Google

Cronica neagră

Written on:aprilie 29, 2017
Comments
Add One

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit, ascunse în roata de rezervă a unui autovehicul, peste 6.000 de ţigarete de contrabandă, pe care o femeie cu dublă cetăţenie a încercat să le introducă ilegal în ţară. În data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 18.30, poliţişti de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, la intrarea în municipiului Galaţi, un autoturism marca Voskwagen, condus de Sergiu N., în vârstă de 38 de ani, însoţit de pasagera Veronica N. în vârstă de 39 de ani, ambii cu dublă cetăţenie română şi Republica Moldova, despre care existau informaţii că desfăşoară activităţi în sfera contrabandei cu ţigări. Pentru continuarea cercetărilor, autoturismul şi cele două persoane au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în roata de rezervă, 6.160 de ţigarete de contrabandă marca Ashima fără timbru de acciză, Veronica N. declarând că ţigările respective îi aparţin şi că avea intenţia să le comercializeze în vederea obţinerii unui profit. Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 3.696 lei în vederea confiscării, iar pe numele femeii, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Carte de identitate falsă descoperită de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un cetăţean român care avea asupra sa, ascunsă pe corp, într-un plic o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române ce s-a dovedit a fi falsă. În data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Ion B., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova, ce efectua o cursă ocazională pe relaţia Republica Moldova – Franţa. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care, echipa comună a descoperit, pe corpul persoanei, într-un plic de culoare albă, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea cărţii de identitate descoperite, lucrătorii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui autentic, acesta fiind fals. Bărbatul a declarat că a primit plicul, într-o parcare din municipiul Chişinău, de la un cetăţean moldovean, a cărui identitate nu o cunoaşte, şi trebuia să îl predea persoanei pe numele căreia era emis documentul, într-o staţie de metrou din Paris. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

MINIVACANŢA DE 1 MAI, ÎN SIGURANŢĂ

Poliţia Română va fi la datorie de 1 Mai.  Poliţiştii vor fi în stradă pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, acționând pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, descurajarea faptelor ilegale și salvarea de vieți. În perioada 29 aprilie – 2 mai a.c., peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele de agrement şi în care se desfăşoară manifestări publice. Dispozitivul suplimentar, ce va asigura ordinea şi liniştea publică, în această perioadă este constituit din poliţişti de la ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi acţiuni speciale. Totodată, 26 de patrule de siguranţă publică, vor acţiona zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere grave, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de poliţiştii de la ordine publică, vor acţiona pe tronsoanele de drumuri naţionale şi vor utiliza, în medie, zilnic, 8 aparate radar. Pentru a vă putea bucura de aceste zile libere, poliţia vă recomandă să aveți în vedere câteva măsuri de siguranță: Comunicați numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă și rugați-le să ţină sub observaţie locuința, pentru a anunţa imediat poliţia dacă au suspiciuni cu privire la siguranța casei. La plecare închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei (uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie). Ar fi ideală montarea unui sistem de alarmă, care să descurajeze răufăcătorii și să alerteze vecinii sau dispeceratul unei firme specializate de pază.  În situaţia deplasării în minivacanţă cu autoturismul, nu lăsați în maşină la vedere obiectele de valoare (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) sau acte importante, care îi pot tenta pe hoţi. Pe perioada sejurului, evitați autovehiculele tip taxi fără însemne de firmă ori aparate de taxare. Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. De asemenea, banii şi bunurile de valoare pe care le-ați luat cu dumneavoastră trebuie păstrate în seiful hotelului.      Dacă hotărâţi să petreceţi minivacanţa în străinătate, interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia ţării respective. Procurați-vă adresele, telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele respective – informaţii puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro.

Leave a Comment