Google

Cronica neagră

Written on:martie 20, 2015
Comments
Add One

Au rămas fără “puşcoace”

Nisan x trailO armă letală, 3 arme neletale, 53 de cartuşe, 500 de proiectile şi peste 700 de materiale pirotehnice au fost ridicate de  poliţişti, în urma celor 10 percheziţii efectuate de dimineaţă, în 5 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de contrabandă cu arme şi muniţiile letale şi neletale, provenite din Germania, Slovacia, Italia şi Bulgaria.

În această dimineaţă, poliţiştii structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea direcţiei de specialitate din cadrul  Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Vaslui, Suceava, Bihor, Giurgiu şi Olt.

Percheziţiile au fost efectuate la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme şi muniţii letale şi neletale, introduse ilegal în ţară, prin intermediul coletăriei şi al mijloacelor de transport persoane.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării o armă letală, respectiv o puşcă de vânătoare şi 3 arme neletale, respectiv 2 pistoale şi o puşcă.

De asemenea, poliţiştii au găsit în locuinţele percheziţionate muniţii, respectiv 53 de cartuşe de calibre 9 şi 12 mm., 500 de proiectile din plumb şi peste 700 de obiecte pirotehnice.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei pentru acţiuni speciale au efectuat percheziţii pe raza comunelor Pogana şi Tăcuta, la persoane bănuite de contrabandă cu arme şi muniţii letale şi neletale.

Poliţiştii au descoperit o armă neletală din categoria celor supuse autorizării într-o dependinţă a locuinţei unui bărbat de 53 ani, din localitatea Bogeşti, comuna Pogana. Arma a fost procurată din străinătate, prin intermediul unei alte persoane şi a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar penal, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării (pentru care Codul Penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni sau la 1 an sau amendă).

De asemenea, din locuinţa unui bărbat de 52 ani, din satul Protopopeşti, comuna Tăcuta, poliţiştii au ridicat 600 de petarde din categoria a –II-a, articole pirotehnice deţinute fără drept. În acest caz a fost întocmit dosar penal, în conformitate cu prevederile Legii 126/2005 privind regimul materiilor explozive, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Nissan X-Trail cautat in Italia depistat la S.P.F. Dorohoi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au întocmit dosar penal unui cetăţean român care a fost depistat conducând un autoturism înmatriculat în Italia ce figura ca fiind bun căutat în vederea confiscării.

În data de 18 martie a.c., în jurul orei 09.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, acţionând în baza unei informaţii, a oprit pentru control în localitatea de frontieră Dorohoi, un autoturism marca Nissan X-Trail, înmatriculat în Italia, condus de cetăţeanul român Constantin P., în vârstă de 28 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, lucrătorii noştri au stabilit faptul că autoturismul figureză ca fiind “bun căutat pentru confiscare”, declarat de către autorităţile italiene

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în anul 2011 de la un cetățean italian, plătind suma de 8500 euro, ulterior aflând că acelaşi autoturism a mai fost cumpărat şi de un alt cetăţea italian, care avea o cheie a autoturismului, dar nu a anuntat autoritatile despre acest fapt.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru savîrşirea infracţiunii de tăinuire.

Autoturismul marca Nissan X-Trail, an fabricatie 2005, în valoare de 22.500 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Leave a Comment