Google

Cronica neagră-Cu drogurile prin poştă

Written on:iunie 12, 2015
Comments
Add One

gratii catuseInspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră IASI – Punctul de lucru Oficiul Poştal nr.13 au descoperit şi confiscat cantitatea de 1410,00   grame de DMT N, N-dimethyltryptamine –  substanţă aflată sub control naţional, considerată a fi un drog de mare risc în conformitate cu prevederile Legii nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu completările şi modificările ulterioare

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră IASI – Punctul de lucru Oficiul Poştal nr.13 au reţinut, în timpul controlului vamal de rutină, un colet în greutate de 1,500 kg expediat din Taiwan, având ca destinatar o persoană fizică din Iaşi. In interiorul acestuia s-au descoperit 2 ( două) pungi din material plastic de culoare argintie, prevăzute cu etichete din hârtie de culoare albă, inscripţionate „FORMOSA (ACRB) TANNIN POWDER”, ce conţineau o cantitate de 1410,00 grame pulbere de culoare cărămizie. Deoarece au existat suspiciuni că respectiva substanţă s-ar putea afla sub incidenţa Legii nr.143/2000 republicată, fiind plasată sub control naţional, s-a solicitat sprijinul B.C.C.O Iaşi. Coletul a fost predat spre expertizare către aceăsta instituţie, iar în urma analizelor de laborator efectuate s-a ajuns la concluzia ca substanta retinuta contine DMT N, N-dimethyltryptamine, un drog de mare risc. Cazul a fost preluat de D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Iaşi, care in data de 09.06.2015 a comunicat autoritatii vamale faptul ca drogul de mare risc face parte din Tabelul anexa nr.I, din Legea nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului şi consumului ilicit de droduri, cu completarile si modificarile ulterioare.

In acest caz s-a dispus arestarea destinatarului coletului, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la introducerea, fără drept, în tară a drogurilor de mare risc.

Beat şi fără permis dar pe drumuri cu maşina

Un bărbat, în vârstă de 27 ani, domiciliat în comuna Ciocani, a fost reţinut de poliţişti pentru comiterea a trei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi a unei infracţiuni de furt calificat. Instanţa a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

În noaptea de 09/10.06.2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier şi Biroului de Ordine Publică Bârlad au oprit pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Bârlad un autovehicul la volanul căruia se afla F. Adrian, în vârstă de 27 ani, domiciliat în comuna Ciocani. Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul obţinut fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. F. Adrian a fost condus la Spitalul municipal de Urgenţă Bârlad pentru recoltarea de probe biologice. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele lui F. Adrian a mai fost întocmit un dosar penal, în luna februarie a.c., de către poliţişti Secţiei de Poliţie Rurală 3 Bârlad. Acesta fusese depistat conducând un autovehicul pe D.J. 243 A, pe raza satului Ciocani, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 3 Bârlad pentru săvârşirea infracţiunilor contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi furt calificat. Ulterior, F. Adrian a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea parchetului şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Foc de arma pentru retinerea unui braconier

*Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au tras un foc de armă în plan vertical pentru reţinerea unui barbat care pescuise ilegal în fluviul Dunărea cu ajutorul unui dispozitiv electric.

* Barbatul a refuzat sa se supuna somatiilor legale si a lovit intentionat unul dintre poliţiştii de frontieră care dorea sa il opreasca.

În data de 09 iunie a.c., poliţisti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pentru valorificarea unor informaţii cu privire la faptul că cetăţeanul român Costel L., în vârstă de 40 ani, cunoscut cu preocupări infracţionale, desfăşoară activităţi ilegale de pescuit cu ajutorul unui dispozitiv electric artizanal, au organizat, în zona localităţii de frontieră Gropeni, o acţiune specifică pe linia combaterii braconajului piscicol.

Astfel, în jurul orelor 20.30, colegii noştri l-au depistat pe bărbat deplasându-se cu un atelaj hipo, au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă acesta nu a respectat semnalul şi a virat pe un drum neamenajat. În cadrul acţiunii desfăşurate pentru reţinerea persoanei, care nu s-a supus somaţiilor legale, fugind, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare si au tras un foc de avertisment în plan vertical, respectând prevederile legale.

Costel L. a ignorat in continuare somatiile lucratorilor nostri, si-a continuat drumul cu viteza, a acroşat autospeciala aflata în misiune şi a agăţat, intentionat, cu o parte a atelajului pe unul dintre politistii de frontiera, târându-l aproximativ 20 de metri.

Poliţiştii de frontieră l-au reţinut pe Costel L., iar la controlul asupra atelajului hipo a fost descoperit un dispozitiv artizanal de pescuit electric şi cantitatea de 40 kg de peşte din specia somn, care a fost predată unei unităţi de profil pentru valorificare.

Poliţistul de frontieră lovit a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Brăila în vederea efectuării unor investigaţii medicale, iar acum se afla in afara oricarui pericol.

Pe numele lui Costel L. poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi pescuit electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare.

Leave a Comment