doi conducători auto le-au fost reţinute permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 zile.

Pentru un trafic rutier mai sigur, pentru a evita victimizarea prin accidente de circulaţie, participanţii la trafic trebuie să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor rutiere şi normele de circulaţie. Doar astfel puteţi proteja viaţa dvs., a celor dragi şi vieţile celorlalţi participaţi la trafic!

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

Poliţiştii vasluieni au desfășurat pe raza județului Vaslui, o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prin prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională.

La sfârșitul săptămânii, pe raza județului Vaslui, a avut loc o acţiune cu efective mărite, care a avut ca și scop asigurarea respectării legii, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale. La acţiune au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, structurilor de investigare a criminalităţii economice, polițiști din cadrul secţiile de poliţie rurală și posturile de poliţie comunale arondate acestora și specialişti de la Garda de Mediu Vaslui.

Polițiștii au urmărit identificarea persoanelor care comit fapte contrare legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, precum şi prevenirea activităţilor comerciale ilicite şi depistarea persoanelor care nu respectă legislaţia în domeniu. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și persoane.

Pe parcursul desfăşurării acțiunii au fost legitimate peste 268 de persoane şi au fost verificaţi 37 agenţi economici. De asemenea, au fost organizate 16 filtre rutiere fiind controlate 153 de autovehicule.

Pentru 100 de persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, astfel: 70 dintre sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 12 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 7 pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 3 în baza prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 8 la alte acte normative. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 15.242 lei. De asemenea, au fost reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Tânăr din R. Moldova oprit din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

In urma unei actiuni de colaborare cu autoritatile din R. Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat un tânăr care a traversat raul Prut inot, incercand să intre ilegal în România.

În data de 24 aprilie a.c., în jurul orelor 14.00, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliţiştii de frontieră români au fost informaţi că există posibilitatea ca două persoane să încerce să treacă râul Prut şi să intre pe teritoriul României.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au procedat la desfăşurarea unei acţini specifice, în urma căreia au descoperit, în apropierea malului drept al râului Prut, pe direcţia localităţii Vetrişoaia, o persoană de sex masculin.

Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea persoanei şi conducerea acesteia la sediul sectorului, în localitatea Berezeni, în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră din R. Moldova, care au comunicat colegilor noştri că o a doua persoană de sex masculin a fost reţinută pe malul stâng al râului Prut, pe aceeaşi direcţie, în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile persoanei, poliţiştii de frontieră au stabilit că tânărul este Andrei D., cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 18 ani şi că a trecut râul Prut înot cu intenţia de a ajunge în Italia şi de a-şi găsi un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria tânărului, pe care l-au predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor, în baza Acordului de Readmisie încheiat între C.E. şi R.Moldova.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a forntierei de stat.

Aproximativ 19.000 de ţigarete descoperite de poliţiştii de frontieră

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat aproximativ 18.600 ţigarete, în valoare de peste 4.478 lei, pe care trei bărbaţi au intenţionat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în autoturismele pe care le conduceau (într-un loc special amenajat în spatele banchetei autoturismului, în structura şasiului deasupra rezervorului, în anvelope, sub capitonajul podelei).

*În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul din Republica Moldova Ruslan T., în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Lituania.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit. În urma acestuia, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit într-un loc special amenajat în spatele banchetei autoturismului, în structura şasiului deasupra rezervorului autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 5.000 ţigarete marca “Plugarul”, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigărilor, în valoare de aproximativ 1.135 lei, şi a autoturismului, în valoare de aproximativ 4.500 lei, în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5.000 lei. Totodată lucrătorii noştri au luat măsura anulării permisului de mic trafic de frontieră emis pe numele bărbatului.

*În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul moldovean Ion N., în vârstă de 24 ani, conducând un autoturism marca Vaz, înmatriculat în R. Moldova.

Pentru valorificarea unei informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

În urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, sub capitonajul podelei autoturismului, 3.700 de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare de 2.220 lei în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, autoturismul fiind reţinut până la plata amenzii.

*În Punctul de Trecere a Frontierei  Stânca– I.T.P.F. Iaşi,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul din Republica Moldova Ion B., în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Republica Moldova. Şi în acest caz echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, în anvelopele faţă şi spate din partea dreaptă a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 9.900 ţigarete marca “Plugarul”, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor, în valoare de aproximativ 1.123 lei, în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 10.000 lei. Totodată lucrătorii noştri au luat măsura anulării permisului de mic trafic de frontieră emis pe numele bărbatului.

Conducător auto cu alcoolemie de peste 0,80% depistat de poliţiştii de frontieră

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea – I.T.P.F. Iaşi au depistat în trafic, un cetăţean român care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice.

În data de 23 aprilie a.c.,  în jurul orei 22.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, pe timpul executării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control în zona de competenţă, au oprit în trafic, pentru control, pe DC 8, în localitatea de frontieră Vădeni, un autoturism marca Dacia Logan, condus de cetăţeanul român Vasile M., în vârstă de 61 ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui.

Pe timpul controlului lucrătorii noştri au constatat că Vasile M., emana halenă alcoolică. Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Oancea unde a fost testat cu aparatul etilotest Dragger, rezultând o alcoolemie de 0,55 mg/l în aerul expirat. În conformitate cu prevederile legale în vigoare s-a procedat la conducerea cetăţeanului la o unitate spitalicească din oraşul Târgul Bujor în vederea prelevării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Permis fals, prezentat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un tânăr cu cetăţenie română şi R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În ziua de 22 aprilie a.c., în jurul orei 14.30, în P.T.F.Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, Vichentie C., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 19 de ani, conducând un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, iar persoana în cauză nu deţine permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, Vichentie C. a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că documentul prezentat este fals sau falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de de uz de fals.

Cetăţean moldovean căutat de autorităţile din Austria, depistat la P.T.F. Albiţa

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova, urmărit internaţional, pe numele căruia era emis un mandat de arestare pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt din domeniul privat pe teritoriul Austriei.

În data de  22 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R. Moldova Ion J., în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Austria, pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt din domeniul privat pe teritoriul Austriei.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Leave a Comment