Google

Cronica neagra/12.500 tigarete de contrabanda

Written on:februarie 3, 2016
Comments
Add One

tigari in caroseriePolitistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit 12.400 de tigarete de contrabanda, ascunse in capitonajul cabinei unui autocamion si intr-un loc special amenajat in plafonul unui microbuz, pe care doi barbati intentionau sa le introduca ilegal in Romania.

* In ziua de 02 februarie a.c., in intervalul orar 12.00 – 14.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au desfasurat o actiune punctuala pe linia combaterii contrabandei cu tigari in P.T.F. Albita.

In cadrul actiunii desfasurate, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra unui ansamblu de vehicule prezentat la controlul de frontiera pe sensul de intrare in tara, format dintr-un autocamion si o remorca, ambele inmatriculate in R. Moldova, condus de cetateanul roman Vladimir B., in varsta de 50 de ani. Conform documentelor de insotire a marfii, acesta transporta incaltaminte din R. Moldova pentru o societate comerciala din Italia.

Pe timpul controlului efectuat, echipa comuna formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit ascunse in capitonajul cabinei autocamionului, in scopul sustragerii de la control, 10.000 tigarete, de diferite marci, de provenienta R. Moldova.

Fata de cele constatate, soferul autocamionului a declarat ca achizitionase tigarile in vederea obtinerii unui profit din revanzarea lor pe teritoriul Italiei.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura confiscarii tigaretelor in valoare totala de 2.500 lei si sanctionarea contraventionala a persoanei cu amenda in valoare de 7.000 lei.

* Tot in data de 02 februarie a.c., in jurul orei 22.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean  Ion O., in varsta de 23 ani, conducand un microbuz, inmatriculat in Republica Moldova.

Pentru valorificarea unei informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.

In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, intr-un loc special amenajat in plafonul microbuzului, 2.400 de tigarete marca Ashima.

Conform prevederilor legale a fost luata masura ridicarii tigaretelor in valoare de 1.089 lei si a autoturismului folosit la activitatea infractionala, in valoare de 13.614 lei, in vederea confiscarii, iar tanarul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 7.000 lei. Totodata a fost luata masura anularii permisului de mic trafic de frontiera emis pe numele barbatului.

Autoturism radiat din circulatie descoperit de politistii de frontiera ieseni

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un cetatean din R. Moldova, care conducea un autoturism ce figura ca fiind radiat din circulatie de catre autoritatile din Polonia.

In data de 02 februarie a.c., in jurul orei 11.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor trecerii frontierei, cetateanul din R. Moldova Iurie U., in varsta de 35 de ani, conducand un autoturism marca Volskwagen Passat inmatriculat in Polonia.

In urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au stabilit ca autoturismul figureaza in bazele de date ca fiind radiat din circulatie din Polonia, din luna octombrie 2015.

Barbatul a declarat ca a achizitionat autoturismul la inceputul lunii octombrie 2015 de la un cetatean din R.Moldova si nu a avut cunostinta despre faptul ca mijlocul de transport figureaza ca fiind radiat din circulatie.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de punerea in circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat.

Leave a Comment