Google

Cronica neagra/16 permise suspendate in doua zile

Written on:februarie 9, 2016
Comments
Add One

politie mas bacaoaniPoliţia Română acţionează permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

La sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză. În cadrul acţiunii, poliţiştii au folosit echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea acestora.

În cadrul acţiunii, poliţiştii vasluieni au aplicat 307 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 82.000 lei. Din numărul total de sancțiuni, 246 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au reţinut 16 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 de km/h.

Atenţie, viteza ucide!

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Un vanzator de tigari din Barlad s-a ales cu dosar penal

Polițiștii bârlădeni au întocmit dosar penal pe numele unei persoane care comercializa bunuri provenite din contrabandă în zona Pieții Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad.

În ziua de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui au desfășurat o acțiune în zona Pieții Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad. A fost identificată o femeie, în vârstă de 31 ani, din municipiul Bârlad care oferea spre vânzare 1.000 țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infracțiunea de contrabandă.

Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele persoanei identificate polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Poliţiştii reamintesc faptul că deţinerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Doi fraţi din Ucraina depistaţi cu şedere ilegală în Vaslui

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Vaslui, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, au desfăşurat, la data de 04 februarie 2016, o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor, au fost depistaţi cu şedere ilegală, doi cetăţeni străini, un adult şi un minor, fraţi, din Ucraina care la expirarea dreptului de şedere, nu au întreprins niciun demers legal pentru prelungirea acestuia şi nici nu a părăsit teritoriul României.

În urma verificărilor, poliţiştii de la imigrări au constatat că persoanele depistate sunt membri de familie ai unor cetăţeni români şi au fost îndrumaţi să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări Vaslui, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Biroul pentru Imigrări Vaslui continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes în ceea ce priveşte reglementarea dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu la telefoanele 0235303450 sau 0235303454 ori vizâtând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

PERSOANĂ CU IDENTITATE NECUNOSCUTĂ

Gasit bacestiPolițiștii Serviciului de Investigații Criminale desfășoară activități pentru stabilirea identității unui bărbat găsit în data de 24.01.2016, pe raza satului Băbușa, comuna Băcești.

În momentul depistării, bărbatul purta o haină din tercot de culoare gri, un pulover în culorile alb, gri și bleumarin, pantalon de culoare bleumarin, două cămăși, una albastră și alta bleumarin, două căciuli în culorile negru și gri și mănuși din material textil. În picioare purta cizme de culoare verde.

Bărbatul prezintă o afecțiune la ochiul drept. Acesta nu comunică și nu răspunde la nicio solicitare, fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Persoanele care pot furniza informaţii în vederea stabilirii identității bărbatului, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Leave a Comment