Google

Cronica neagră

Written on:februarie 4, 2017
Comments
Add One

Polițiștii au reuşit să identifice şi să reţină un tânăr care a sustras un telefon mobil. Bunul a fost recuperat şi înapoiat persoanei vătămate. În ziua de 02.02.2017 am fost sesizaţi de către un bărbat de 37 ani cu privire la faptul că în timp ce se afla în sediul unei societăţi comerciale din Bârlad (în calitate de gestionar), persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad, iar în urma cercetărilor efectuate au reuşit să-l identifice şi să-l reţină pe S. Sergiu, în vârstă de 18 ani, din oraş Murgeni. Acesta, după ce a sustras telefonul l-a valorificat la o casă de amanet, obţinând suma de 150 lei. Poliţiştii au reuşit să recupereze telefonul (în valoare de 3600 lei) şi să-l înapoieze persoanei vătămate. Tânărul, cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, a fost reţinut de către poliţişti pe o perioadă de 24 de ore iar astăzi urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

MANDAT DE EXECUTARE A UNEI PEDEPSE PRIVATIVE DE LIBERTATE, PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTII VASLUIENI

Polițiștii au acționat pe linia identificării persoanelor urmărite în temeiul legii. Au depistat  o femeie dată în urmărire naţională, condamnată la executarea unei pedepse cu închisoarea. În ziua de 02.02.2017, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Negreşti  au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost emis de Tribunalul Vaslui pe numele unei femei de 39 ani, din judeţul Iaşi, care a fost condamnată la 2.6 ani închisoare pentru comiterea unei tentative la infracţiunea de omor. Fapt a fost săvârşită în anul 2014, pe raza oraşului Negreşti. Întrucât după pronunțarea hotărârii de condamnare persoana în cauză se sustrăgea executării pedepsei dispuse, aceasta a fost dată în urmărire națională. Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Negreşti  au identificat-o pe raza localităţii Băceşti şi au condus-o la Penitenciarul Vaslui, în vederea executării pedepsei dispuse de către instanța judecătorească.

Peste 130 kg peşte fără documente legale au confiscat poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat două femei care transportau cu autoturismele proprii, peste 130 kilograme de peşte de diferite specii, cu intenţia de a le comercializa pe raza municipiului Galaţi, fără a avea documente legale. Pe 3 februarie, în jurul orei 06.30, poliţişti de frontieră din cadrul Biroului C.M.I.I.T. şi compartimentului Sprijin Operativ din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul desfăşurării unor misiuni specifice, au oprit pentru control, la intrarea în municipiul Galaţi, un autoturism marca Gaz, condus de Viorica C., în vârstă de 33 ani, cu dublă cetăţenie română și R. Moldova. Câteva minute mai târziu, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, în apropierea unei pieţe din municipiul Galaţi, un autoturism marca Opel Zafira, condus de Corina F., în vârstă de 25 ani, cetăţean al R. Moldova. În urma controlului efectuat asupra celor două autoturisme, lucrătorii noştri au descoperit o mare cantitate de peşte, ambalată în pungi din plastic, fără ca persoanele în cauză să deţină documente legale. În urma cântăririi a rezultat cantitatea totală de 132 kilograme de peşte din speciile crap, şalău, ştiucă şi caras, despre care cele două femei au declarat că intenţionau să-l comercializeze într-o piaţă din municipiul Galaţi. Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de peşte, în valoare de 1.750 lei, a fost predată Direcţiei Sanitar Veterinare Galaţi, iar cele două femei au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei fiecare.

Leave a Comment