Google

Cronica neagră/ Tigări de 185.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră şi o tânără din Republica Moldova după gratii

Written on:martie 26, 2017
Comments
Add One

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat 400.000 ţigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 185.000 lei, pe care trei bărbați au încercat să le introducă pe piața neagră din România. În data de 23 martie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat o acțiune specifică pe  linia combaterii traficului ilicit cu produse din tutun. Astfel, pe timpul misiunii, aceștia au identificat în trafic, între localităţile Leţcani şi Podu Iloaiei, un microbuz marca Volkswagen T4, înmatriculat în România, despre care dețineau informații că este folosit la transportul țigărilor de contrabandă. Lucrătorii noștri au procedat la urmărirea mijlocului de transport, care a oprit în fața unui imobil de pe raza localității Podu Iloaiei. După ce microbuzul a oprit,   polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea ocupanții mijlocului de transport, stabilind că aceștia sunt cetăţenii români Petru B. și Marian C., în vârstă de 21, respectiv 24 de ani. La controlul efectuat asupra microbuzului, lucrătorii noştri au observat mai multe colete învelite în folie de culoare neagră. În vederea efectuării unui control amănunţit, mijlocul de transport şi persoanele au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Iaşi, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 20.000 pachete de ţigări marca Ashima Luxury Size. La cercetări, bărbaţii au declarat că au preluat ţigaretele din municipiul Iaşi, de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, pentru a le transporta în localitatea Podu Iloaiei, contra sumei de 2.000 lei. Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar cantitatea totală de 400.000 țigarete, în valoare de 185.000 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

A ajuns după gratii

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat şi predat autorităților competente o tânără din Republica Moldova, pe numele căruia era emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de 14 luni, emis de Judecătoria Huși, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. Tânăra a fost despitată de polițiștii de frontieră, în cursul anului trecut, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, conducând un microbuz în baza unui permis de conducere fals. În data de 23 martie  a.c., în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova, o tânără cu cetăţenie Republica Moldova, Nelea C., în vârstă de 29 de ani. La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că pe numele acesteia era emisă, de către Judecătoria Huși, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de 14 luni, pentru săvârşirea de infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la data de 14.03.2017. Tânăra a fost depistată de către polițiștii de frontieră în data de 27 iunie 2016, în P.T.F. Albiţa, judeţul Vaslui, atunci când s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, conducând un microbuz marca Mercedes, în baza unui permis de conducere fals. Polițiștii de frontieră i-au întocmit la momentul respectiv tinerei dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Nelea C. a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Iași, în vederea luării măsurilor ce se impun.

UN TÂNĂR DE 19 ANI, DIN MUNICIPIUL BÂRLAD A FOST REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Pe 26 martie, polițiștii bârlădeni au reținut un tânăr de 19 ani, din municipiul Bârlad, acesta fiind bănuit de săvârșirea următoarelor infracțiuni: furt, conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și distrugere. Polițiștii bârlădeni au fost sesizați la data de 25.03.2017, în jurul orei 21.30, de către un bărbat din municipiul Bârlad cu privire la faptul că i-a fost sustras un autovehicul tip taxi. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit următoarele: bărbatul a coborât din autovehiculul tip taxi, pe care îl conducea, lăsând cheile în contact. Profitând de acest lucru, la scurt timp, un tânăr s-a urcat la volanul autoturismului și  l-a condus până la ieșirea din municipiul Bârlad, către Vaslui. A distrus o porțiune din gardul unui parc auto, a avariat alte două autovehicule și a intrat în coliziune cu un autoturism din incinta parcului, luând foc. Polițiștii au reușit să identifice un tânăr de 19 ani, din municipiul Bârlad, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, pe care l-au reținut în această dimineață. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către  o persoană care nu posedă permis de conducere și distrugere.  Urmează să fie stabilită și valoarea prejudiciului cauzat. Tânărul urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunere de dispunere a unei măsuri preventive.

Leave a Comment