Google

Cronica neagră

Written on:februarie 3, 2017
Comments
Add One

Poliţiştii de frontieră din Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu cetăţean R. Moldova care intenționa să scoată din spațiul Uniunii Europene un autoturism în valoare de aproximativ 90.000 lei, utilizând documente false. Din cercetările efectuate, s-a stabilit că mașina a fost declarată ca fiind furată, de către autoritățile din Germania, în aceeași zi în care a fost oprită la punctul de frontieră. În data de 01 februarie a.c., în jurul orei 20.30, în  Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R. Moldova Ivan P., în vârstă de 46 de ani, conducând un autoturism marca Nissan Qashqai, înmatriculat în Germania. Cu ocazia verificarii documentelor autoturismului, politistii de frontiera au constatat că certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate prezentate la control figurează în bazele de date ca fiind furate în alb din Germania, din luna noiembrie 2010. Având în vedere cele constatate, au fost aprofundate verificările, iar în urma acestora s-a stabilit că autoturismul în cauză a fost închiriat legal de către un cetăţean azer de la o societate de profil din Germania şi că nu avea dreptul să circule în afara teritoriului Germaniei, fapt pentru care reprezentanții societății au solicitat reținerea mijlocului de transport. Societatea în cauză a reclamat dispariţia autoturismului autorităţilor de poliţie din Germania, iar în data de 02.02.2017,  autoturismul în cauză a fost semnalat ca fiind furat din Germania de către autorităţile germane. Cu privire la aspectele constatate, Ivan P. a declarat că a preluat autoturismul din Praga și trebuia să-l predea unei persoane necunoscute în Chişinău, în data de 02.02.2017, fără a avea cunoştinţă despre faptul că acesta este cautat de autorități sau implicat în vreun litigiu. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals iar autoturismul, în valoare de 90.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Vaslui în vederea continuării cercetărilor.

Încrederea într-un necunoscut i-a adus un dosar penal

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat în trafic un tanar din Botosani care circula pe drumurile publice cu un autoturism marca Mercedes Benz, care avea inspecţia tehnică periodică falsificată. În data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au oprit pentru control, în localitatea Oroftiana, judeţul Botoşani, un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Italia. La volanul autoturismului se afla cetăţeanul român Corneliu B., de 21 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că pe certificatul de înmatriculare este lipit un colant ce atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, care nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind lipit cu bandă scotch şi fără să aibă vreun element de siguranţă. Bărbatul a declarat că în data de 30 ianuarie 2017 a făcut schimb de autoturisme cu o persoană în localitatea Scheia, județul Suceava, fără a încheia un document legal de vânzare-cumpărare, iar bărbatul i-a garantat că documentele autoturismului sunt valabile şi poate circula fără probleme pe teritoriul României. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  uz de fals.

Ţigări de contrabandă confiscate în trafic de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat în localitatea de frontieră Băleni un cetăţean român care transporta cu autoturismul proprietate personală 5.360 de ţigarete de contrabandă. În data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 23.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, judetul Galati, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Băleni, un autoturism marca Peugeot 407 condus de gălăţeanul Ionuţ R. În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse într-o geantă situată între banchete, 5.360 de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova şi Duty free, în valoare de 2.680 de lei. Cu privire la cele constatate, conducătorul auto a declarat că a achiziţionat ţigaretele de la o persoană pe care nu o cunoaşte, din localitatea Târgu Bujor, cu intenţia de a le comercializa şi a obţine astfel un profit. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Ţigări de contrabandă ascunse în vederea sustragerii de la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu lucrătorii vamali au descoperit 3.960 ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse în spătarul scaunelor din față și în spătarul banchetei din spate a unui autoturism, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră. În ziua de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Valeriu U., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Toyota, înmatriculat în România. Pentru valorificarea unor informații, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, echipa comună de control a descoperit ascunse, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră,  în spătarul scaunelor din față și al banchetei din spate 3.960 ţigarete, marca Winston, cu timbru de acciză R. Moldova. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigaretelor în valoare totală de 1.780 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Ţigări de contrabandă ascunse în pernuţe de dormit şi sub scaunele din faţă ale unui microbuz

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 4.200 ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse în pernuţe de dormit şi sub scaunele din faţă ale unui microbuz, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră. În ziua de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul din R. Moldova Ion A., în vârstă de 43 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în R. Moldova. Acționând în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti frontieră a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 4.200 ţigarete, de diferite mărci, disimulate în pernuţe de dormit şi sub scaunele din faţă ale microbuzului. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare totală de 945 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Ţigări de contrabandă descoperite la frontieră

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în portierele unui autoturism marca VW Passat, 5160 ţigarete de contrabandă în valoare de aproximativ 1200 lei. În data de 1 februarie a.c., în jurul orei 10.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul moldovean Igor Ş., în vârstă de 21 de ani, la volanul unui autoturism marca VW Passat, înmatriculat în Lituania. Întrucât tânărul avea un comportament agitat, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit. Astfel, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în portierele autoturismului cantitatea totală de 5.160 ţigarete marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare totală de aproximativ 1200 lei. Conform reglementărilor legale în vigoare, a fost luată măsura confiscării ţigaretelor precum şi aplicarea unei sancțiuni contravenţionale în valoare de 7.000 lei.

REŢINUŢI PENTRU TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE

Doi tineri, în vârstă de 20 de ani, respectiv 26 de ani, din comuna Puieşti, judetul Vaslui, care au tulburat ordinea şi liniştea publică, au fost reţinuţi de către poliţişti. Pe numele acestora, parchetul a dispus luarea măsurii controlului judiciar. Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Puieşti au fost sesizaţi în ziua de 31.01.2017,  cu privire la faptul că doi bărbaţi provoacă scandal pe raza localităţii Puieşti. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au identificat persoanele recalcitrante: B. Nicu, de 26 ani şi  B. Dănuţ, de 20 ani, ambii din localitatea Cetăţuia, comuna Puieşti şi le-au condus la sediul postului de poliţie. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că B. Nicu şi B. Dănuţ, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, au provocat scandal public, au adresat injurii şi ameninţări la adresa mai multor persoane de pe raza localităţii. Pe numele acestora a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, aceştia au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Parchetul a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Leave a Comment